Blogiarhiiv

kolmapäev, 16. august 2023

Turutrett ja linnabussid, ametnikud suvepäevadel?

 

 
Üsna hea oli minna turutretile, aga muidugi vaatasin ka transporti ja mõtlesin sellele, kuidas ministeeriumite ametnikud maksumaksja kulul suvepäevi peavad. Kümned tuhanded eurod lähevad käiku. Ja ega mul polegi midagi selle vastu tegelikult, maksumaksja olen küll, aga nõus, et nemadki puhata saavad. Eriti siis kui tööd teevad! Aga ei tee ju piisavalt hästi?
Eile püüdsin erinevate ÜTK-de infot jagada muudatuste kohta bussiliikluses, aga tuleb välja et sel suvle pole nemad ega siis ka MKM mitte essugi teinud bussiliikluse PAREMAKS muutmiseks!? Üksikud muudatused seoses teeremontide või üritustega!
Pole ka tallinna ametnikud vaeva eriti näinud, kui üks hea muudatus, liinide kokkupanek, välja arvata. Kuigi seegi tehti vildakalt, liinide 5 ja 8 puhul

Ja veel rohkem paneb kahtlema neile maksumaksja rahade andmisest, sest peatustesse ostetud tablood ei kajasta isegi seda, mida tablood bussides - infot muudatuste jm kohta. Ehk et raha kulutati mõttetute tabloode peatustesse paigaldamise peale!?

Aga sõita oli hea. Rongiga esimese etapina Järvele.
 
 
Ahjaa, ka siin pole ametnikud essugi teinud, endiselt ei ole peatust JÄRVE siin kaugliinide jaoks. Miks jälle aastaid molutatakse, et tulevikus tõdeda, et mul oli jälle õigus? Krt, mina ei teinud nii halvasti tööd, mitte kunagi elus!

 
Kas siingi üks neist ametnikest parkinud? Ajud igatahes tunduvad tühjavõitu kellelgi olema? Nali naljaks.


 
Ühispeatus linna, maakonna- ja kaugliinidele peakski olema kuskil siin ja just JÄRVE nime all. Koos teisel pool peatuse siiapoole nihutamisega, sest inimeste teadvuses on kinnistunud Järve peatus kui peatus, kus kõikidest bussidest ka väljuda saab. Ei saa aga SISENEDA ja on ääretult ebanormaalne, et T-Väiksest, Nõmmest, Viljandi maanteelt või mis tahes suunast tulles peaks sõitma ülikaugele bussijaama või Vana-Pääskülla! Kamoon??

 
Aga nõndaviisi. Pilte tegin rohkem kui ostsin, aga ega ma kunagi mõtlegi vaid enda peale. Ikka ka väikeettevõtjate ja ostjate peale.






 
Siiski on piltidel vaid väike osa pakutavast.




 
Kõlleste shokolaadid muidugi head!




 
ja pole mingit põhjust ajada söökide tegemiseks ALATI taga kaugelt mägede ja merede tagant toodavaid maitseaineid, enamasti piisaks meie endi üliheast valikust. Võõramaine jäägu ikka harvade eksootiliste roogade jaoks!







 
Korra mainin ka seda, et linn siiski sai tõepoolest millegi olulisega hakkama. LIINIDE KOKKULIITMINE! Ehk peaks seda tegema ka 36 jt liinide puhul? Miks mitte liini 8 intervall 15 min asemel tippajal 20 min ja liin 26 pikendada ka Äigrumäeni, aga läbi Hobujaama? Nii saaks üksiti TIHENDATUD ÜLETÄITUVUSEGA LIINIOSA graafikud, aga mähelased saaks sõita ka Pärnu maantee ja Nõmme suunale?
Muide, sel hetkel oli 36 buss, millega edasi läksin, peaaegu tühi.

 
Ükskõik kummale poole busside jaoks peatused/ootekojad teha, ruumipuudusega probleemi pole. Ja teha ikka nii, et ootekojad sobivadki ootamiseks, et oleks ka joogivesi ja tualett olemas! Kui keegi arvab, et pole vaja, peaks ka ametnike jaoks tualetid ja joogivesi olema tasulised, las maksavad kah omast taskust! Siis ehk lööb ka miski muu peale pissi pähe...

 
Need aga juba Nõmme turu pildid.
Aga ka siinsega seostuvad ametnikud pole oma tööga hakkama saanud. Siiani ei ole vastu võetud seadust, et kõik kodumaised aed-, puu ja köögiviljad nin marjad oleks varustatud müügikohtades kasvataja nime ja ka sordinimedega. Poliitikudki jagelevad mingite pseudoskandaalidega, olulisi elulisi asju ei märgata aga juba ammu!

Tomatid olid aga ilusad! Mõned ka ostsime ja polnu maitsel vigagi! Malle sordile muidugi ligi ei saa.
 
 
HM, jäi taas vaatamata, kus Nõmme turul joogiveekraanid on!?

 

 Väga tore, et oli ka eestimaiseid ploome. Juba tuttavad Emma Leppermann ja Ave ning üks vist uuemaid sorte, mulle tundmatu nimega. Kasvatajaks juba tuttav Vasula Aed. Nüüd on nädalajagu või tiba peale aeg ploome osta, enne kui nad üleküpseks saavad. Puhas nauding! Välismaiseid ma ei osta mingil juhul. Aga on sordinimed ja ka tootja teadaolek üldse olulised? Kahtlemata.

 
Vaatasin aga hoolega kahele poole, kas on ka midagi uut. Ja ongi, nüüd saan esimest korda neist seentest sousti maitsta! 

Aga juttu oli nimedest, siisn siis liiginimedest. Et FB grupp Eestimaa Seened omab asjatundjaid, selguski üsna kiiresti. Kas korjaja, kokkuostja või müüja eksis, ei tea. Pildil on siiski kollakad kukeseened.

 
Aga mööda ei saanud minna ka siit!




 
Pärnu maanteel keset tööpäeva pea katkematu autodevool, Nõmme turg aga üsna inimtühi?

 
Hea kraami ostmise asemel turult nuumatakse hinndade kõrgeksajajaid ehk selvereid?


 
Raudtee poes aga on isegi reisiraamatukogu!

 
Pilte siin varemgi teinud, seekord ostsin rohkem kui pildistasin.


 
Tagasi koju juba rongiga. Väga lämmeks kiskus juba, õnneks oli veepudel kaasas. Üheski rongipeatuses pole ju ikka veekraani ja ammugi Saku Lätet vm, nagu maksumaksja atvelt ametnike kabinettides...

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar