Blogiarhiiv

pühapäev, 4. märts 2012

SEST TE KÕIK OLETE JOODIKUD...


Näe, mis tore artikkel! Saab ikka otse inimestele teada anda, et vedurijuhid ja vagunisaatjad vanad joodikud!
Minu blogist ka kena pilt võetud. Oleks teadnud, oleks mõne suurema labraka pildi üles pannud.
Kunagi Riias komandeeringus käies, võtsin kohalikele tuttavatele mõned eksootilised "Elmari" õlled kaasa ja isegi ühest ära ei öelnud.
Ja muidugi vahel vabal päeval viskan viina ja teen seda ka edaspidi. Eilegi tähistasin juubelit, aga tundub, et juua ja ninapidi taldrikus magada võivad vaid mõningad inimesed. Mina ei saanud ninapidi taldrikus magada, sest see oli maitshvat prisket praadi täis...
 Eks siin võib vaid aimata, kes sellise üllitise teinud ja sinna kopinud arvamusi Postimehe artiklite juurest, mis jätavad mulje, nagu oleks need lehel käinud kirjutanud. Ja muutnud vajadusel kuupäevi ning kellaaega, et jätta muljet, et soperdist kohe otse ausad inimesed kommenteerinud.
Ja sõimata siin Sooblit (kelle romaan vägagi huvitavalt kirjutatud) ning teisi, see on ikka pigem ise vinguva ja tatistava subjekti moodi.

Ahjaa, kodus püüan leida mõne pildi, kus mul vähemalt liitrine viin käes... Et kõik näeksid...

Nali??? on said:
Palun, palun öelge et need inimesed piltidel ei ole need, kes minu turvalise rongisõidu eest peaks hoolitsema. Palun öelge, et see on haige nali! Tule taevas meile appi.


tööinimene on said:
Tulge mõistusele, tahan ka streikijate vastu streikida!
Vedurijuhid saavad palka üle 15000 krooni! Õpetaja saab palka vanas vääringus üle 10 000 krooni! Lisaks koos vaheaegadega üle 2 kuu TASUSTATUD puhkust. Kuna olen töötanud 10 aastat õpetajana, siis tean, et tegelikult ei vii keegi neid vihikutepakke koju, nagu väidetakse. Keegi ei räägi ka koolis sümboolse summa eest lõunatamisest, tasuta arvutikasutamisest, ning näiteks TEACHER kaardist, millega saab poole hinnaga bussis ja rongis sõita ning enam kui 350 Eesti firmas (Euroopas 50 000 firmas) mõnusat soodustust.
Õpetajatel ja vedurimeestel peaks olema häbi nõuda üleüldise vaesuse ajal mingit palka juurde samal ajal kui 90% elanikkonnast teenib neist vähem. Ja kelle arvelt? Näljas perede arvelt… Vot nüüd tulid kõige vaesemad välja… Ma ütleksin, et kõige nahhaalsemad…!!!

  • Ei, kulla tööinimene, vedurijuhid ei saa 15000 krooni palka. Isiklik rekord oli 10700, kui sai mingine 230 tundi sõidus oldud ühes kuus.
    Ei, vedurijuhil ei ole üle 2 kuu tasustatud puhkust. Seniste kolektiivlepingute suurimad puhkused sõltuvalt staazist on seaduslik 28 päeva + kollektiivlepingust tulenevad 7 päeva tervistkahjustava töö pealt.
    Ei, Vedurijuhid ei nõua praegu palka juurde. Hoopis õpetajad nõuavad – ja mitte palka juurde, vaid valimiseelsest palgatõusulubadusest kinnipidamist. Vedurijuhid nõuavad hoopis palgalanguse ärajätmist: Nimelt on seisab pool vedurijuhi palgast kollektiivlepingus. Lihtne on tööandjal see 3-kuulise etteteatamisega üles öelda ja vedurijuht poolest palgast ilma jätta, kui seadus vastu võetakse. Raudteelaste ametiühingul on vägagi konkreetne nõudmine: taastada kolmepoolsed läbirääkimised antud seaduse asjus.
irw on said:
Kas siin udujututab “ulmekirjanik” Soobel isiklikult :D ??
Milline au! Rahvas küll teadis rääkida, et kehva jutuanniga “kirjanik” oli oma tasemetust tunnistanud ning suundunud tootvale tööle – Äripäeva maja taha depoosse, ligemale suurtele rauast asjadele, kelle hingeelule ei saa nii lihtsasti haiget teha kui inimeseloomale pastapliiatsi abil. Aga vana arm ei roosteta, ikka on vaja sügelev sulg kätte võtta ja mingi vistrik oma ajust lugejateni pritsida.
Kordaks siin siis Orcus K arvustust härra andekuse kohta ja kallid ristiinimesed – anname Soobelile andeks ikka!

“Soobel pole miskipärast Raul Sulbi karmi soovitust kuulda võtnud ja piinab lugejaid uue, keeleliselt täiesti võimatu jutuga. Kärpide maailm võiks iseenesest huvitavgi olla, aga ainult siis, kui sellest kirjutaks mõni teine autor. Ükskõik kes. Sooblil pole paraku mingit keeletunnetust. Lauseehitused on talumatud ja see muudab jutu ideesse süvenemise täiesti võimatuks. Punkt üks: vastik on lugeda lauseid, kus kasutatakse punktide asemel komasid, ehk teisisõnu, välja kukub midagi sellist, et (järgnev on minu paroodia!)
Kärp pistis õuna põske, päike paistis heledalt, kosmoselaev maandus kosmosedroomile. Õues oli külm, pakane näpistas MaEiTeaMis mägesid. Ta oli mõnikord rongiga kosmodroomilt Gadilasse sõitnud, talle meeldis raudtee. (viimane lause originaalis!)

Milles siis viga? Ma ei viitsi isegi seletada. Kui Sooblil endal oidu peas pole, siis pangu ennast põlema. Luban lahkelt, et see on – ausõna — viimane lugu, mida ma Sooblilt loen. “
Pean lisama, et sellele 230 tunnile lisandub üle 100 tunni ööbimist. Seega, saame vahel olla kodus hulga vähem kui tavagraaafiku puhul.
On olnud kuid, kus olen kodus saanud olla vaid mõne öö kuus, sest peab asendama haiguslehel olijaid või neid, kes järjestikku tööl konte murdsid libedaga. Et reisijad saaks ikka teenindatud. Just need reisijad, kes väidetavalt siin häält tõstavad.
Sest ega sellest palgast ei jätku pidevalt taksoga töölkäimiseks, sest palju tuleb tulla ka hommikul väga vara, et taas reisijad ära teenindada. Nii et taas ööbimine väljaspool kodu. Ja selle eest tublisti alla 1000 euro on ikka häbemata vähe. Nagu vähe ka paljudel teistel.töölistel. Kelle pered nälgas minu kõrge palga pärast?

Ja muide, "tööinimene", kui sul asjast ettekujutust või arusaamist pole, võid kirjutada mu meilile ja vastan siin või meilitsi. Vedurijuhid ei nõua palka juurde, vaid ei taha, et tööinimesed (sealhulgas ka me ise) ei peaks loobuma sellest, mis olemas. Et olla ka näljaste hulgas peale seadusemuudatuste jõustumist.


http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/rongisoitjad-ei-soovi-olla-inimkilp.d?id=64017565

http://sindos2.evresis.com/testsites/rongisobrad/

Kaarel

04.03.2012 17:28
Mina pean 1,5 kohaga töö tegema ja ei saa 1000€ nagu vedurijuhid. Mina ei saa oma riide-ja kingaarveid viia ülemuse lauale nii nagu vedurijuhid. Mina ei saa topelt-puhkusetasu nii nagu vedurijuhid. Minule ei anta jõulupreemiat nagu vedurijuhile. Mina ei saa lõuna ajal süües palka, vedurijuhid saavad pool päeva depoos kaarte mängides ikka palka. Samuti kui nad jäävad üleöö-tööle. Magavad puhaste linade vahel aga palk ikka tiksub. Häbi peaks olema vinguda, et teie elu maailma kõige raskem on (peale õpetajaid).

Vaata Kaarel,

04.03.2012 18:02
Kaarelkirjutas:
Mina pean 1,5 kohaga töö tegema ja ei saa 1000€ nagu vedurijuhid. Mina ei saa oma riide-ja kingaarveid viia ülemuse lauale nii nagu vedurijuhid. Mina ei saa topelt-puhkus...
2 vastust

kui inimene on tööl, siis tööl oldud aja eest tuleb talle palka maksta. Kui töö tegemises on sundpaus, siis võib kas süüa,magada, kaarte mängida või kuu poole ulguda. Vaba valik.
Kui vedurijuht sõidab rongiga pikema otsa, siis on ka temal, nagu rekkajuhilgi kohustus teha töös paus. Seda nõuab seadus. Kuna vedurijuht peale Narva sõitu ei saa firma rongiga koju ja hommikul jälle Narva sõita, siis jääb ta ööbima töö ootele. Kuna ta on faktiliselt tööl, mitte kodus, siis tuleb talle ka palka maksta.
Ehk said jutust aru? Kui ei saanud, siis loe veel kord ja palu mittemõistmisel naabril sulle ette lugeda.

Olen streikide vastu!

04.03.2012 18:01
Streigid ja mäsud on ajalugu, praegu on nad täiesti tarbetud. Ainult piiratud inimesd ei saa sellest aru. Muuseas vaadake, õpetajate streik on ülimõtetu ja nüüd lisanduvad sinna veel Narva venelased.

to Juhan

04.03.2012 19:24
Kui otsingusse raudteega seotud märksõnu panna, tulevad ju kõik pildid välja google standardotsinguga. Palju põnevam näitus on aga vedurimeeste ametiühingu koduka avalikus pildiarhiivis. Aga ju see jõutakse kribinal-krabinal kinni panna. Ja eestimaa blogi. Üldiselt on normaalsetel inimestel selline komme, et kui veebi riputatakse avalikult oma pilte kõigile vaatamiseks, siis ei peaks ju järsku häbenema hakkama ja salgama? Oleme kes oleme, ega vedurijuhi oskused ju ei kahane, kui vaba aeg möödub viinapudelit uurides. Tööl peaks suutma kaine olla ja selliseid pilte, mis tööoskuseid kahtluse alla seaks ju polnud? Samas kui on keegi võtnud rolli olla protsesside juhtija - miks ta siis oma kontakte varjama peaks? Streigiga teistele "aga te nüüd mõelge järele" stiilis kannatusi võib põhjustada aga kui keegi tema tegude üle meilitsi aru pärib - siis on aiai kui pahasti? Veider topeltmoraal.
Ma pole ulguma hakanud ja avaldan enamasti om arvamust oma nime all. Küll soovitaksin sinulgi mu blogisse oma nime all kirjutada ja viidata, mida olen hirmus valesti teinud?
Eks homme kirjutan pikemalt.

Aga Kaarel, kellel veel palju areneda, võiks esmalt mõelda sellele, kas ta teab, mida vedurijuhi töö tähendab. Või ootab ta, et magajsime haisvate linade vahel? Raha tiksub selle-eest, et oleme sunnitud eemal oolema kodunt ja seda raha poleks kahju ära anda, kui tunnitasu oleks mõistlikkuse piirides.

*********************************

5. 03. 10225

Niipalju siis rongisoprade soprusest. Lehekülg maha võetud ja tundub, et soperdis kasvas üle pea. Igatahes südametunnistuse piinades kindlasti asi ei olnud.

Selliste sõprade ja raudteelaste (ning ka õpetajate) pihta tatti pritsivate rongisõprade enamus on kindlasti ka need, kes vagunisaatjaid tihti räigelt ja massiliselt sõimanud, asjade eest, milles neil vähimatki süüd pole, olgu siis ootekodade puudumine, rongide hilinemine ja info pidev puudumine, eriti muidugi teeremondi ajal. Ja sellise sõimu eest töötamisel oleks ka riigikogulase palk väike.

Kahjuks ei ole mulle meilile keegi kirjutanud ja küsinud küsimusi, mis sõprade klubi üles pani. Muidugi oleksin võinud vabalt vastata neile.
Igatahes on mul hea meel, et olen reisijate jaoks teinud kordi rohkem kui needsinatsed rongisobrad! Nii ka Soobel ja paljud teised, kes oma kulu ja kirjadega ning vabast ajast, mitte ainult pudeli seltsis ei istu, vaid ka midagi kasulikku teinud. Nagu Lavassaares vanu raudtee eksponaate muretsenud ning taastanud, raudtee populariseerimisest rääkimata.

Aga nüüd vahepeal püüan leida mõnew joomapildi ja kui ei leia, ehk on juubelipeost mõned tühjad pudelid järgi. Saab endast uhkema pildi teha...

*****************************


Miks ma peaksin oma blogi kinni panema või pilte kustutama? Ja kontakte pole ma ka varjanud, erinevalt sinust, kes sa (to Juhan) oma nime all ei julge piuksatadagi!? Arvan, et blogi ja ettepanekute kaasabil on paljud asjad paremaks muutunud, välja arvatud need, mis ettepanekutest hoolimata halvasti tehtud. Olgu siis Ülenurme peatus või ikka veel olemata bussiliinid. Aga sul mu kontaktid teada, nii et helista julgesti!

Marju

04.03.2012 21:16

to Juhankirjutas:
Kui otsingusse raudteega seotud märksõnu panna, tulevad ju kõik pildid välja google standardotsinguga. Palju põnevam näitus on aga vedurimeeste ametiühingu koduka avaliku...
5 vastust
Kas kusagil oleks võimalik neid kauneid pilte ka hinnata`? Kümne palli süsteemis paneks mina küll kõigie 10!:) 
Aitäh, Marju! Poleks kunagi oodanud, et ka mõne pildi eest ten points kukub! Aga toredad pildid jah. Mulle ka mõni väga meeldis...


KENA PÄEVA TEILE JA SÕITKE MEIEGA JÄLLE!

**********************************
6. 03. 10225
Olen jälle kaine. Ja leidsin huvitava artikli, kus lepitaja üritab pooli vaikselt lepitada ja läbi lillede rääkida.

http://www.postimees.ee/761962/eesti-seadused-poliitilist-streiki-ette-ei-nae/

Aitäh!
Kuna asjad on tegemata, eelkõige seaduseandjate ja Riigikogu (õiguskomisjoni?) poolt, siis katkestada Kollektiivlepinguseaduse muutmine ja streiki ehk ei tule!? Kõigepealt tehke paljud tegemat tööd ära, parandage oma kahtesid ja siis vaatame. Muidugi, parandage kahtesid järelaitamistunnis koos tööandjate ja ametiühingutega! Nagu normaalsetes riikides kombeks.

********************************

http://www.ohtuleht.ee/467417

Saab ka taksoga. Aga jalgratastele pange kindlasti naelkummid. Sest teedehoolduseks napib raha ja kõnniteed väga halvas seisus. Hooldamatus. Või hoolimatus.

Aga tööle minemata jätta ei maksa. Sest õpetajad ootavad arusaamist ja mõistmist. Ning mõnede muudatuste tegemine tühistamist. Et tulevikus ikka väärilise palgaga ühistransporditöötajad Teid tööle saaks viia.

Ja ometi, keegi siin arvas, et AÜ-d kultiveerivad hallkeskmlikkust.. Kuid eraettevõtjad ei saa sellestki aru, et ilma töötajateta poleks neidki. Kui hallkeskmikud hoopis eraettevõtluses - kas siis äkki sellepärast meil ettevõtlus kiratseb?
Tööd enese kallal peab jätkuvalt tegema. Ma püüan ka...

Mul on küll vaba päev, 07:30, 6. märts 2012
Aga ma teen ikkagi tööd,et olla solidaarne nendega,kes ei streigi.Eelkõige teen tööd enese kallal,et olla oma erialal parem ja asendamatu.AÜ'd kultiveerivad hallkeskmik'lust ja seda ma olla ei soovi.
evik, 07:32, 6. märts 2012
andke andeks, ma olen eraettevõtja ja minu ( ning teiste eraettevõtjate) maksudest te streikijad kõik elategi!!
**************************
Õnneks on keegi salvestanud ka kogu tolle uhke klubi tegemised!

08. 03. 10225

Esimene kommentaar on Rongisoprade Klubi lehelt, teine Postimehe pläralast!


http://www.postimees.ee/758284/tsubarov-tooandjad-on-streikida-soovijatele-survet-avaldanud/

·  Dzersinski on 03/03/2012 at 11:02 said:
Huvitav milliste ähvardustega sunnib ametiühing töötajaid mässama? Neid kes ei taha streikida?
Tsubarovi jutt on kuidagi meeleheitlik. Ärpleb nagu valemängija pokkerilauas, et paneb raudtee kinni, endal käputäis kraaklejaid kaasa noogutamas. Ja kui vale hakkab õmblustest kärisema, siis pajatab mingitest ähvardustest.
Kas salajane lindistamine pole mitte ebaseaduslik jälitustegevus, kulla Oleg? Kas FSB parimad spetsid tulevad appi linte monteerima?

 Dzersinski
02.03.2012 14:45
Huvitav milliste ähvardustega sunnib ametiühing töötajaid mässama? Neid kes ei taha streikida?
Tsubarovi jutt on kuidagi meeleheitlik. Ärpleb nagu valemängija pokkerilauas, et paneb raudtee kinni, endal käputäis kraaklejaid kaasa noogutamas. Ja kui vale hakkab õmblustest kärisema, siis pajatab mingitest ähvardustest.
Kas salajane lindistamine pole mitte ebaseaduslik jälitustegevus, kulla Oleg? Kas FSB parimad spetsid tulevad appi linte monteerima? 

 Tõsi küll, vahel muutub mitte ainult kommentaari aeg, vaid ka "rahva" nimed!
 
·  Mnjah on 03/03/2012 at 11:05 said:
Kui töö ei meeldi, tuleb otsida uus. Streik on väljapressimine ja AÜ antud juhul ässitaja. Suurte organisatsioonide, nagu raudtee puhul, võib tegu olla välisvaenlase poolst organiseeeritud riiki nõrgestava tegevusega. See Tsubarov peaks KAPO klient olema. Head töölised saavad üldjuhul väärilist pallka või leiavad hõlpsasti uue töö. Tegelikult on headest töökätest kõikjal puudus. Ainult loodrid ja vargad vinguvad. Õpetajate teema on teine ja nende osas olen nende poolt. Aga streikivad raudteelased võiks rongi panna ja Tsubarovite maale (paradiisi) saata.

 kubjas
02.03.2012 16:14

Kui töö ei meeldi, tuleb otsida uus. Streik on väljapressimine ja AÜ antud juhul ässitaja. Suurte organisatsioonide, nagu raudtee puhul, võib tegu olla välisvaenlase poolst organiseeeritud riiki nõrgestava tegevusega. See Tsubarov peaks KAPO klient olema. Head töölised saavad üldjuhul väärilist pallka või leiavad hõlpsasti uue töö. Tegelikult on headest töökätest kõikjal puudus. Ainult loodrid ja vargad vinguvad. Õpetajate teema on teine ja nende osas olen nende poolt. Aga streikivad raudteelased võiks rongi panna ja Tsubarovite maale (paradiisi) saata.

Nonii!
Leidsin vähemalt üles tolle lehe plärala, kus "rahvas ei taha olla inimkilp". Ja näe Dzhersinski kommentaar päev varem Postimehes on sama,  mis  "rahvas" tormas ütlema!? Ehtne punamõtlemine: Rahvas ei ole rahul nendega, rahvas tormas öpunalippudega tervitama okupante, rahvas sõimab streikijaid...!?

Ja erinevalt mõnedest, ma toon välja küll pläralast arvamusi (tehes need lihtsalt siniseks), aga ei võltsi! 

***************
 
·  Nali??? on 03/03/2012 at 11:17 said:

Palun, palun öelge et need inimesed piltidel ei ole need, kes minu turvalise rongisõidu eest peaks hoolitsema. Palun öelge, et see on haige nali! Tule taevas meile appi.

Ja mina olen küll, aga me pole ainsad "hoolitsejad"! Sest paljud, kes tegelikult peavad hoolitsema, oma tööd ei tee. Ja ma olen turvalisuse pärast tegelikult rohkem mures, kui keegi võlts, "Nali!?" nime all kommenteerija! Mitte niivõrd oma kui reisijate turvalisuse pärast...

3 kommentaari:

  1. See streik ometigi ehk toimub-öpetajate oma toimus täna aga ühistransport homme ja hoian köigile pöialt et hästi läheks, äkki vötab valitsus ometigi möistuse pähe??
    Netis traspordi streigi vastu tümitajad vöiks lugeda seda mida nad on kirjutanud-endal pole sellisest tööst aimugi ja ei tea mis üldse toimub-rääkimata siis arusaamisest miks raudteelased näiteks streigivad!!!??
    Kas rahvas mugava eluga harjunud??? Üks kord peab ka lihtrahvas oma arvamuse välja ütlema, kellele ei meeldi ei pea kommenteerima siia roppusi!!

    VastaKustuta
  2. Evik- arvad et ainult Sinu ja teiste eraettevötete maksudest streik toimub????
    Ma arvan et me köik käime tööl ja maksame makse-maksud on suuremad kui üldse elamiseks järgi jääbki-vahel jääb kuu elamiseks alles 50euri-tuleb osta allahinnatud toitu et ellu jääda!!! Kas eraettevötja saab sellise summaga kuu aega elatud?? Rääkimata siis laste toomisest ja samuti elatame enda maksudest ka vange-kellele kuu aja toidule kulub 15 000kroonides-ma ei teenigi nii palju et sellise summa eest saaks toitu jm üldse endale lubada!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaKustuta
  3. Tänud, Ants ja Anonüümne!

    Meil kultiveeritaksegi suhtumist, koristajast ministriks. Sest paljud ei jaga mitte ainult asjast, aga ka elust üldse midagi. Kuid arvamuse avaldamise võimalus on!
    Täna kuskil raadios oli usuminutid, räägiti ikka sellest, et olgem alandlikud. Loomulikult me ei pea olma mässajad, vaid kõik peaksime olema inimesed. Jah, kellel (vahel ka fiktiivselt) kõrge palk, see saab lastega luksuslikku elu nautida. Emapuhkuse ajal. Kes kõrge palga jaoks kopikate eest töötanud, see ka lapsele vaid vett ja... ostab...
    Vangidest ma ei räägi üldse, võltshumaansus takistab kümnete surmanuhtluste rakendamist aastas. Nii ongi see "humaansus" sama võlts kui paljud muudki üleskutsed...

    VastaKustuta