Blogiarhiiv

laupäev, 26. august 2023

Muinastulede öö 23 - Russalka.

 

 
Blogi arvutiversioonis näha paremal SILDID. Juhul kui otsite midagi konkreetset, näit Tallinna Muuseumid, Järved, Kohila vm, siis klikake. Esimese postituse lõpuni vaadanud, klikake all paremas nurgas VANEMAD POSTITUSED ja teema jätkub.
 
Kisti kotto välja, ega ma nii väga rahvamasse ringi kolades ei ootagi. Aga ega pole ka midagi kahetseda, et läksin. Õhtupäike kuldas mõnel pool veel katuseidki.
 
 
Enamus läksid kohale ühistranspordiga ja õige ka, tänavad ju nagu seapesa. Muul moel aga neid paremaks ei saagi. Ummikuid oli näha ikka. Aga autot parkida polnud koduhooviski kuhugi, sp ka nii mineku valisimegi. Parkimiskohta leida siiski keeruline, ma läksin mingist kohast jala edasi.

 
Siinkandiski palju uusi uhkeid maju. Mõnus, et rõdusid nii palju. Ja natukegi hoovielukeskkonda.




 
Reidi tee on ikka mõnus kant jalutamiseks küll, hoolimata puudustest.

 
Ka haljastust omajagu, väga erineval "tasemel". Ehk siis heinast puudeni. Peaasi, et rohkem oleks puid, mis ikka suureks kasvavad. Muidugi kõik see kulukas ka, aga ju heal eesmärgil ikka.

 
Rahvast aga aina vooris juurde, ilm väga hea ja taevaski üsna imeline.



 
Seekord küll rattateegi oli jalakäijate poolt hõivatud, aga tark rattur mõistab. Lolle ongi vahel üsna vähe...

 
Pildistamisnälga sain aga jälle kustutada.


 
Esimesed esinejad olid üsna ilmetud ja nõrgavõitu (hääled ilma isikupärata), lood aga paljudele tuntud vanad hitid. Kuid minu jaoks tekkis jälle küsimus, kui lava ette jõudsin ja rinnakorv hüppama hakkas - miks selge ja kõlava muusika asemel PEAB tänapäeval olema basstrummis mikrofon? Ehk milleks tümakas? Olid ju ajad, kus heiditammed ja teised esinesid, muusika oli puhas ja harmoneerus häältega?  Nii et pidin igal juhul lavast kaugemale hoidma, kuigi heameelega oleks lähemalt vaadanud-kuulanud. Seda enam, et tegu ju tõsiselt heade vanade lauludega ja ega algajamad muusikud saagi alati olla nagu ... Kadri Voorand näiteks.

 
Aga esinejad siiski igati vahvad.





 
Väikestviisi oli ka lõkkeid ja inimesed pildistasid kõike, esinejatest kuni endani mere jm taustal. Ei tea, mitu miljonit pilti tehti?
Muide, lihtsalt mainimiseks - arvutid ehk serverid on meil ühed suurimad elektritarbijad. Eks mingugi blogi siin süüdlane ehk mina ise. Aga vähemalt mailides olen kustutanud pea kogu ammuaegse kirjavahetuse. Ja püüan säilitada väljaspool blogi pilvedes-serverites võimalikult vähe, vaid parimaid ja olulisemaid pilte. Muu läheb kustutamisele või välisele kõvakettale.

 
 
Taevaski oli see, mis pani mind rohkem pildistama, inimestega kooskõlas.

 
Ja ainult hea meel, et nii palju inimesi sai siin olemist nautida. Jalutuskäigu plussid lisaks.







 
Aimu saab ka sellest, kui olulised on vanad ja üldse suured puud. Ainuüksi vaated ehk muljed võidavad sellest, sp ma ei seedigi kui poliitikud arvavad, et pihlakavitsad jm on piisav rohelus rohepealinnas. Mõnel pool vaid vitsasidki istutatakse. Kuigi just lugesin artiklit ühest rattateest ja tore oli näha, kuidas keegi siiski asjade olulisuset aru on hakanud saama.
Et näidata, et linn mitte ainult ei tegele pokazuhhaga, toon välja nende väikeseks kiitmiseks ühe näite. Lasnamäe üks kohake.

Haljastustööde käigus istutati 14 harilikku tamme, 66 pooppuud, 21 valget pihlakat, 16 harilikku vahtrat, 330 harilikku sarapuud ning 4700 punapaju. Samuti rajati haljastustööde käigus erinevaid istutusalasid mustkassinaerile, luhtkastevarrele ja harilikule raudrohule ning rajati ka niidutaimede kooslusega alasid.
 

Kergliiklustee äärde rajati pinkide ja prügikastiga varustatud puhkamistaskud ning jalgratturite tarbeks paigaldati teelõigule rattapump, kaks rattahoolduspukki ja 12 rattahoidjat. Kergliiklustee ehituse käigus rajati kummikattega rekreatsioonialadele paigaldatavate väikevormide hulka mitmeid spordi- ja mänguvahendeid ning tänavakorvpalli harrastajatele sai valmis ka plats.

Kõikide liikumisharrastajate teenindamiseks rajati teelõigule kaks joogiveekraani.

Ohoh, isegi joogiveekraane? Selle otsuse tegija küll vist eristub enamikest linnaametnikest? Tore!


 
Koht fotogeeniline juba ka tausta pärast, vaata kuhu suunda tahad.










 


 
Kesklinna linnaosa ka kohal?






 
Ja üks jaht on mereteel...




 
Või Taani väinade suunas...?














 
Rõdult on ikka parem vaade...



 







 
Kas saite palju ilusaid pilte?







 
Estonian Voices on muidugi midagi erilist. Eriti üks laul, aga ma ei tea, kas seda ka esitati. Kuulasin paar laulu kuigi võinuks kauemgi. Õnneks oli vähemalt siinkohal tümpsu vaid õige väheke. Aga mõtlesin minna veel edasi pildistama natuke ning kerge väsimus kallal. Ja ega selle fotokaga pimeduses väga häid pilte saagi. Nii et mõtlesin lihtsalt veidi veel olemist nautida. seda punti aga tahaks veelgi kuulata ja vaadata.


















 
Kuigi enamus hämaruse pilte tuli kustutada, siis seda teades tegingi mingitest vaadetest mitu pilti.

 

 
Ja ka siinsest "tuledemerest". Siin see kõik mõistetav, valgustid koos postidega säästlikud, lihtne hooldada ja kõnniteedel ju ongi need vajalikud. Aga mitte sõiduteedel. Tallinna linn saaks miljoneid kokku hoida ja olla tõeline rohepealinn, mitte põhjustada räiget metallimaakide kaevandamist (sh muldmetallid Virumaalt), tsemendi tootmist jm.

 
Ilus valgustus ongi ilus ja teeb naudingu veel suuremaks.
















 
Taome postid puudeks!
Need postid tuleb siit likvideerida, autodel on tuled olemas. Vaid ülekäikudele tuleb valgustus jätta ja sinna saab siit ühest postit vähemalt kolm teha! Vähemast valgusreostusest ja suuremast efektiivsusest ehk elektri kokkuhoiust rääkimata. Nonii, rohepoliitikud?



 
Keskerakonna infra?
Kes raiskab raha ja loodusvarasid mittevajaliku sadama trammitee peale?
Kes lubanud tasuta sõitu tallinnas kõigile, aga hoopis kulutab veel rohkem raha piletisüsteemi muutmisele?
Kes õnneks teinud esimesed bussliinide kokkuliitmised, aga ikka ilma, et nõu asjatundjatelt küsiks?

 
Natuke värve linnast.



 
Ja Keskerakonna Infra alustanudki tõuksiparklate loomist? Tegelikult vähe kohtlaste meeste naljad...


 Igatahes oli tore õhtu.

 

 
 
 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar