Blogiarhiiv

neljapäev, 29. märts 2012

ÜLEMISTE-VESSE


Majandusministeeriumi arvates oleks paremaid ootevõimalusi rongireisijatel muidugi vaja, kuid piiri seab rahapuudus. Vesse peatust, mille vajalikkuses ma isiklikult natuke kahtlen, tahetakse siiski ehitada. Mitte mingil juhul, isegi kui seda nihutatakse, ei saa selle peatuse kasutajaid olema ligilähedaltki niipalju kui praegu Ülemistel. Ehk ehitaks Vesse kaks ooteplatvormi lühendatud variandis, s.o. siis 35 m, mis võimaldab tulevikus, uute rongide puhul, väljumise kahest vagunist? Oleks see piisav? Pealegi, perspektiivne pikenduse ala jääks ju alles!?

Kokkuhoitud raha arvelt saaks ehk ehitada trepi Ülemiste platvormilt (linnast väljuv suund) viaduktile ning ootekojad viaduktile ühte tasapinda? Ja seda lausa nii Ülemistel kui Vesses? Sest Vesses hakkab ju edaspidi rongilt linnapääs olema viadukti kaudu?

******************

Aga üleüldse, millest tuleb mõtlemine, et inimeste heaks pole vaja midagi teha? Võib ju olla täiesti kindel, et kui oleks ootekodade peale mõeldud kohe, oleks leitud ka võimalused nende tegemiseks!? Nagu ka parklad.
Ju on põhjuseks ikkagi ükskõiksus. Ja muidugi ettekujutuse puudumine, mida tähendab ootesaali puudumine reisijatele. Noh, midagi samalaadset, nagu Tartu spetsialist, kes arvab, et pool tundi paras oodata...

Üllatavalt palju on ju räägitud erinevate ühistranspordiliikide ühildamisest, kuid kas poliitikud seda rääkinud vaid ajakirjandusele? kas ametnikud lehti ei loe? See ei rohiks olla põhjus, sest teemad ka planeeringutes üleval. Ehk ei süveneta planeeringutesse? Vat see võib olla juba vägagi tõenäoline! Kuid, peaks olema ju ka oma mõtlemine ja võimalus kelleltki nõu küsida?

Imelik, väga imelik.
Ehk ikkagi suvepäevade korval korraldada ka talvepäevad, näiteks õppusena algab see kõigepealt auvalvega ooteplatvormil, noh umbes nii tunnikese....? Peale seda istuda külma rongi, sest nii tihti on. Tavalistel inimestel. Sest mõnigi tavatöötaja samamoodi ükskõikne.
Päeva lõpetuseks aga teha seminar teemal: Miks me nii teeme?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar