Blogiarhiiv

neljapäev, 3. august 2023

August ka vihmane? Aga küllap ilusam...

 

 
Eesti Raudtee või kes iganes ei ole ikka veel saanud aru, millised ja kus peaksid olema ekraanid ja infostendid. Kuid keegi vähemalt on aru saanud, et prügikaste oli vähe. Läks vaid kümmekond aastat! Ometi natukenegi rõõmustab.
 
 
Rõõmustab seegi, et veel üks asi, millest aina rääkisin (kuigi mitte 10, ehk 5 aastat) on osalt kätte jõudnud - linnaliinid on kokku pandud. Ja kuigi 5. liiniga oli jamad, õnneks linnaisad tulid mõistusele, siis liin 8 suunati kesklinnast ikkagi kõrvale. Aga laias laastus on väga tubli tükk olulisi muudatusi ära tehtud! Ning juba 1. aug hommikul oli mõni sõitja, kes sõitis "keskpunktist" kaugemale. Ja muide, kuigi rahulolematuid just kesklinna teemadel palju, on ka juba rahulolevate inimeste kommentaare - nad saavad OTSE ja kiiremini sinna, kuhu vaja!
Peaasi, et järgmised muudatused aastaid aega ei võtaks. Maakonnaliinidega on lootust vähem, sest nüüdseks ala haldav regiominister on nagu tühi kaloss...


 
Osaliselt juba valmis ka jaamatagune ala.

 


 
Promenaad. Uhkelt rind kummis rohepealinna loorbereid lõikavate poliitikute arvates on allee ka see, kui puude asemel on postid!?

 
Loodus tahab linna! Trammitee ääres ilusad seened, võimalik, et mingid shampinjonid.
 
 
Esimest korda alles lõunatasin selles kohas. Üsna maitsev pilaff, vaid soola pidi pisut lisama.



 
Sain kätte teise partii Torgu kullatud, hõbetatud jm müntidest. Mu lemmikud!

 
Ja kui aus olla, siis tegu vist ka AUSATE MÜNTIDEGA! On mullegi helistatud Eesti Mündiärist ja pakutud münte, essana pidi olema soodukas, hilisemad juba täishinnaga. Aga see võib kellegi jaoks üpris hukutav olla! Lähed hasarti ja...
Mis te arvate kui teile saadetakse kolm juubelimünti, 2-eurost ning hinnaks on 35 eurot?

  • Numismaatika klassika – 2-euroste müntide kollektsioon
  • Kollektsiooni esimeses saadetises on Horvaatia 2-eurone käibemünt
  • Kollektsiooni esimese saadetise erihind on ainult 9 € (+ 5,99 € saatekulud)!
  • Igas järgnevas saadetises – tavahinnaga 35 € (+ 5,99 € saatekulud) – on 3 münti eri riikidest
  • Pärast kolmanda saadetise eest tasumist kingituseks TASUTA album müntide hoidmiseks (+ 5,99 € saatekulud)
Või pakutakse kullatud või hõbetatud meenemedaleid, hinnaga 30 - 45 eurot/tükk? Ehk siis ca 3x kallim näiteks Torgu müntidest? Mis siis, et kuskil väljamaa mündipajas vermitud ja et saate millalgi ka albumi jne? Kahjuks osta.ee jm on nende hinnad hiljem 3-4 korda madalamad...

Minu jaoks pigem röövimisega tegu päise päeva ajal! Ja kurb on mõelda, kui keegi hasartne koguja õnge läheb ning pere eelarvest raha põletab...

 
Tallinn toidab!
 
Ma pole muruseemnete teemasse kunagi süvenenud, aga toidulaua katmiseks need vist siiski mõeldud pole? Korra rehaga tasuks ikka üle tõmmata või pole oluline?



 
Kõnnitee saab laiem! Kuigi ehk oleks mõttekam juba ka siin kõik kõnnitee kividega katta? Kuid meeldivalt lai saab siin igal juhul olema.

 
Turul on hakatud aeg-ajalt ka pesemist korraldama, tore!

 
Praeguse aja üks ilus külg.



 
Ja natuke paduvihma!

 
Kui midagi, siis sageli ikka siit!







 
Lahe, kui keegi käed külge paneb! 

 
Tartu turul päristomatite valik suurem kui Tallinnas ja hinnadki paremad.




 
Mul aga ees suur töö! Sorteerida, üle lugeda, lahterdada, albumisse panna, mida leian, turule müügikohtadesse viia, kel vaja,...
 
Tööd mitmeks tunniks! 

 
Nii oligi, aga kuigi justnagu münte mul juba on, siis tulemus oli ikkagi väga hea! 
Ja huvitav oli see, et
* leidsin lõpuks Eestis 1-sendise, 2018 ja siis avastasin, et kaotasin selle. Ehk et ladusin uuest hunnikust välja läikivad mündid ja vaatasin üle. Huh, leidsin...
* Mitme riigi puhul, nagu Luksemburg, Slovakkia jt oli ainult üks münt ja need mul ka puudusid
* Kuigi ka Hispaaniat juba väga palju, siis ka leidsin midagi juurde.

 
IKEA-sse?

 
Selle asukohana olnuks parem nt Padula. Nüüd asub ka põllul, aga kohalesaamiseks on vaja eraldi bussiliini. Mis on muidugi igas mõttes ebaefektiivne.

 
Nüüd siis esimest korda siin.

 
Põllu peal, see selleks, aga mõningad pihlakakribalad olidki need, mida võis eeldada. Ei mingit varjulisust nagu ikka!





 
Üldiselt aga tundub, et siin võib teatud "pudukaupu" ostmas käia küll. On nagu mingi valik täiesti olemas ja natuke mööblitki. Kuigi midagi erilist ei ole nagu?



 
Võtsin sama, mis Soome IKEA-s. Soust ja moos head, puder ka, lihapallid mittemidagikõnelevad!



 
Aga kui sorteerida prügi, siis on kitsastes oludes hea, kui saad sobivate kottidega hoida kastides? Nii et ikkagi asja ette, lisaks mõni pudi-padi nagu metallist veepudel (omavalitsused, nüüd tööle, ma tulen veekraane otsima!) ja kahvel-nuga-lusikas kaasakandmiseks. Kui väljas süüa, ei pea raiskama plastist vm materjalist ühekordseid tooteid.

 
Mõned valgustid tekitasid ka huvi, mõtteaineks. Ei taha enam neid steriilseid eurokortereid oma lahendustega, süvistatud lambid ja inertse sisustusega. Vanad ajad olid ikka paremad, sisu hubasem.



 
Ja mis oli hea üllatus, on need siirupid. Väga hea hinnaga ja pohla oma vähemalt ka väga maitsev!


 
Ma pean mööda sõita saama...


Tore, et selline pilt leitud:


MUIS, mu arm: EPM. 1961. Pildiliselt meeldis see kaader väga.
Rapla rajooni Järlepa sovhoos on vabariigi suurim tõulinnukasvatusmajand, kus aretatakse iga liiki kodulinde. Praegu on siin 15.000 pekingi parti. Kalkunite arv on mullusega võrreldes suurenenud kolmekordseks. Neid on nüüd 5.400 ning neid hooldavad ainult kaks töötajat – Elise ja Aleksander Pilbas. Seitseaastaku jooksul laienevad farmid veelgi. Majandis hoolitsetakse linnukasvatuse söödabaasi tugevdamise eest. Haritakse üles soid ja soostunud maa-alasid. Viljakateks kõlvikutseks on juba muudetud esimesed 100 hektarit sellist maad. Tänavu kasvatatakse neil aladel tera- ja juurvilja, maisi ja söödakapsast, osa maad aga on võetud paljuaastaste kultuurkarjamaade alla. Majand võitleb selle eest, et anda NLKP XXII kongressi auks 40 tonni linnuliha.
Pildil: linnukasvataja Elise Pilbas töötab farmis.
See siis aasta enne minu sündi.
 
 
 
 Konkurents. Kui hinnad muutuvad jõukohaseks, ostan vahel natuke maiustamiseks. Tõsi, tikrid osutusid kõvadeks ja hapudeks...
Küll aga kavatsen säästa veel loodust ja sadu veepudeleid poest ostmata jätta. Kui nüüd vaid Kõlvarti jt poliitikute meeskonnad palgavääriliselt tööd teeks ja kraane tänavatele ning küladesse sadades juurde ilmuks! Hiiu grillist või mujal aga ostu tehes on mul nüüd omad riistad kaasas...
(ssästetud rahahunnik paistab serviti isegi veidi pildil. Ehk säästetud loodus)


 
Ei, ei, neid ma ei ostnud. Lihtsalt pildistasin. Pole kunagi puravikega osanud mässata.

 
Aga täna: Adretta kartul, kukeseene-seakülje-koore soust. Mõistetav, et ühtedele kukeseen lemmik, teistel mitte ja polegi minu suurim lemmik, aga vahel on ikka lihtsat maatoitu süüa hea! Tomat Vilja, Rebala Aiandi letist. Hinnad paremaks läinud, aga Tartu turu omadest siiski kõrgemad.


 
Olen tükati vaadanud ka naiste jalgpalli. Tegelikult üsna vaadatav, kuigi mulle ei meeldinud see naiste "võrdsuse" pealesurumine. Ja loomulikult ei vaata ma ei tõstmist, poksi ega muid alasid, mis naistele ÜLDSE EI SOBI! Seda võltsplära võrdsusest ja õiglusest ma lihtsalt ei usu. Ja kui mõnel "uuel" alal ehk ongi nauditavus olemas, siis ega see ei tähenda alati, et tegu on naisele sportlastega, nii ka jalgpallis.
Ja ERR-i ühes uudises eile oli üsna räige pealesurumine, kui tore see kõik ikka on. Kahjuks ei leia ma seda uudist enam mitte kuidagi1 Ega ma unes ometi ei näinud?

Tegelikkuses oli kogu see pealesurumine algusest peale üks osa homoideoloogia sunnist avalikkusele. Kurb jällegi, aga muidugi mitte äärmuslaste jaoks! Too artikkel aga väga selgelt selle ka välja tõi. Ehk sellepärast ka kadunud?

Muide, juulis kirjutasin samast sunnist telemaastikul. See vaid laieneb, mitte ei kao. "Õde Boniface Mõistatused" pidevalt sama kütkes, absoluutselt KÕIK populaarsed vähemused sisse toodud. See muudab asjad muidugi täiesti ebaloomulikuks, elus ei ole see kõik primaarse tähtsusega. Kuid asjal on ka hea külg. Mida rohkem omasooiharaid seriaalidesse tuuakse, seda enam saab öelda, et just nemad on intriigitsejad ja just nende tõttu krimiseriaalides on ka mõrvad jm. Ei pruugi välja paista, aga .. nii nagu homod mängu tulevad, nii laibad taga? Igatahes on perspektiivid üsna kohutavad, telemaastik läheb aina hullemaks. Nagu ka poliitika!

 
Puiduhake oleks loogiline, kruus on siiski veidi kahtlane?



 
Ikka allee!!!


 
Vana-Kalamaja väljak.




 
Kuuldavasti ka maakonnaliine plaanitakse kokku panna. Siis peaks tasapisi ka suur seisuplats siin kaduma.
 

 
Soloha juures.


 
Turu pelmeenika kraam!

 
Popp kaup Vorstiabis.

 
Hea! Jäätis ja erinevad kohvid.


 
 
Värvid!



Maitsetaimed Balti jaama tagusele platsile?


 
Sel päeval vist kui Sõrves mahemune sadas.




 
Marketid peaks peale üksikute erandite sulgema kl 20. Pühapäeval puhkepäev.

 
Joppenpuhh!?!?


 

 
Olgu pealegi aegunud, aga selle hinna eest peaks pesema küll!?

 
Kuidas musträstast kuldnokast eristada? Näit silmavaate järgi! Muus osas näed, udun, muudkui "tõmbleb" ja närvitseb! Aga tegelikult üks märk - kuldnoka sabahoiak pole kunagi selline.
Sõber, kes me akna all ikka tuustimas käib.


 Uuringuskandal aina paisub, aga kuidas ja mida keegi siis esile tõstatab?

Roheliste puhul näiteks nii:

Võtab ikkagi veits sõnatuks. Selline on uuenenud Isamaa erakond ja Urmas Reinsalu tase.
Ise vist küsin ja vastan - kas nii käib Eestit päästev perepoliitika, naiste turvatunde tõstmine ja nende väärtustamine ühiskonnas ning partei õigustamine juhtumis, kus tähtsal kohal olev tegelane on petnud ülikooli, riiki, kogu teadlaskonda, pööranud kummuli teadlaste ja riigi usaldusväärsuse teadusuuringuteks edaspidi andmeid saada ja kasutada. Aga - piisab vaid selle vastu sõna võtta, kui sa leiad end sellisest olukorrast!? Kas saab veel jälgimaks muutuda!?
 
Kommisin: (oponendid sinisega)
 
Nii ja naa. Kui soovida eestluse säilimist, tuleb anda endast parim. Kõiges. Kuigi pigem kehtib Paltsi öeldu nende kohta, kes pole lapsi tahtnud.
Ja lapsed on elu ilusaim osa. Olgu neid 1 või 3. Teadlikult lastetud elavad vanemas eas suuresti teiste kulul. Küll aga osa neist armastab selle teema puhul lausa räuskama hakata. Egoismi üks tunnuseid.

Mainisin ka seda, et lapsed on need, kes tagavad meile vanaduses pensioni.
 
 inimesed korjavadki tänapäeval endale ise pensionifondi. Naised pole erand.
 
 
see pole sama, sest nad saavad ju ka riigilt oma osa? Millesse lapsed ei panusta... kui lapsi pole?
Ja kui nii vütta, siis enim panustavad paljulapseliste perede lapsed. Või suurema palga peal olevad lapsed. Summaarselt.
 
 Mina olen maksnud kinni võlgu, mis tekkisid, sest lapse isa rahad koju ei jõudnud. Olen ka üksikvanem olnud. Kahju öelda, aga hilisem minimaalne toitjakaotuspension oli suurem, kui panus, mida lapse isa suutis anda. Ühe lapsega sain üksikvanemana hakkama, aga kahe, kolme või viiega poleks enam saanud.
 
 
Ses mõttes on see muidugi seotud. Ja ma ei õigustagi mitte kuidagi seda, kui isa ei panusta lapse tulevikku.
Kuid jutt siin sellest, et lastetud ei ei pea olema arvamusliidrid, kui jutuks riigi ja rahvuse säilimine. Ja Tõnis Palts rääkis ikkagi sellest, et iive on negatiivne. Loota aga sellele, et illegaalid tulevad ja meie eestluse säilitavad ning rahvaarvu kasvatama hakkavad, kindlasti ei tohi!

Kui lastetute arvamust alavääristada, siis luuakse õhkkonda, mis ainult soodustab lastetust. Paraku trots ei ole parim probleemilahendaja, kui on lapsi juurde vaja.
"Kuid jutt siin sellest, et lastetud ei ei pea olema arvamusliidrid, kui jutuks riigi ja rahvuse säilimine." Kui nende arvamusi mitte kuulata, siis jäävadki põhjused nägemata, kuulmata.
Arvamusliidrid ei tohi olla, aga näpatud isikuandmetega "uuringud" suunavate ja kehvasti koostatud küsimustega tohivad olla.
Kasu riigile ja rahvusele ei tohiks ükski ühiskond taandada paljunemisele. Miks peaks noored saama lapsi riigis, mis näeb neis vaid vaba emakat ja seemet?
Selline suhtumine muudab lapsesaamise ebameeldivaks.
Mina olen ema, aga pidev näägutamine lastetute kallal, ajab isegi mul südame pahaks.
Me ei ela Indias. Meil ei ole kastisüsteemi. Ometi jääb mulje, et praeguse kampaaniaga üritatakse lastetuid suruda madalamasse kasti. "Pole lapsi, ole vait ja häbene."
Varsti tulevad kampaaniad üksikemade vastu, paksude vastu, feministide vastu, puuetega inimeste vastu jne. Teemad muudkui käivad ringiratast.

Kui lastetute arvamust alavääristada, siis luuakse õhkkonda, mis ainult soodustab lastetust. Paraku trots ei ole parim probleemilahendaja, kui on lapsi juurde vaja.
Kuidas palun? Kui teadlikult lastetud ei taha Eestile paremat tulevikku ja elavad teiste arvelt, siis nende arvamused ei ole ka väärt kuuldavõtmist.
Ja kus ma väitsin, et näppamine või sellised uuringud tohivad olla? Või polnud see küsimus, sest küsimärki polnud?
Emaka ja seemne jutt on puhas feminism ja see kindlasti pole areng vaid ikka taandareng. Ja muide, te mainitud vähemused on need, kes enamasti ENAMUST ründavad, alavääristavad ning maha püüavad suruda, traditsioonidest rääkimata. Tänan, feministidega ma ei vaidle, sest nii madalale ma ei laskuks mitte kunagi.

Feministid ja homoäärmuslased aga ei anna alla ja jätkavad. Viisaka inimesena pean ka vastama, eriti kui tegu demagoogia ja hämaga. Ehk siis feministid ei taha lapsi, sest süüdi ikka teised?


Neeme Sihv
 "Tänan, feministidega ma ei vaidle, sest nii madalale ma ei laskuks mitte kunagi."
Ja siis imestate, miks paljud naised lapsi ei taha. Miks peaks, kui pidevalt alavääristatakse nende valikuid? #misogüünia

valik rünnata, nõuda peale suruda? Õppige enamusega arvestama, traditsioone hoidma, väärtusi hindama.

Millise ajajärgu traditsioone hoidma peab? Äkki määraks aastaarvu ka. Või pigem selline ajatu: naised olgu vait, koristagu, tehku süüa, andku seksi abikaasale ja sünnitagu. Las inimesed ajavad tähtsaid asju.

just selline räuskamine ongi sobimatu!

Kingiks Teile peegli.

Ning pole ime, et nagu ikka, esile tulevad uued, aina tõsisem raskekahurvägi, kelle kombeks eriti räigelt põrutada. Sh sõnu suhu panna ja süüdistada oponente sajas surmapatus. Valimisõigus, õigus koolis käia jne - kes neid õigusi eitanud on? Aga lahmida on hea, sest mõni koogutabki ja ütleb: ÄGEDALT PANED!

kas teie elus on naisi, keda hindate ja armastate - abikaasa, ema, tütar, õde, tütretütar või keegi muu? Kas te soovite, et tal EI oleks valimisõigust, õigust koolis käia, õigust tööl käia (või otsustada mitte käia), õigust omale elukaaslane valida, õigus ise otsustada, kas ja millal ta tahaks lapsi saada? Kui nii, siis mõistan, miks te feminismi põlgate. Kui mitte, siis ei mõista.

räige demagoogia.

me ilmselt saame demagoogia mõistest erinevalt aru. Ja ilmselt ka feminismi omast, pakun ma.

Kes on enamus, kellega pean arvestama õppima? Kes on vähemus, kellel arvamus ei loe? Kes määrab väärtused, mida ma hoidma ja väärtustama pean? Miks?

ära häma! Kes ütles et ei loe? Vöhemused igapäevaselt ise nõuavad et nende arvamus oluline, mitte enamuse oma.
Kes on enamus? Sellest vastatud aastaid. Ei saa aru või ei taha saada? Vastus, ikka viimane õige.
Muide KK Riigikogus ütles, et opositsioonil pole midagi kobiseda, enamus otsustab....

Ehk tegelikult hämate ise. Midagi konkreetset Te ju ei vastanud.

pigem jätkub sama, mis juba aastaid. Osav on aina küsida ja mitte aru saada. Nii ehk veel mõni ullike arvab, et äärmuslased seisavad õigluse eest, rinnaga
Demagoogidega vaielda on nagu vasikatega võidu joosta.
Ilusat päeva ja jaksu tegelike probleemidega tegelemisel!

teie arusaam riigi rahandusest on ikka imelik. Lastevaba inimene töötab vbl terve elu, maksab maksudega kinni teiste laste hoidu, haridust, meditsiiniteenuseid, infrat jne jne. Inimene on ju maksmaksja terve töötava elu, ehk isegi 35-40 aastat. Ta panus võib olla märkimisväärne! Ma nt ise olen väga rahul praeguse olukorraga, kus seda teinud olen, pooldan mitmete maksude tõusu, et oma panust anda saaks. Riik on meil ka nüüd ja praegu, eks.

Mainin vahepeal, et kindlasti on need rahul, kes saavad oma palga näiteks maksumasjatelt mittevajalike ühingute, instituutide jm kaudu. Või lausa eurorahadest. Reaalselt mitte midagi tootev ega panustav, aga näed, rahakott on priske ja on rahul?

Teil on õigus. Jätkub sama, mis aastaid. Selle asemel, et mõista, lahmitakse naiste suunas stamplauseid, mille mõte on, et olge vait, naiste õigused on vähemuste teema, naiste arvamused on rumalad, naise roll on paljuneda. Kui keegi miskit arvab, naeruvääristatakse teda kui feministi. Ja siis küsitakse ilmsüüta näoga, miks küll naised ei paljune. Mis naistel häda on?

Minu arusaam on üsna adekvaatne. Laias laastus on alati nii, et pensionieas siiski tulevad maksud lastelt ja ka lastelastelt. Panus võib olla erinev, sellest sõltubki mingi teine samas või ise kogutu.
maksude tõusu, nt tulumaksu, pooldan samuti. ka automaksu, ÕIGLASELT muidugi.
Katrin, teil aga ei maksa teistele sõnu suhu toppida. Ma pole krdagi öelnud, et ükski naiste õigus ehk tõeline õigus oleks vale. Küll aga pseudovõrdsus jms. Ei ole ka iialgi öelnud, et naise roll on paljuneda. Teie viga ongi selles, et püüate näidata nagu kõik "vastased" arvaks nii. Seega, arusaamises ongi probleem, nagu juba ütlesin!

mida peate silmas pseudovõrdsuse all? Ma arvan samuti, et on vale, kui võrdsus esineb ainult teoorias, lubadustes, paberil, ja mitte praktikas. Ma loen teie ebasõbralikus tänitavas kõneviisist välja, et teie suhtumine naistesse on pehmelt öeldes problemaatiline. Et see suhtumine ühiskonnas laialt levinud on, on probleemi alus.

ma ju rääkisin, et te ei saa aru või ei taha aru saada. Tänitamist siin EI OLE, naisi hindan ja austan väga!
Pseudo ongi aga see kui nähakse tonti, kus seda pole, .loetakse midagi välja vastavalt oma võimetele ja püütakse sildistada (ebasõbralik, tänitav, problemaatiline) ning halvustada. Puhas äärmusluse ja feminismi käitumismuster.
Ja probleemide alus ongi äärmuslaste pealesundiv käitumine, kus, kordan, enamus PEAB alluma nõudmistele ja diktaadile. See tekitab alati ja kõiges protesti.

ma näen, et ka tänitamisest, hindamisest ja austamisest saame me erinevalt aru. Tänan vestluse eest, head päeva!

jah, loomulikult saame. Te ei saa ju aru isegi sellest, kuidas omi nõudmisi peale surute, seepärast pole ka lootustki, et millestki aru saate!
Kena päeva jätku!
Tallinnaski on täna palju reaalseid muresid, jalutage ringi, vaadake ja aidake nende lahendamisele kaasa! Saategi panustada olulistesse ja vajalikesse asjadesse!

 Ei ole ma siin ei räusanud, tänitanud ega ebaausat suhtumist näidanud. Ja kui millegi eest seisan, siis ei ole vahet, kas tegu meeste või naistega, kõigil ongi võrdsed õigused. Kuid mitte seda, et keegi on võrdsem kui teine!

Praeguse skandaali taga on jälle feministide jt äärmuslaste kõrvad...

Paraku pean veel veidi jätkama.

Taas roheliste poliitikuga tegu!
 
Ma vaatan, kuidas inimesed õigustavad skandaalset uuringut, et noh mis mõttes, meil on ju vaja teada, miks lapsi nii vähe sünnib? Ja pean tunnistama, mind kogu see teema algusest lõpuni ajab närvi. Alustades inimeste andmete varastamisest lõpetades sellega, et kogu aeg naised süüdi.
Põhjusi on demograafia teadlastele väga hästi teada, pole vaja uue EBAKOMPETENTSE ja ebaeetilise uuringu peale ressurssi kulutada. Ma ei saa aru, mida uut sealt sooviti teada saada? Palun, toon teile põhjusi: teine demograafiline üleminek, naistel hariduse saamise ja karjääri tegemise võimalus, kontratseptiivide olemasolu, suur vastutustunne enda järglaste üle. Inimesed (nii naised, kui ka MEHED) kaaluvad, kas nad rahaliselt, ja mis on isegi tähtsam, mentaalselt saavad lastega hakkama. Paljud tunnistavad, et ei saa. Palju lapsi on energeetiliste ja/või rikaste inimeste privileeg.
Millest mina ei saa aru, kuidas teadmine naiste homoseksuaalsete kogemuste, partnerite arvu jms kohta annaks neile “uurijatele” rohkem infot?
Minu arvates, see oli täiesti loll, fetišistlik ja naisi alandav uuring, mida Isamaa katusefirma üritas läbi viia ilma eetikakomitee loata. Ma eeldan (neid küsimusi nähes), et ainuke asi, mida need uurijad soovisid teada saada, või pigem ise ennast veenda, on see, et liberaalsete vaadetega naised ei sünnita. Selle eest mina enda maksudest maksta iialgi ei tahtnud. Aga njh see on juba korruptiivse katuseraha jagamise teema.
 

Miks nii paaniliselt karta uuringuid lastetuse teemadel? Sest feministid kardavad ja nemad ka tavapäraselt alustavad massiliselt vastutöötamist?

mitu homoseksuaalset kogemust on sul olnud? Meeldib küsimus? Soovid vastata? Minu pretensioon on sellele, et just see küsitlus on loll ja jube. See on jubedalt, ebaprofessionaalselt ja ebaeetiliselt koostatud. Kui see kõik lugu ei oleks nii nõme algusest lõpuni, poleks pretensioone

Miks peaks mitte vastama, kui küsitlus ei ole isikupõhine?
Aga siiani pole ma ka selle küsitluse küsimusi kuskilt leidnudki. Kus need on?
Muide, kui homoseksuaalsed küsimused on jubedad, siis miks meile seda "normaalsust" nii räigelt peale surutakse? See on ju VEEL jubedam?

Annad rohelistele valimisel oma hääle ja loodad, et nad seisavad looduse eest. On valimised möödas, näidatakse taas feministlikku palet ja .... kustutakse sinu arvamus....

Nii ei saanud ka postitada küsimust, miks rohelised nüüd jälle tagajalgadel, kui Metsküla kooli või üldse koolide ja maaraamatukogude teemadel hoopis vait oldi? Naised on tähtsamad kui lapsed, maaelust rääkimata?

Üldse jääb mulje, et mõned tegelased jõuavad vist orgasmini kui keegi on TÜHISTATUD!? Ja saak neil üsna hea, Aivar Mäe jpt.



 
 
Taas natuke palavust. Huvitav, kas need äärmuslased siis ka sõna võtavad, kui inimesed (naised ju ka) otsivad paremat kohta elus? Millegipärast ongi reaalne elu ükskõik, vaja on lihtsalt räusata ja vihata. Vihakõnede seadus kehtiks ju ka ikka minusguste, mitte homoäärmuslaste või feministide kohta!

 
 
Aga lõpuks sain ka ühe popolpaarutaja peale. Sellise, kes sõidulusti tunneb just möirgavast häälest ja pidevast gaas PÕHJAS, kiirendamisest. Nagu üks naisõiguslane siinkandis ütleb: Las inimesed lõõgastuvad!
 
 
Aga midagi paremat. Rongini oli aega, tegin taas ühe pioarmündiga kakao. Tore kui sellised automaadidki kuskil on. Riik võiks toetada nende paigaldamist ka vähemalt 90 - 95% rongipeatustest.


Turul käik tõi aga kaasa üsna tavapärase pildi - müüdavaid seeni tuleb tunda, sest Nõmme turul oli taas vale liiginimi kirjas.
 
 
Kuigi Ain Vindi foto (alumine) pole loomulikus valguses, annab see just aimu, kuivõrd täpne tuleb määramisel olla, sest värvid erinevadki vastavalt oludele ja ka arvuti ekraanist.
 
Siinkohal pole mure küll väga suur, sest mõlemad, nii kollakas kui lehter, on värskelt söödavad ja ei ole ka ühtegi sarnast mürgist seent meie metsades.


 
Tulemus aga paremgi kui ootasin. Kukeseentel on rohkem spetsiifiline maitse, kollaka kukeseene soust aga rohkem klassikalise metsaseene maitsega. Väga nauditav nauding!

 
 
Turult saab ka mitmeid Vasula Aia ploome.

 
Kalamaja muuseumi juures aga hea näha, mida tähendab õierohkus - kimalasi lendas palju selle väikese lapi kohta.


 
Proua arvas, et mobiiliga rääkimiseks parim koht autorool.

 
Ja ennäe, ongi vähemalt üks veekraan Vana-Kalamaja väljakul. Tõsi, suurt veepudelit vist täitma ei mahu, aga enamasti ongi ju väikesed pudelid kaasas. Tore!

 
Tahate midagi värvilist oma ellu? Veel värvilisem vist kui Taavi Rõivasel...


 
Aga mitmedki lasteriided ilusad ja soodsad.

 
Hm, arvasin, et ravimuda vannid, aga ei olegi....

 
Täna esimest korda proovisin jäätist kohviga turul. Vist cappucinoga. Mulle pruun jäätis maitseb ja kokku midagi sellist tuligi.


 
Aga tee mis sa tahad - poliitikud ja ametnikud järjekindlalt ei saa aru, mis on kuum päikesepaiste ja ei mõtle sellele, et inimestel oleks parem. Selle asemel tehakse ootekojad reklaamifirmade jaoks, pealinna vaksalis pole perroonidel katuseid jne. Aga kus inimesed suuresti ootavad paremal meelel? Ikka ja jälle on mul õigus!

 Aga ühe loo ja mõne kommentaari pean siia veel postitama, et hiljem oleks käepärast. Olen ikka öelnud, kuidas sotside puhul sõnad ja teod kokku ei lähe. Neil on üsna tihti häid ideid, nt 4-päevane töönädal. Aga ALATI saavad na asja ja sõnade mõttest tagurpidi aru:

Südasuvel kostitas Eesti konjunktuuriinstituut meid uudisega, et juunis kallines toidukorv võrreldes aastatagusega üle 22 protsendi ja et neljaliikmelisel perel kulub kuus toidule ligi 500 eurot. Kulutused toidukraamile neelavad keskmist palka teenivate inimeste sissetulekust aina suurema tüki.
Aga mida peavad tegema alampalga saajad? Kuidas ära elada 725 euro suuruse brutopalgaga, millelt on veel maksud maha arvatud? Äsja tunnistas ametist lahkuv Rimi juht, et poetöötaja palgaga kodulaenu ei maksa ega lapsi kasvata. Peaks olema ju enesestmõistetav, et inimene, kes käib täiskohaga tööl, tuleb oma palgaga välja. Tegelikkuses see nii ei ole.
Lugu kogupikkuses esimeses kommentaaris.
https://www.facebook.com/permalink.php?

Pole paha artikkel. Kuid ei sõnagi sellest, et seesama Rimi lahkuv juht nagu kõikide kettide juhid ja omanikud on ju viletsates palkades ja kõrgetes hindades põhisüüdlased? Miks sellest vaikite nagu 99% teemat kajastavatest inimestest?
Ja kus on tegevus 4-päevasele töönädalale üleminekuks?

Süü on siin mitmepoolne. Ka riik on teinud seni suunamiseks pisku, aga nõustun ka sellega, et tööandja peab ka endal vastutust oma töötajate ees nägema. Töötajat nähakse rohkem kui palgasaajat ja vähem kui väärtuse loojat. See peaks muutuma.
Kindlasti läheme edasi ka 4-päevase töönädala teemaga just selles vòtmes, et üks päev nädalas jääks enesetäienduseks ja õppimiseks. Tark töötajaon meie tegelik konkurentsivõimalus.
Kaubanduses toetan mõtet, et pühapäevane toidupoekülastus ei ole inimòigus. Ka see aitab inimestele paremat tasu maksta ja motivatsiooni hoida.

vale arusaam, üks lisapuhkepäev on oluline, mitte õpe vm. Tundub taas, et SDE käib küll valimisloosungeid välja, aga mis on asja sisu, seda ei mõista. Siinnegi tekst natuke loosunglik.
Mida tähendab Eestis üks lisapäev näiteks kohalikule ettevõtlusele Kagu-Eestis või saartel? Oskate pakkuda?
Teiseks, süü võib olla mõlemapoolne, aga milles seisneb eelkõige ettevõtjate süü praeguses hinnatõusus? Konkreetselt tema ettevõttega seotuna nt kaubanduses?

Just nii, loosunlikult ja propagandistlikult vastas Priit Lomp ka teistele kommentaaridele. Ja sotsile tüüpiliselt ei osanud (ei tahtnud?) ta vastata konkreetsetele küsimustele, ei tunnista, et vead saavad alguse enamasti tööandjast ja arvatavasti ei jaga ka ise teemast suurt midagi. Aga õpetama on mihkel! Tulemus: Kui sotsid saavad midagi otsustada, siis rikuvad nad ära kõik head ideed ja mõtted ja tulemuseks on krahh, peadpidi pööratud maailm!

 
Lõunaks aga ei viitsinud mingile praele mõelda. 100 aastat pole söönud beljashi, liha- ja kirsimoosipirukat. Pole paha! 

 
Natuke ka seentest. Ei hakka eraldi postitust tegema, aga hea säilitada üks arutelu.
 
 Tere! Uue liikmena jääb arusaamatuks, miks ei ole vastuste hulgas märgitud kas mùrgine v söödav seen lisaks nimetusele? Môned yksikud vastused on. Kuna oli kuiv suvi ja seeni mis tavaliselt korjan, ei ole, seega oleks hea kohe teada, et mingil juhul ei korjaks mürgiseeni. Muidugi saab googeldada ja raamatutes otsida, aga metsas olles seda ei tee. Lisaks, kui keegi teab ka kas söömiseks on vaja kupatada, siis on ka oluline info, nt kui enamus on otsepannile korvis ja siis on paar tykki mida peab kupatama, siis jàtan selle viimase pigem metsa. Praegu vaatan igat postitust suure huviga, et tunda rohkem seeni. Olen kasutanud ka seene äppe metsas ja googel otsingut otse pildistades seeni, aga see ei ole täpne, isegi kui saad nimetuse siis ei tea kas söödav. Männi kuldpööriku kohta nt ka googeldades ei ole lihtne leida, kas on söödav ja kuidas valmistada. Vanemad seenelised ei teadnud ka selle kohta, soovitasid mitte puutuda, ma ytlesin, et hilja juba, eelmine päev sai söödud palju otse pannilt.
 
  • Kädi Anneli
    Administraator
    Suurim panustaja
    Mingi point siin on ja ise nt enamasti lisan söödavuse märkuse, kui inimene on selle kohta küsinud. Vahel ka niisama, vältimaks võimalike lisaküsimuste pommirahet. Aga neid, kes otse metsas seene kõrval seistes postitavad ja sinna ka vastust ootama jäävad, tundub samas vähemus. Ei saagi nii midagi loota, sest eksperdid või üldse õige vastuse teadjad viibivad siin vabal ajal ning mitte 24/7. Teiseks sugugi alati ei tule õige vastus esimesena ja kui tulebki, võib vahel ikka järgneda suvaline arvamusfestival. Kui metsas ööbida ei taha, tuleb siiski ka kodutööle panustada. Ise soovitaks seenehuvi korral hankida koju määraja. Soovitavalt mitu, üks Eesti, üks Soome autorilt.
    3
  • Neeme Sihv
    Administraator
    Suurim panustaja
    Natuke keeruline teema.
    Esiteks, vastaja ei peagi olema hiromant, et mõelda, kas pilt tehtud metsas ja postitatud kohe või hoopis hiljem?
    Teiseks, vastajaid on palju ja arvate, et kõik peaks hakkama vastuseid kombineerima pikemaks?
    Kolmandaks, ei ole ka vastajatel alati aega kohe vastata ja raske loota, et seeneleidja tardub paigale ning ootab vastus?
    Neljandaks, kas oleks oluline hakata ka määrama aega, kui kiiresti on tähtis söödavus märkida ja kui hiljem pole enam oluline?
    Viiendaks, postituse esimene lause pani natuke muigama, heas mõttes. Tegu pole ju tasulise infotelefoni ega tehisintellektiga, kus vuristataks kohe ette kogu oluline info.
    Kuuendaks, on ju ehk oluline kohe ka vastuses märkida, millise kategooria kaitsealune seen ehk et seda korjata ei tohikski?
    Ma ei tea, aga...
    Üks võimalus on Seeneraamat aga ka siin on üsna raske leida kiiresti õige seen. Teine võimalus ja veidi kiirem, on leida riisikate, kärbseseente, puravike vm album, kus pilte vähem ja leiab pakutud liigi kiiremini? Murekohaks aga jällegi see, kui valesti määratakse? Kas siis varsti küsitakse, et jääb arusaamatuks, miks keegi ei kontrolli ja kiiresti, et määrang valeks tunnistataks?
    • Angela Täheväli
      Autor
      Neeme Sihv mis siin keerulist, minu kysimuses… reeglites on kirjas et niisama ära lahmi kui ei ole kindel. Keegi ei küsigi midagi enamat kui sa oled kindel selles seenes- nt tean kollakas kukeseen, sest seal oli kolm fotot ja tõestas minu jaoks ja lisasin ise juurde kohe seenenimetusele, söödav, sama nagu kukeseen ehk seda teavad kôik et ei vaja kupatamist.
    • Neeme Sihv
      Administraator
      Suurim panustaja
      Ja kui paljud reegleid järgivad ning ei lahmi?
      Essa jõuab öleda, et söödav, korjad korvi täis
      Plönn, teeb telefon, järgmine ütles, et mittesöödav, kallad tühjaks.
      Plönn, mu vanaema juba sõi ja .... lähed tagasi mahakallatud seeni korjama?
 
Marja apteek. Või oli see Järveotsa? Paekivi? 

 
 
Kui Põhja-Eesti ÜTK kõrgeltharitud spetsialistid ei saa hästi pihta, mis on bussiliiklus, siis tasuks neil pidada üks täistööpäeva seminar Balti jaamas. Koos Vladimir Sveti ja Kõlvarti meeskondadega. Ja teine ehk ka Virus/Estonias Ehk isegi ümberpoitsioneerimisega nende ja neile eelnevate peatuste vahel. Vaataks näiteks seda, kas ja kui tühjaks lähevad bussid ENNE kesklinnas asuvaid lõpp-peatusi. Ja mõelda, mis juhtuks siis, lõpp-peatuses ja ka peatustes ENNE, kui buss sõidab hoopis kaugemale!?
 

 Isegi Tanel Kiik, kes peale läbikukkumist ajutiselt pidi olema selle valdkonna poliitik, käib trammiliini ise läbi!?

 
Seminar peaks toimuma ikka ja alati kohapeal, siis saaks ehk sellestki aru, et sõiduplaanide ja info jaoks on vajalikud korrektsed infostendid ning ootetingimused. 


 
Ja ehk sedagi, et Balti jaamas küll promenaadi poolel vägevad tööd käimas, kuid LÄBISÕITVAD bussid vajaks rohkem ruumi peatumiseks siin. Järjekordselt ei osatud sellega arvestada? 



 
Kohila serval sai ka maitse suhu kodukohvikute päevast.  


 
Ülimalt maitsev! Just koos kastme ja mõnusa kurgisalatiga. 

 
Kohila ka laieneb nagu paljud asulad. Kuid endiselt väga kuluka tänavavalgustuse variandiga. 


 
Mainisin siinolles, et tegu Kohila kõige kaunima "majaga". Nali naljaks, aga sellised, erinevatest kividest kirikud on kahtlemata imeilusad! 


 
Ja siin on rohkematki, kunsti ning sel päeval ka midagi suupärast. 









 
 
Minu viga muidugi, et tihti siin nii lähedal, aga uksest sisse ei jõua. Seda enam, et tore kohtuda alati ka FB sõpradega. 

 
Augustikuu postitus venib nii pikaks nagu oleks eriti tegusa kuuga tegemist. eks natuke ka ongi, aga mõnest käigust eraldi teemaks pilte vähe, siia aga jagub palju. 




 
Alleed mulle meeldivad. ka need, mis istutatud erineval ajal ja erinevate puudega. Ajas märkad neid muutusi. 




 
Pidusse ma tulen ikka! Noh, vahetevahel. Ja boonuseks ju ka ilu, mida nii armas pildistada. Maaelu, mu arm! 








 
Maaelu mustrid on jooni ja paindeid täis! 



 
 
Kui sea- ja kanaliha oma soustiga on nii maitsvad, et pidama ei saa, pole ime, kui ka mõnigi närb sööja naudib kõike head-paremat! 


 
Veel mustreid. 




 Olgugi hiline rong tühjavõitu, ometi on ta väga sageli paljudele abiks ehk siis oluline ja vajalik.

Aga küll ma olen tegus! Vähemalt täna, kus lösutamiseks teleka ees ei jäänudki väga aega. Muidugi mitte nii tegus nagu KAJA KALLAS, kes nüüd saab ise tunda, mida tähendab teiste ründamine, põsed roosatamas!? Tigedust ja viha ning õelust Kajakesel opositsioonis olles jätkus rohkemgi kui veoseid abikaasa autodes! Aga aferistid jäävad aferistideks! Sellised arvavadki, et neil kõik lubatud ja ei mingit eetikat, autunnet ega muud. Traditsioonilis väärtusi, muide. Kui keegi aga enne aru ei saanud, siis nüüd küll, kui uue valitsuse esimene "töö" oligi traditsioonidele ja väärtustele sülitamine!
 
Milline siis täna tegus mina välja nägin?
 
 
Oli vaja vanalinna minna. Muidugi tähendas see ka võimalust pildistamisnälga rahuldada. Linna aga teavitan ikka. Näiteks Nunne tänaval enamus jalakäijaid liigub siin tänavapoolel, vastaspoolel on olemas joogiveekraan. Üsna ammu, tänud linnale selle eest, aga miks krt ei saa ikka veel viita siia tänavapoolele panna? Arenenud linnades on viidad nii kempsu kui joogiveekraanide jm vajaliku puhul. Tallinna linna ametnikel areng pidurdunud? 

 
Seejärel läksin turule. Ühele nurgatagusele letile jätsin mittevajalikud DVD plaadid. Muusikat jm, kellele sobib, saab tasuta. Seejärel sinna, kus boss oli jätnud mulle hunniku tipimünte. See tähendas pärast kodus paari tundi madistamist (et eelkõige oma kollektsiooni täiendada), seejärel sentide lugemist, peale seda tuli punased sendid kellelegi ära sokutada. Mina sest ju midagi peale oma kogu jaoks ei võida, aga hea kui saab sente viia kellelegi, kes püsti hädas! Heategu seegi. No ja viisingi, siis "jäme" raha andjale tagasi. Siis karp head sülti, sibulat ja jälle üks affogato. Maitseb mulle tõesti. 

 
Vahel, kui keegi mobiiliga roolis, läheb sõrm iseenesest fotoka nupule. Ei meil inimestest teistest hoolima õpi! 

 
Bussiliiklus arengute kohta on vist lootus, isegi maakonnaliinide teema üles võetud. Mis sest, et sellest rääkisin KA aastaid tagasi, aga parem 5 aasta kui 15 või 50 aasta pärast aru saadakse. Uhke rohepealinna promenaadi ja pargi avamise pidupäev läheneb, linnaisad saavadki nüüd ennast rohelise aupaistega ehtida. Aga valmimise blogiteema koos kiituste ja kriitikaga ootab neid veel ees! Seni olid pungad, nüüd tulevad õied... 

 
Bussijuhtidel siin pidi olema miski koht, kus vist nii kemps, joogivesi kui isegi kohvivõimalus. Elroni töötajatel peale keldri pole midagi ja kui sinna aega minna pole, siis ... ehk võtab Elron või PEÜTK selle sinise majakese rendile? On küll vaksalihoone, aga seal lukus kemps ja hiigelpirakas ning inimtühi Burger King. Sildid küll ütlevad, et Tallink ja Elron, aga ... nendegi ülemused oma uhkemates kabinettides, töötaja ei huvita kedagi. Tegelikult, KA aastaid räägitud, jaamahoones peaks ikka olema kassad, turisinfo, politseipunkt, bussi- ja rongijuhtide ning teenindajate puhkeruum lühiajaliseks puhkamiseks. Ikka koos kempsu, joogivee ja kohviaparaadiga. Aga ei ole... 


 Aga kohe pean natuke "nurisema"! Tegelikult ei nurise, aga, oeh, kui palju aega võtab see, kui tahad aidata..
 
Ainuüksi FB grupp Eestimaa Seened võtab tohutu aja ja kui poleks asjalikke adminne ja toimekaid abilisi seal, oleks vist 100 korda hullemgi! Ainuüksi liitujatega pead selekteerima ja erinevalt toimetama, sest osa vastavad kontrollküsimustele (spämmi teema), osa mitte, mõned lahmivad ja mõned käituvad teiste inimeste suhtes solvavalt, lisaks vaja albumeid kogu aeg täiendada, et inimesed saaks maksimaalselt infot. FB aga on nende albumite leidmisegi keeruliseks teinud, eriti telefonides.
Siis tuleb sõnumeid, kus öeldakse, et ei leita infot bussiliikluse kohta ja "mina olevat siinmail kõige targem sel alal". Selle peale ei saagi kkäitud teisiti, kui et püüad aidata. samamoodi saadab sõnumeid keegi teine, kes ka tegeleb ÜT muutmisega ja see nii mahukas , et.... 
(Aitäh ei öelda peaaegu kunagi, kui tasuta aitad ja panustad, ükskõik milles. Väga harva märkab eestlane tänada või tunnustada)
Ja kuna vahel lähen välöja või veetakse mind välja, võtan millestki osa, pärast pildid üles panna, juttu juurde treida ja jälle tunnid läinud...
 
Tegelikult ei nurise, on alati väga hea meel hoopis aidata!
 
Vahepeal ootavad aga mündid sorteerimist, hobi võib võtta palju vaba aega. Aga vähemalt näitab see, et elan! 
 
 
Kuna hindad väga ehedat eestimaist ja naturaalset, siis püüan veel väiketootjaidki reklaamida. Inimesi kui inimesi, mitte rahakotti hindavad tootjad ja tegijad on austamisväärt!
Miski siin pildil pole ostetud marketist, need on ju hinnatõusu suurimad süüdlased. 

 
Peaaegu nagu palmid sarjast "Surm paradiisis"? 

 
Keskerakonna infra? See, kes alles nüüd ärganud ja hakanud muutma linnaliine nii nagu aastaid rääkinud? Või see, kes lubas tasuta sõitu pealinnas kõigile, selle asemel aga aina kallimaks piletisüsteemi muudab? Või see, eks ei saa aru, et trammiteed on vaja teha sinna kuhu vaja, mitte luulude kütkes sadamasse? 

 
Hea, et mul enam vajadust selle poe järgi pole. Küll aga on naljaninad vist loonud esimese Tallinna tõuksiparkla? Saad viinapoest või üle tee tulles kohe tõuksi selga hüpata? Nali naljaks, aga tegelikult idiootide siiski tegemist olnud. 

 Ohoo! Leidsin juutuubist ägeda klipi väga ägeda lauluga - Seenekorjamise Laul! Mis veel ägedam, piltidest suur osa Eestimaa Seened FB grupist ja minu blogist.
 

 "Ja voolab veri Pikka Jalga (Toompead) mööda alla!"
 
(Prohvet Järve Jaan) 
 
Verd tahaks näha! Tegelikult verd muidugi ei taha, aga Kaja Kallase kukkumine võiks olla valus! Üleolev, arrogantne, täitmatu! Ühe hea väikerahva juht ei tohi olla selline! Ka siis kui selle väikerahva hulgas oli liiga palju sarnaseid inimesi, aina vähem oskame hoolida ja sallida, toetada ja olemas olla! Kuid lootust ei tohi kaotada, see on nagu usuga, usk peab säilima ja viima meid hoopis inimlikumale tasandile.
 
Tallinnas varsti lindilõikamised.

Aga Tarvastu, Saesaare jm paisud - olla või mitte olla? Kes seisavad nende allesjäämise eest ja kalade ning mu eluslooduse liikumisvabaduse vastu?
 
 
Mart Erik
Kohe minnakse Taevaskoja kallale. Siis alles saame elurikkust!😊
5
  • Neeme Sihv
    Mart Erik Jõgedes on seega Eestis vähem elurikkust või üldse surnud värk? Nagu põlismetsas versus puupõld?
  • Mart Erik
    Kulla Neeme Sihv, antud juhul on tegemist eestlastele püha kohaga ja elurikkus ei puutu asjasse.
    Ma ei mõista seda RMK metsade kaitsmist - need ju enamuses puupõllud.
    Aga rohkem ma Teiega vaielda ei viitsi.
    • Meeldib
    • Vasta
    • Muudetud
  • Neeme Sihv
    Mart Erik Paisjärv on püha koht?
    Elurikkusest kirjutasite ikka ise ju? Muidugi ei viitsi vaielda, sest pidev räige demagoogia selleks ei sobi ju, vaja on ikka asjast rääkida! Kui ikka ei suuda ühegi argumendiga tõendada, et muutus vähendab elurikkust, võiks kirjutada vaid siis kui midagi asjalikku öelda on.
    Muide, kes vaid RMK metsadest rääkinud on? Jälle sellise häma sissetoomine? Õnneks saavad paljud aru, et nii kommenteeritakse siis, kui kellegi ärihuvide eest vaid seistakse, mitte looduse ega Eestimaa. Ja Eestimaa ongi püha.
     


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar