Blogiarhiiv

neljapäev, 10. august 2023

Jõudsin Kopli liinidele välja.

 

 
See pole veel Kopli liinidel tehtud pilt. Läksin Linnahalli peatusesse, bussile. Vihma hakkas kergelt sadama.
 
 
Meri oligi kergelt vihmahall.

 
Ma aga vanale tuttavale korraks külla. Kena sotsiaalmaja tehtud, väga tasemel asi linna poolt. Kuuldavasti ka uus maja perenaine väga hooliv.



 
Ka bussipeatus lähedal.

 
Ilm läks aga paremaks ja et juba siia tulin, siis kaesin korra ka mere äärde. Siinsed majad ju valdavalt üliilusad ja-ägedad, suuresti renoveeritud ja neid on lausa nauding vaadata. Nagu ka veetorni.

 
Paar asja siiski on puhas käkk, nii ka need valgustuspostid. Siin võiks kasutada pigem midagi "intiimsemat", tavaolukorras mittemärgatavaid valgustusposte jne.

 
No on ju need kaks esimest maja nagu mängumajakesed kuskil maketil? Kõik, alates korstendest kuni usteni üliäge! Oleks veel majadel ja väravatel miljööga sobivad valgustid, oleks 100% ilu!

 
Vastas küll sellised, aga iseenesest ju ka huvitavad, ei ole stamppaneelikad vähemalt. Rõdud annavad igale korterile veel väärtust juurde.

 
Nüüd tasub muidugi hetk aega võtta ja vaadata. Seda pilti veidi pikemalt ja siis musti maju - neid mis minu jaoks ilu siin täielikult ära rikuvad! Kindlasti ei häiri need kõiki inimesi, mind küll.





 
Need on lihtsalt kohutavad. isegi mõni väike muudatus võiks aga seda kurba muljet tugevalt muuta. Miks mitte ümber akende mingit teist värvi raamistus nagu renoveeritud majadel? Isegi täiskontrastne oranz vm värv võiks muuta musta kasti koduks!?  Nn rõdupulkade ümbervärvimine? Mustaks võid militaarobjekte metsas värvida, aga mitte maju 100%.

 
See-eest on ka majade õuealad väga mitmekesise täiendusega, alustades puudest ja lõpetades erinevate väikerajatistega.




 
Aga alati peab ka inimesi pildile jääma, vähemalt osaldelegi. Siis on tegu elukeskkonnaga.

 
Tahtsin püüda ühele pildile ka poisi, majaka ja purjeka.Viimasel hetkel, sest just poiss hüppas kiigelt "lendu". Veidi küll pilt väheefektne, aga siiski.

 
Viimasel ajal on hakatud hoidma metsikumat joont haljastuses ja see on ainult rõõmustav! Steriilsed muruplatsid sobivad ainult osaliselt teatud alal.




 
Muidugi näeb siin ka linde, kühmnokk-luigest kormoranideni, va röövliteni.

Ja kaubalaevadki mulle meeldib, mereromantika ja võimas sünnitis! Kuigi loodus on alati tugevam. Oli siis kui laevad olid puust ja mehed rauast, aga ka täna, kui laevad rauast....
 

















 
Teinegi laev, vast reidile tulemas. Alati oli mereteemaliste laevade puhu ka igasuguseid huvitavaid sõnu, nagu reid jm.

 
Aga must maja ei ole ilus... Must lagi meie toal, nagu üks luuletus ütleb, on igaühe enda asi ja ka sügavama tähendusega. Kolemaja ei ole mingiski mõttes tähendusega...



 
Vohh!



 
Mõnel majal alles ka tsaariaegsed isolaatorid.

 
Sellisel majal mängib rolli iga detail ja maitsekust on kilomeetri taha näha ja tunda.





 
 
Need majad head ses mõttes, et ühel küljel on vähemalt rõdud, muidu siiski liiga karbid!




 
Nende teiste rõdude, nimetatakse vist prantsuse rõdudeks, otstarve üsna kesine siiski.



 
Iseenesest poleks üldse paha kui osa ronge alustaks oma teekonda juba Koplist, probleem vaid selles, kuidas siin kiirustega saab olema. Kui teekiirus alla 60-70 km/h siis puudub asjal mõte.







 
Kase park aga korda tehtud ja kuigi tiheduse poolt üsna metsik, siis ehk ongi nii parem. Rohtu ka niidetakse, vist kord aastas ja see piisav. Kohalikud igatahes pargiga väga rahul. Vaid lastele võiks veidi rohkem atraktsioone olla.










 
Aga siingi on vaja bussiliine pikendada ja ka juurde lisada.




Balti jaama giidid on jälle kohal, paremad pojad saadavad kõik naised trammile kummardustega...


 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar