Blogiarhiiv

laupäev, 10. märts 2012

ARVAD, ET MISKI MUUTUB?


Küsimus Hans H. Luigele ei ole mitte selles mõttes, et oleks valesti kirjutanud. Vastupidi, õigesti! Ainult, et see on nagu hane selga vesi ja pole vahet, avaldab arvamust Hans H. Luik või keegi teine. Võim piisavalt magus! Ja nii venitatakse kõigega...

http://www.ekspress.ee/news/arvamus/arvamus/hans-h-luik-kevadveed-lammutamas-kopraonu-ansipi-tammi.d?id=64038161

Kui aga hr Aaviksoo arvab, et saaks õpetaja palgaga hakkama, siis palun. Iseasi, kas toit täisväärtuslik ja väljamaale puhkama sõitmine jõukohane. Pealegi, kuidas närvid praeguste õpilastega ( ja olukorras, kus õpetajatel pole enam isegi võimalust vastumeetmeid rakendada) vastu peaksid. Äkki oleks varsti koolis, kuulivest seljas ja turvamees külje all...
http://www.ohtuleht.ee/467940
Muidugi peab ettepanekuid kaaluma, kuid omast kogemusest võin öelda, et mitte ainult õpetajale vaid ka lastele pikk suvepuhkus oluline. Lapsepõlv ei tule tagasi ja just sel ajal peab puhkama hästi, tööd teha jõuab iga normaalne inimene elu jooksul küll ja küll! Eriti, kui täiskasvanutenagi tahetakse puhkust vähemaks võtta, v.a. valitsusel ja Riigikogus. Ahjaa, vabandan, Riigikogu ei puhkea ju üldse ja palk aina jookseb. Üliinimesed, kuidas nad küll jõuavad? Päris tõsiselt? Vahel küll lastakse välismaale valijatega kohtuma, aga see...pole ju puhkus?

Kuuldavasti olla minister õpilaste käest küsinud, kelle vanemad teenivad üle 700 euro. Mis see on? Matslus? Populism? Demagoogia meistriklass hr Savisaare kursustelt? Kas see, et keegi teenib vähem, tähendab, et keegi ei tohi inimväärset palka saada mõne erandiga?

Halvim ongi see, et riigil on raha küll ja südamega asja juures olles oleks veel rohkem! Pole ma kordagi salasuitsu ega -viina ostnud, ometi on kõik kohad ümberringi neid täis. Alamakstud piirivalve vist ei suuda ega taha midagi teha? Nojah, mis tööd sa ikka kopikate eest teed.
Rääkimata Aardla poldrist või sadadest muudest juhtudest, kus riigi raha korstnasse läheb...

*********************

Häid nõuandeid on paljud andnud erinevatel aladel, kuulda võtmiseks aga jääb vist midagi vajaka. Kas on raske koos istuda ja arutada? Ei ole keegi ülitark ega jookseks nõuanded mööda külgi maha. Paraku on enamasti aga nii, et silmakirjaks küsitakse kelleltki nõu, arvestada aga ei kavatseta. Miks ollakse sellised?

*******************

Ja on küllaga räägitud sellest, et mingil ajal kriisi alguses paljudel vähendati palka (või lisatasusid, vahet pole). Ja nii aina venib selle taastamine, kuigi hinnad ikka väga kiiresti lähevad eest ära. Venib isegi siis kui kasvab käive ettevõtluses või suureneb maksulaekumine.

http://www.maaleht.ee/news/uudised/eestiuudised/sven-rondik-aaviksoo-pakutav-700-eurot-pole-lahendus.d?id=64038503

 Ja veel kord, ikka irisen siin vahel riigikogulaste palkade kallal. Muidugi, see ju magus suutäis, mitte, et mul kellegi suuremast palgast kahju oleks. Kuid kui lähtuda võrdsuse printsiibist mingilgi moel, miks siis neil palk tõuseb? Kas see on eetiline? Või on olemas erilised eetikad?
Muide, Martin Pau kirjutas, kuidas ta igapäevaselt tööle ja koju sõidab ning teedel politseikontrolli ei näe. Sellest johtuvalt on ka paljudel eriõigused liikluses oma käitumisega ohtlikke olukordi tekitada ja süüdimatult ülbet mängida. Räägitakse ka liikluskultuurist jms palju, aga riigikogulased sarnanevad mõnes mõttes vägagi nende teiste eriõigustega seltsimeestega liikluses? Ning mõlemal pool on kannatajaid, ainult, et süüdi jäävad tihtipeale hoopiski need, kellel pole piisavalt võimu häält tõsta...

Õnneks oskab Elo Odres kenasti kirjutada...

http://www.ohtuleht.ee/468129

Austus on oluline, austus tuleb enne aga ära teenida, mitte vana rasva peal liugu lasta!

******************

Aga äkki paljud eksivad? Kadri Paas kirjutab
 http://www.maaleht.ee/news/uudised/arvamus/suhtluspeetus-kas-vabariigi-tobi.d?id=64038697

Väga suur probleem kui keegi peetusega. Ehk ongi õigem kui üldse suud lahti ei tehta? Pole ju mõtet kätega kujundeid teha ja suud maigutada nagu keegi "Pealtnägijas"! Pole ju mõtet suud lahti teha kui sealt tuleks vaid solvanguid! Pole ju mõtet mõelda raha väljapressimise peale kui oma õuel kiilasjää ja ei mingit hooldust ega hoolitsust! Ja sellistest suhtumistest tulenevalt kahju kannatavad kõrvalseisjad.

*******************
 112. 03. 10225
Pole ma õnneks ainuke...
 http://www.ohtuleht.ee/468339

***************

Palgake...
 http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=dEwP-QzjEuo

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar