Blogiarhiiv

laupäev, 10. märts 2012

INFOT EI JAGATA SEAL, KUS INIMENE!


Teema üleval olnud väga pikk aega. Info selle kohta, et paljudes kohtades on meil "piimapukid", peaks olema üleval ja suurelt iga peatuse infostendil. Peaks olema loogiline, et juba enne rongi tulekut oleks teada, kuidas ja kust saab sulle sobivas peatuses väljuda!? Vähe sellest, Edelaraudtee maadel peaks olema info Elektriraudtee kohta ja vastupidi. Sellest kõigest on palju räägitud, on ka edusamme (piletil märge, mõnes rongis ustel kleepsud jne), kuid on selge, et sellest on vähe. Neid, kellel palju probleeme tekkinud ootamatu rongi jäämisega, pole vähe. Nagu ka sellega, et ei märgata kirbukirjas märget rongide käigusolekupäevade kohta. Elektriraudtee sõiduplaani taskuvariandis vähemalt nende rongide kellaajad teist värvi.

Kuigi ka pea alati teavitame sellest ka mikrofoni kaudu (mõni arglikum küll sosinal) ja need süsteemid ei tööta tihti, nagu vaja, siis lisandub sinna veel reisijate enda tähelepanematus. Seetõttu peakski olema info n.ö. igal sammul reisija ees, peatustes ja loomulikult ka kõikides vagunites. Kuid ikka jäävad ettepanekud hüüdjaks hääleks kõrbes! Kuigi stende on piisavalt, teadete printimine on ka lihtne!

Kuid ikkagi jääb küsimuseks see, kas reisijat ennast ka huvitab, mis info kuskil on!?

Aga teenindajad meil enamasti ikka väga tublid, nii et tasub nende poole pöörduda küll!

http://www.sakala.ajaleht.ee/769334/hadapidur-aitas-soitja-kodujaamas-rongilt-maha/

***********************

See siis artikkel!

http://www.sakala.ajaleht.ee/773368/hadapidur-aitas-soitja-kodujaamas-rongilt-maha/

Väga halb asja juures see, et peale peatust ei juhatatud inimest sinna vagunisse, mille uks perroonile avanes. Vabalt oleks võinud üks-kaks minutit lisaks seista võinud. Eriti lapsega kuhugi tammile ronida on liiga ohtlik. Tänagem õnne, et midagi ei juhtunud!

Eks näis ka vagunitesse otsaseinte stendidele ilmub info, mille vajalikkusest aastaid räägitud. Ja ka muudes kohtades, millega sama lugu...

mnja
14.03.2012 12:33
ise suht tihe rongisõitja ja suht kehv süsteem on see küll.
Teateid on enamasti kuulda väga halvasti, mõni üksikkord kui on selgelt ja arusaadavalt kuulda.
Ja milleks ei võiks avada igas peatuses ikkagi kõiki uksi, iga inimese enda asi siis, kui ei saa otse perooni peale...
Ja üldiselt on üsna nõme, et kui lähed viimasele vagunile peale, sisi enne oma peatus kolista oma asjadega läbi terve rongi ette otsa esimesse vagunisse et maha saada...
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -1 -1  +1 +8
mX
14.03.2012 12:55
Nojah, tüüpiline eestlane ei suuda ühte sammu kah ette mõelda. Seda on väga hästi näha ka liikluses, kus vasakpööret alustatakse kõige paremast reast kõige viimasel hetkel.

Näiteks sõitsin kah ükskord rongiga väike laps kaasas maale vanaema juurde. Mul polnud aimugi, kas seal on kõrge või madal, lühike või pikk perroon. Aga küsisin piletimüüja käest järgi ja sättisin aegsasti ennast (ja last) õige ukse juurde. Oleks saanud ka seina peal olevalt jooniselt selle info kätte, aga olin laisk.

Ma ei saa ausaltöeldes aru, miks sellist küündimatust eluga hakkama saada ajalehes promoda.
teata ebasobivast kommentaarist -8 -1  +1 +0
On üllatav, et keegi tahab, et avataks kõik uksed! Kas äkki siin ei peitugi kokkuhoiu saladus? Ärme ehita ühtegi platvormi ja las kõik hüppavad, kuhu tahavad? Ärme ehita teid ka, las kõik jõuavad kohale kuidas tahavad?

7 kommentaari:

  1. Olen samuti juba pikemat aega tähele eriti viimasel ajal et puudub vagunis info lühikeste platvormide kohta-ka seda millisest uksest saab väljuda!! Kuigi ülevalt öeldakse aga sageli ei panda tähele vöi ei kostu igasse vagunisse!!

    VastaKustuta
  2. Ehitagu platvorme, mitte ärgu mängigu lolli. Sai ka kunagi Edelaraudtee FB seinal kriitiline oldud. Liiga kriitiline oldud. Lausa nii kriitiline, et mind on vist blokitud...

    Soobel

    VastaKustuta
  3. No vahel peab kriitiline ka olema Soobel!!! Muidu midagi ei muutugi!!:D:D

    VastaKustuta
  4. Tänud Pirtsu ja Soobel!

    Eks see ole näide sellest, et sul võib olla nii head põhjused kui tahes, mis peaks tagama, et asi muutuks. Kui aga ei soovita, siis ka ei muutu. Nagu sa Soobel, kunagi ütlesid: ei taha, ei viitsi, ei suuda...

    Eks mõnigi asi ajab vahutama, pole ime kui ei sobi teatud piiridega ühiskonda mõningad väljaütlemised!

    VastaKustuta
  5. Ahjaa! Võrdlusena võib tuua Rakke peatuse, mille lisamist rongidele 0013 ja 0016 on taotlenud vald, kohalikud noored ühiskirjas, mina, vajadust selle järgi on tunnistanud teisedki, aastaid! Kuid ei tule!~No lihtsalt ei tule! Sest keegi kuskil kardab mingeid paanilisi hirme või ei teagi, milles asi. Samas, rongides ON kohti, kohapeal ON sõitjaid ja ümberistumisi, liiklussagedus ON nadi jne. Aga...

    VastaKustuta
  6. Rakke kohta olen ise ka kogenud et oli vaja saada mingil päeval pealinna suunas sealt ja kiirused ei peatugi-ajab ausalt öeldes tigedaks, söbranna käib pealinna tööle sealt ja peab päev varem reisima hakkama sest öhtul eriti talle sobival ajal kiirrong ei peatu kahjuks!!!!

    VastaKustuta
  7. Tänud, Pirtsu!

    See ongi oluline! Kahjuks see, et keegi kaotab väga palju aega, ei pruugi olla teiste jaoks oluline. Sellest ongi kahju. Nii ei saa Tallinnast näiteks ka külla sõita reede õhtul peale tööd, tuleb jätta see hommikuks. Aga koos lastega, ülivara ja äkki ei tule sealtkandist ka transporti nii vara...

    Vahel oleks väga kerge paljude inimeste elu veidi mugavamaks muuta. Kuid olulisem tundub olevat toimida mingi väikese grupi huvides, kes võib viimati kisa tõsta ühe peatuse lisamisest. Ahistamine ju!? Nii kisavad tihti inimesed, kes teistele mõelda ei oska. Ja sellest ongi kahju.

    VastaKustuta