Blogiarhiiv

reede, 27. aprill 2012

POPULAARSEMAD KIRJUTISED SIIN BLOGI SENINI.


Vaatasin, milliseid teemasid siin blogis kõige rohkem on seni loetud ja/või vaadatud.
Pika puuga on teistel eest ära

http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/04/antu-mois-muub-munevaid-kanu.html

See vist üks salarelv kuidas inimesi meelitada lugema oma kirjutatut, Tuleb kasutada populaarseid sõnu või sõnapaare. Tegelikult on see muidugi juhus, sest kui kirjutasin teeäärsetest müügikohtadest, siis kummitas peas kuulutused lehest ja Äntu kõlab nii hästi! Nii paningi selle pealkirja. Ja vabandan nende ees, kes minu käest pole kanu osta saanud. Ja selle peale tuli ka kiri, et kuidagi ei saa selle firmaga ühendust. Tõsi ta on, telefoni või meiliaadressi polnudki nii kerge otsida. Lõpuks leidsin ja kirjutasin ka neile, et sellised mured inimestel. Küllap vist on tööd nii palju, et mingit vastust mina samuti pole saanud. Eks see üllatav ole, et firmaga kuidagi ühendust ei saa.
Aga hea külg asja juures on see, et elav huvi sellise teema vastu tõestab, et jätkuvalt võetakse omale mõned kanad ja paar kukke.

Äkki üks anekdoot?

Peremees teab, et kukk juba üksjagu vana ja läheb uut ostma. Valib laadalt ühe välja ja toob koju. Laseb siis teise õue peale lahti ja jääb jälgima. Noor kukk lööb rinna kummi ja läheb vana kuke juurde ning ütleb:
"Nüüd olen mina peremees!"
Vana vastu:
"Oota nüüd, teeme asja ausalt selgeks! Jookseme võidu viis ringi ümber kaevu ja kes võidab, see ka kõik kanad endale saab!?"
Noor kukk nõus. Asuvad stardijoonele ja vana kukk ütleb: "Start" ning paneb liduma, noor kukk joonelt kannul.
Peremees vaatab ja ütleb:
"Kurat, juba viienda kuke ostsin ja jälle pede! Peab sellel ka pea maha võtma!"....

Järgmine on

http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/11/mediaanpalk-naitab-reaalsemat-elu.html

Pagan, jällegi pole see minu teene ja kirjutiski rohkem ajalehest. Kuid oluline see, et sõna "mediaanpalk", mis paremini reaalset elu kirjeldab, on inimeste teadvuses ja selle kohta otsitakse infot.

Kolmandaks

http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/06/diffusil-parim-saasetorjevahend.html

Kevad käes, esimesed sääsed juba platsis ja otsitakse tõrjevahendeid. Ehk aja jooksul midagi ka muutunud, aga mina kasutan siiani Diffusili.

Neljas

http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/11/hakuke-on-avatud.html

Järlepa Haridus- ja Kultuurikeskus. Ja see on rõõmustav, et hoolimata kallutatud jõududest, kes tahavad elu maal vaikselt likvideerida, on määratud läbikukkumisele. Muidugi, ega ma nii põhjalikult polegi ühestki külaasjust kirjutanud ja eks seal palju tuttavaidki. Kuid usun, et kui kirjutada põhjalikumalt ükskõik millise toimiva küla elust, otsitakse ka selle kohta infot. Sest kuni küla elab, elad sina ka...

Viies.

http://eestimaablogi.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

Mul on hea meel,et jätkuvalt on loodus populaarne! Ja et väga paljud inimesed linde toidavad.

Kuues.

http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Mulle on vahel ette heidetud, et minevikus ei saa elada. Vahel natuke saab ja tulebki. Hea, et on inimesi, kes viitsinud ajalugu jäädvustada ja Andrus üks neist. Kellele me raudtee ajaloo säilitamise koha pealt paganama palju võlgu. Ka tohutu panuse eest Lavassaares.

Seitsmes

http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/07/lus-suvepaevad-2011.html

Ja siin siis need, kellele me samuti tänu võlgu! Loodusuurijad ja -kaitsjad on jäävad olulisteks tegijateks ka edaspidi, selles pole kahtlustki. Vähe sellest, nende hulgas väga palju neid, kes kogu oma elu pühendanud Eesti loodusele.

Kaheksas

http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/12/turi-viljandi-hinne-4.html

Huvi uue raudtee vastu suur ja see vastuseks rongiliikluse vaenlastele - raudtee on vajalik ja tulevikuga. Kuigi omal ajal isegi praegune majandusminister kirjutas ajalehes hävitava hinnangu reisirongiliikluse tulevikule, siis ajad ja asjad muutunud. Ning tahes tahtmata peab siin isegi Edgarit kiitma, kes raudtee "tagasi ostis". Sest erafirma, kes sellega vahepeal tegeles, polnud just suurem asi.

Üheksas

http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/03/ametnik-ja-rahvas.html

Huvitav. Millest just selle kirjutise populaarsus? Muidugi, olen siin pikalt kirjutanud ja erineva põhilised teemad koos. Samas, ametnikke palju kirutud, kuid eks seda tekitanud nende poolt valudega sünnitatud ja kasvav bürokraatia. Ja kohatine ükskõiksus ehk. Ja kohatine vastutustundetus ehk. Eks minagi ole neid siin kirunud, kuigi ega me teagi õieti, kui raske ja keeruline võib nende töö tegelikult olla. Kindlasti on erinevaid ametnikke. Kui suhtled kellegagi, kes viitsinud süveneda tüütava kirjutaja kirjadesse ja leidnud aega vastamiseks, siis on isegi veidi piinlik, kui kultad nende aega. Aga ometi, on ju hea kui miski, mida poleks olnud, nüüd olemas!? Neid peab kiitma!
Kuid ei saa ma kiita neid, kes ei kavatsegi vastata või lihtsalt midagi vastu kritseldab. Sest PEAB!  Aga mina EI PEA! Aga kritseldan ka edaspidi. Sest kohati on seda vaja. Ja igal juhul austan neid teisi, kes asjalikke kirju viitsivad ametnikele kirjutada.

Ja kümnes

http://eestimaablogi.blogspot.com/2012/02/uued-rongid-turvalised.html

Turvalisus sama oluline kui looduse hoidmine!

Aga tänud lugemast/vaatamast ja arvamust avaldamast!

1 kommentaar: