Blogiarhiiv

kolmapäev, 21. märts 2012

TÄNAVAVALGUSTUS KINNISTUOMANIKE HOOLEKS!?


Pole mina ainuke, paljud spetsid on kirjutanud valgusreostusest ning läbimõeldud tänavavalgustusest.

http://www.e24.ee/780882/kuurortlinn-lukkab-osa-tanavavalgustuse-kulust-elanike-kanda/

Lugege, arvutage ja mõelge, mida tark talupojamõistus ütleks!?

http://www.tallinnapostimees.ee/778274/tallinna-oise-tanavavalgustuse-taastamiseks-kuluks-140-000-eurot/

Männikul, metsade vahel paigaldatud üle 100 valgusti, lõõmavad öö läbi ja kellele need vajalikud? Kui palju on sellist mõttetust üle Eesti?

9 kommentaari:

  1. Ilusat kevade algust Teile siis eilsest juba!!!
    Ma ei saa sellest aru miks tänavavalgustus kellegile ette jäi eriti masu tulekuga?? Siis kui alles oleks jäänud, poleks hetkel vaja leida eurides seda suurt summat??!!:D:D

    VastaKustuta
  2. Kena kevade algust, Pirtsu!

    Põhjuseks minu arust see, et püüti kokku hoida, kuid lihtsaima vastupanu teed minek, s.t keerame suure raha eest osa lampe välja - oli lühinägelik! Ega ju tolle loo eest tuli ka kõvasti maksta! Selle asemel, et kindlalt otsustada, millised lambid on liigsed (ja paljud on liigsed), leiti lahendus, mis kuhugi ei kõlba!

    Paraku sellised lühinägelikud otsused erinevatel elualadel toovad kaasa väga suuri lisakulutusi. Ja hullem veel, mõttetuid kulutusi!!!

    VastaKustuta
  3. Kas töesti ei osata sinna riigikokku valida mittelühinägelikke tegelasi kes ei teeks möttetuid otsuseid?? Alles siin Savikas rökkas et 140uut liiget vötsime vastu??-ilmselt tulevad hullemad otsused sealt??

    VastaKustuta
  4. Riigikogus siiski targemad, kuid millegipärast tegelevad nad seaduste loomisega, millega töötajate kindlustunnet vähendada, ajada neid välismaale ja jõuda sinnani, et Eesti on tulevikus täis kodutuid migrante...

    Etsi aga ei huvita tegelikult linlaste saatus, ta on juba vana ja muutunud vaid võimuahneks ja loodab ka Riigikogus haljale pulgale jõuda. Hetkel on ka tasuta linnatranspordi asi vaid propaganda, sest eeltööd tegemata. Nii ei viitsita hingega asja juures olla, selleta aga tehaksegi otsuseid, mida lihtsam teha ja tööd ei nõua.

    VastaKustuta
  5. Alles see oli kui otsustati küsitluse tarvis meeletu raha kulutada.
    Kui tasuta linnatransport tuleb nii nagu praegu kuulda, muutub see pea topeltkulukaks. Piletikontrollid, kaamerad, piletite trükkimine või elektrooniline süsteem - kelle jaoks need alles jäetakse? Mittetallinlastele ja turistidele mõeldes? Vähe sellest, et see lausa kuritahtlik maksumaksja raha kulutamine, lisaks on see alatu käitumine paljude inimeste suhtes. Kes siis Tallinnas õpivad, tööl käivad või tallinnlasele külla tulevad.

    VastaKustuta
  6. See köik ju nii meie riigi moodi??? Meil köik asjad vajavad mitu sajandit aega ennem kui jöuame normaalsuse tasandile-vöi kui üldse sinna jöuame?? Kas seal üleval pool tahabki keegi kunagi tavainimesele möelda?? Paneks need körgemal olijad tavainimese lihtpalga peale-vaatame kas saaks keegi hakkama ka?? Eks vist transpordi suhtes tahetakse soome tasemele jöuda?? Trammid ja bussid täis hulkuvaid haisvaid kodutuid, kes lägastavad jne-see ilmselt meie riigi süü et paljud koduta ja töötud-köigil pole vöimalust välismaale seiklema minna roosiaeda otsima!!?

    VastaKustuta
  7. Ülevalt on korduvalt öeldud, et nad saaksid hakkama küll! See muidugi selline bravuuritsemine.
    Kodututes osaliselt süüdi riik ja tööandjad, aga eks paljuski nad ise ka. Ehk antakse liiga kergelt alla?

    Aga haisevad me bussid praegugi, ja seegi kellegi tegemata töö. Ma pole juhtunud nägema, et kedagi maha tõstetakse. Ja ainult bussijuhi kaela seda kohustust panna ei saa, nii peaks ta iga tund kedagi maha tõstma. Mis närvid selle peale ütleks?

    VastaKustuta
  8. Ega jah, närve pole siin enam ammu alles mul vähemalt mitte ma ei tea kuidas teistega lood?:D:D

    VastaKustuta
  9. Siis vajad tõesti puhkust. Kuskil looduses.

    VastaKustuta