Blogiarhiiv

reede, 1. aprill 2011

ÄNTU MÕIS MÜÜB MUNEVAID KANU

No tore ju! Hea kui inimestel võimalus vähesel määral väikepõllumajandusega tegeleda. Eks paljudele see kui hobi või ajaviide. Kus müüakse?
Kiisa. Aruküla. Raasiku. Aegviidu. Sonda. Vaivara....
Ja mujalgi. Ärgu keegi arvaku, et plaanin Ühispeatustest kaagutajate kogunemisplatsi. Ometi see ongi üks neist lisaväärtustest Ühispeatuste puhul kui olemas korralik plats (parkla), kus võimalus müüa-osta neidsamu kanu, istikuid jms. Ja hiljem mune, puuvilju, juurvilju...

Inimene hea meelega ostaks ja istuks siis kojusõiduks ühistransporti. Ja möödasõitvad matkajad ehk moodsamas keeles siseturistid kasutaks seda võimalust ülimeeleldi. Eriti kui müügikoht silmatorkavas kohas maantee ääres. Ka Oraval. Ja Vastse-Kuustes...

Täna Põhjarannik avaldas artikli, kuidas probleemid tunneliga. Viadukt, kõrge ja pikk, muidugi ebamugav ja aeganõudev jalakäijale. Tunnel, mille EVR Tamsalus ehitas, oleks kindlasti parem lahendus. Samasugune võiks ehk olla ka Jõhvis. Koos rongipeatusega. See minu arvamus. Ja ei näe ma vastuvaidlejaid tõsiste argumentidega?

Kuigi Jõhvis ehk kanu rongi peale ei tooda. Aga mine sa tea! Mune kindlasti. Kui kanaostjaid neid kunagi Ühispeatuses müüvad...

Sest mõtisklema paneb põllumajandustoodete müügi vähesus. Lugege Maalehest vana artiklit, vist aug. 2010, teeäärsetest müügikohtadest. Kui palju head meelt võib maainimesel tekitada selline pisiasi. Ja on ju see ka iseloomulik osa meie maaelust. Mõni aeg tagasi keegi soovitas Eestil esimesena loobuda sularahast. See oleks ju maaelu surm! Kujutage ette Peipsi kala-sibula-kurgimüüjaid kutsumas inimesi tegema pangaülekandeid kioski arvutis. Pikalt saadetakse! Kaugemale kui vene piir Peipsil!

Maaelu osaks on ka talupoiste-tüdrukute võimalus tee veeres müüa muidki tooteid. Piisavalt palju müüdud maasikaid, herneid, õunu... Miks aga peab müügikoht olema ohtlikus kohas teeveerel?

Kui aus olla, siis rongiga sõites, kui oleks vähegi aega, ostaks isegi midagi maitsvat.

Kas euro on vesi Carl Robert Jakobsoni Kurgja veskile?

Viljandis kohtuvad eri aegade ministrid. Kui aga kutsuks Vastse-Kuustesse erinevate asutuste Ametnikud? Ja sõidaks kõik peatused eri rongiga läbi?

Reaalne maaelu erineb teatrist sama palju kui teatridekoratsioonid Vargamäest!

*************************

23. 03. 10225

Vabandan nende ees, kes otsivad infot kanade müügi kohta ja neid on väga palju.
 Otsingusõnade Äntu Mõis järgi satub mu blogisse vaat et kõige rohkem inimesi. Sellest saab järeldada, et kanade ost ja pidamine endiselt väga populaarne ja see on rõõmustav!

Seetõttu oleks tore, kui te siia teemasse oma arvamusi kirjutaks. Just selle kohta, kui hea või halb on kuskil kanade jm ostmine, mida sooviksite, müügikohad oleks paremad ja mugavamad. Tänan juba ette arvamuse kirjapaneku eest!

4 kommentaari:

  1. Otsin jah tikutulega taga, kust ja kuidas saaks Äntu noori kanu osta. Kui infot leiadki, siis tel nr ei vasta... Ootan pikisilmi Maalehte, kus oleks juba täpsem, mitte ainult esialgne info. Kuigi - ka seal ilmunud kuulutuse numbrile ei vastata.

    VastaKustuta
  2. Tänud, Tiina!

    Ma võin selle kohta vaid arvamust avaldada. Võimalik, et tööd neil väga palju ja eriti aega ei leita telefonile vastamiseks. Kuna oma blogist näen, et kanade ja Äntu Mõisa vastu ülisuur huvi, siis ehk ei peeta väga tähtsaks müügiperioodi väliselt pidevalt vastata!? Ehk neil koduleht infoga? Kuigi, tänapäeval tihti arvatakse, et piisab mingist infost, ometi on kliendid tihti rahuolematud, sest info väga nõrk.

    Kuigi kui aus olla, siis mind paneb imestama, et ka ei leidnud kodulehte! Aastaid tegeldakse äriga ja kuulutused vaid Maalehes müügiperioodil?

    Üllatav, peaks ehk neile kirjutama ise? Aga aitäh ja vabandan kui oma blogiga segadust tekitanud!?

    VastaKustuta