Blogiarhiiv

reede, 15. juuni 2012

Pulli minu kava kohaselt...


Lõpuks ometi! Oluline, äärmiselt oluline. Parim on see, et kuskil võetakse kuulda ja tehakse, nagu vajalik reisijale. Rongipeatuse tegemiseks sai ettepanek tehtud u 5 aastat tagasi. Aega läks, aga nüüd siis niikaugel, et plaanitud pisikese parklakökatsi asemel ikkagi tehakse kulutus mõistlikult. Ega mul pole kahju, et kirjas, nagu tehakse ....kava kohaselt. Sest tegelikud tegijad just need, kes kirjas.

http://www.parnupostimees.ee/877110/pulli-kula-seotakse-parnuga-raud-ja-bussiteid-pidi/


Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu ütles, et “täiesti kindlalt on maavalitsus lubanud, et Sindist tulevad number 40 bussid hakkavad neljal korral tööpäeviti ja kolmel puhkepäeviti sõitma üle silla Pulli peatusesse, kui see valmis ehitatakse”.

Nüüd teate, kellele tehtu eest suurim tänu!


Pulli raudteejaamas teevad Tallinna suunduvad rongid peatuse kell 7.28 ja 17.25 ning Tallinnast Pärnusse sõitvad rongid kell 9.28 ja 19.45.

Pulli rongijaama läbima hakkavad bussid
(kavakohaselt hiljemalt 1. septembrist)
* Pärnus tööpäeviti Tallinna mnt-lt kl 6.45 väljuv buss nr 40 sõidaks läbi Sindi otse Pulli rongipeatuseni, kuhu jõuaks 7.21, seejärel liiguks 7.25 Tammeojale, jätkates sealt juba kl 7.30 sõitu kehtiva graafiku kohaselt Pärnu suunas.
* Iga päev Tallinna mnt-lt kl 9 väljuv buss nr 40 sõidaks läbi Sindi otse Pulli rongipeatuseni, jõuaks sinna 9.36 ja sõidaks sealt Tammeojale 9.40 ning jätkaks sõitu 9.45 Tammeoja–Tallinna mnt liinil.
* Iga päev Tallinna mnt-lt kl 16.30 väljuv buss nr 40 sõidaks läbi Sindi otse Pulli rongipeatuseni, jõudes Pullile 17.06, ja sealt 17.08 Tammeojale, kust 17.15 jätkaks sõitu Pärnu suunas.
* Iga päev Tallinna mnt-lt kl 19.30 väljuv buss nr 40 sõidaks läbi Sindi otse Pulli rongipeatuseni, saabudes sinna 20.06, ja väljuks 20.08 Tammeojale, kust 20.15 jätkaks sõitu Tammeoja–Tallinna mnt liinil.
* Igapäevane maaliinibuss nr 92 Vändra–Vihtra–Tori–Pärnu sõidaks Vainu peatuse asemel otse Pulli rongipeatuseni kl 7.10. Buss tuleb üle Sindi raudteesilla ja toob rongile ka Tammeojalt ja Tori suunast sõitjad, jätkates teed Urge–Pärnu suunas (Pulli tee peatus kl 7.08 on juba lisatud liinile alates 16.01.12.).
* Maaliinibuss nr 90, mis tööpäeviti sõidab marsruudil Tori–Piistaoja–Kuiaru–Urge–Pärnu, ei sõidaks Urgelt enam Urge tee peatusse, vaid Pulli rongipeatuseni kl 7.19, jätkates teed Vainu peatuse kaudu Pärnu suunas.

Siin on vaid üks mure. Bussid peaks ükskõik mis suuna puhul jõudma peatusesse ENNE rongi ja väljuma sealt PEALE rongi. Ja nii ka õhtune, kella 20 buss. Sest kunagi ei tea, kuidas keegi vajab hetkel ümberistumist, olgu see või üksikute inimeste puhul. Nii võib keegi isgi sõita Raekülast rongiga Pulli ja bussiga edasi Tammeojale vms. Seda enam, et loodetavasti peagi Raeküla peatuse asemel tehakse rongidele Papiniidu peatus. Millest veel kahjuks midagi kuulda pole.

Ja hea muidugi, et ka Vihtra poolt on mingigi võimalus rongile saada.

Järgmine etapp peaks olema Pärnust Pulli kaudu Soomaale ja Viljandisse ning tagasi, esialgu vähemalt 3-4 x nädalas. Kasvõi nii nagu keegi plaani tegi. Plaan põhimõtteline ja rongi ajad tollase, millal see plaan tehtud...

 http://www.upload.ee/files/2433148/Pullis_umberistumisega.pdf.html

Võib ka Tori jaama kaudu. Paraku Tori Vallavalitsus üks selliseid, kes tavaliselt ei huvitu ega vasta. Ju siis pole oma inimesed olulised ega ka valla edukam areng.

Ometi see plaan oluline ka just Pärnu, Sindi ja suuremagi piirkonna inimetele, võimaldamaks neil tuua ennast loodusele lähemale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar