Blogiarhiiv

neljapäev, 4. august 2011

ELUPÄÄSTJA KITSEKÜLAS?

Üks suurem põõsas võeti maha peale mitmeaastast õiendamist. Rohkemaks aga jäi puudu. Millest? Mõtlemisoskusest? Ohtlikkuse mõistmisest? Tahtmisest? Viitsimisest?
Tallinna poolt paisev põõsas on ohtlikum kui pildiltki võiks arvata. Kui inimene läheneb, eriti vankriga, rattaga vms, siis põõsa tagant tulev rong on nähtav vaid mõni meeter enne rööbasteed! See aga võib lõppeda väga ohtlike tagajärgedega! Ega ilmaasjata pole see just see ülekäik, kus rongid pidevalt vilet annavad ja vedurijuhid erilise pinge all. Küsige kellelt thas. kellel vähegi tajumistunnet on.
Teisel poolgi pole tingimata vaja puid maha võtta, piisaks kui oksad rongi kõrguselt maha võetaks, et avaneks vaade maksimaalselt kaugemale. Kuigi tegelikkuses oleks õigem ka need puud maha võtta. 
Kabinetist see muidugi nii ei paista, kuid kohale minnes ja jälgides olukorda Asula tänava poolt lähenedes jõuaks ehk ohtlikkus kohale. 
Tõsiselt mures on inimesed,  kes seal liiklevad! Oodates lausa signalisatsiooni paigaldamist, sarnaselt Lillekülale.

 
Siit siis aga väga selgelt näha kui valesti on paigaldatud torud ning kui kitsas asfaldiriba. Ja kogu inimeste tähelepanu kontsentreerub ohutule liikumisele, mitte rongide jälgimisele



Ja kohati valitakse mõnigi teine liiklemistrajektoor

Muide, sõiduteele jõudes piirded puuduvad ning paljud ratturid sõidavad autoteele otse, ilma vaatamata, kas seal pidevalt pargitud autode tagant mõni teine auto ei tule!
Ja ohtlikum veel sellevõrra, et trikitajad armastavad vahel seal mööda käsipuid sõita või teele hüpata. Nii et ehk peaks käsipuud sulgema muu lähenemise kui vaid ülekäigu kaudu?

Kas aga peab ikka igaüks hoolitsema ise enda turvalisuse eest? Kas keegi, kes justnagu peaks vastutama, vahel ka ise piirkonda üle vaatab?

Muide, olen sellest olukorrast varem teavitanud ka linna abitelefonile ja nüüd siis ka raudteele. eelmine kord läks põõsa kõrvaldamisega aega aastaid, trepiga pole midagi ette võetud ja kui kaua läheb nüüd?

Või tuleb rong ja...


2 kommentaari:

  1. väga keeruline on raudtee äärsetest taradest läbi minek, kas siis lapsevankriga või rattaga. suht mõttetud asjad need.halvasti paigutatud. parem kui neid poleks.

    VastaKustuta
  2. Tänud Anonüümus!
    Jagan sinu seisukohta! Päris ära neid jätta ehk ei saa, kuid näiteks Paljassaare rattateel need väga hea vahega ja möödumine väga mugav! Nii et saaks küll inimlikult teha. Kui tahetakse!

    VastaKustuta