Blogiarhiiv

pühapäev, 25. märts 2012

PEALKIRJATA...


Kui ikka mingi koht jääb tühjaks, siis on see koht inimesteta. See aga ongi varsti maaelu sümbol. Mis pealkirja ma siis siia oskan panna?


http://www.tartupostimees.ee/785596/kas-riik-toesti-lahkub-maalt/

Ja siingi näide suhtumisest, mis just minu huvi äratab. Kuigi pisiasi, siis pisiasjadest suured koosnevadki.

Veidi bensiini ja kummi järele lõhnavasse tsiklite müügisaali astuvad sisse noorem pika habemega mees ja pensioniealine sileda lõuaga mees. «Ei tea, kas siit läheb Tartu poole mõni buss, kella kümnene läks just nina alt ära,» küsib habemik Rainer Parts, kes oli koolis Eduard Aani pinginaaber.

Rainer Parts läheb tagaruumi internetist bussiaegu uurima. Kust mujalt ta neid teada saakski, sest Tartumaa üheski bussipeatuses pole infotahvleid. Muide, Võru-, Valga- ja Põlvamaal on bussiajad ka paksude metsade vahel peatustes. Põlvamaal korraldas selle teabe ülesseadmise aastaid tagasi riigi kohapealne esindaja Põlva maavalitsus.


Aga naerda saab ka kui loed..


Teedest rääkides meenub talle hiljuti Hammastesse tehtud ohutussaartega neljarealine valgustatud maanteejupp. Järgmine selline «linn» on Mellistes. «Tühjas kohas tuled lihtsalt niisama põlevad, riigi raha lendab tuulde,» nendib Revo Priks. «Selle asemel võiks riik siia jalgtee teha,» ütleb tema kaasa. «Ma tahan kah rulluiskudega sõita ja pekki maha võtta.»

4 kommentaari:

  1. Tere päevast!

    Te nagu töötate Edelaraudteel? Ma vaatasin ka kodulehte ja otsisin,mis ajal rongid sõidavad. Mingi segaputru seal on, kuid sellele näovihikule minnes tundub, et sõitjate kirju ei märgata? Pole nagu eriti poulaarne inimeste hulgas,vahel mõni kirjutab. Veelgi vähem on vastuseid. Miks te ei vasta? Olen väga harva sõitmas, kuid vahel on rongis niipalju raffast, et istuda ei saa? Reklaamite, et Tartu on üks vagun lisaks. Miks Pärnu sõidab mingi jupats, kus inimesed on nagu silgud karbis?
    Sõidan ja näen TallinnaVäikses ronge seismas. Miks need ei sõida? Ma ei tule enam kui te ei võimalda mul istuda mõnusalt vagunis!

    VastaKustuta
  2. Tänud, Anonüümne!

    Vahel imestan ka miks inimesed kirjutavad delfisse ja mujale sellisesse suht mõttetusse kohta. Ehk meeldib vinguda ja tase ei võimaldagi asjalikke ettepanekuid?

    Aga asjast. Töötan, kuid kahjuks ei tegele vastamisega. Vastan vaid siin ja püüan seda teha kohe kui võimalik. Peaasi, et inimene saaks võimalikult adekvaatse vastuse ja ta ei peaks pettuma!
    Ma ei te, ehk on harjutud sellega, et vastuseid ei tule ja siis nagunii on tühi vastus? Kui teile ei vasatata, kas jätate sellesama rongi peale minemata? Vaevalt. Nii ollaksegi tegudes klientide vastu ükskõikne. Sest kui ka üks jätab sõitmata...ongi vähem põhjust vagunit juurde panna. Ka bussifirmades tundub, et piletitulu ega reisija pole peamine. Tähtsaim on kindel summa, mis kuskilt tiksub...
    Tallinn-Väikses on palju vaguneid, kuid nende remont (vanad kosud, nagu ütles raudteefänn Artur...) maksab palju. Kuni aga keegi vaid seisab vagunis, mitte ei jää maha, miks siis raha loopida? Ja ega keegi ju kõrgemalt ei hurjuta, kui rahvas seisab...!?

    Olen nõus, et õhtusel Pärnu rongil vaja rohkem vaguneid ja nädalavahetusel mujalgi. Muidugi aitaks mõne lisarongi käimapanek, isegi parem oleks, kuid seda ei maksa loota. Pärnusse tahaksin ammugi kahte kiirrongi, kuid see ei huvita kedagi. Ega sellest reiting tõuse ja rahasid ka juurde ei voola...

    Loodan, et see vastus natukenegi ammendav!?

    Sõitke meiega jälle!

    Ahjaa, hea meelega näinuks ma "Eestimaale külla rongiga" laialdase kanalina, kuid huvipuuduse tõttu püüan ise veidigi tutvustada võimalusi, kuidas Eestimaale külla saab. Sest taas ju paar reisijat ei ole oluline ja nende pärast pole vaja pingutada.Inimlikkusest rääkimata.

    VastaKustuta
  3. Olen ka tihti näinud et öhtused rongid mis pealinnast väljuvad on täis-aga inimesed söidavad töölt koju ehk siis arusaadav ja hiljem kiisal, kohilas, raplas on kohti hakanud juurde tekkima-aga inimesed laiutavad pinkidel kohvritega-kottidega ja sinna rohkem kedagi ei taheta lasta. Niisiis tuleb aga julgelt juurde minna ja paluda end koomale tömmata!!:D:D

    VastaKustuta
  4. Just!

    Niigi on piisavalt neid, kellel kõigepealt tuleb ego ja siis tükk tühja maad ja siis alles ise tuleb...

    VastaKustuta