Blogiarhiiv

esmaspäev, 11. juuni 2012

Valdavalt aus.


Tahaks uskuda. Aga ei usu. Miks? Sellepärast, et :
* küsimustele vastamisel hiilitakse teemast mööda või jäetakse üldse vastamata.
* sama komme on sisse juurutatud ka alluvates ehk riigiasutustes
* Probleemidest räägitakse uhkete sõnadega, teod aga jätavad mulje, et õigeks peetaksegi juttu. Õigemini, tegude puudumine.
* Sotsiaalne ebavõrdsus - keegi ei puhka aasta ringi, keegi ei võta haiguslehte, keegi kohtub valijatega palmide all, keegi saab kompensatsioone ja kojuigatsustasu, keegi.... Ja sellest rääkimine on populism, kiusamine ja pseudoprobleem? Kui keegi samas saab üliväikest lastetoetust, omavalitsustele ei anta raha, tulumaksu alandatakse, millest ebavõrdsus veelgi suureneb...
* ausust ei paista. Ka mitte siin.

Üldse, kui olen rohkem pühendanud end millegi muutmisele ja näen-loen erinevaid seisukohti ja arvamusi, tegemisi ja tegematajätmisi, siis silmad avanevad ikka suht palju. Varem ma nagu ei süvenenud poliitikasse, sest tundus olevat võimatu midagi muuta. Nüüd tean, et on tegelikult võimalik midagi muuta ja sellega peaks alustama. Aus poliitika on ju reaalsus võimalik. Oluline on püüda mõista ka teisi arvamusi ja seda olen päris selgelt mõistnud. See ei tähenda, et peaksin poliitikasse sukelduma, kuid mõte on pähe torganud küll. Pole vaid leidnud erakonda, kellega liituda. Mõne olen nüüdseks kindlalt välistanud. Äkki keegi teebki uue partei? Muidugi on oht, et see võib olla populistlik. Kuid populism  (tõlgendus!?) kõlab ka erinevate inimeste suust erinevalt...

http://www.postimees.ee/871556/ansip-ausus-on-eesti-poliitikas-valdav-kuid-probleeme-peame-moonma

Probleemide möönmine tähendaks nende kohest lahendamist. Selle asemel aga

http://www.postimees.ee/871658/atonen-ja-meikar-asusid-facebookis-sonasotta

http://www.reporter.ee/2012/06/10/silver-meikar-vilistati-reformierakonna-uldkogul-valja/

Hr. Ansip! Kas need, kes naeravad ja "vilistavad", ON AUSAD POLIITIKUD? Ei saanudki päris täpselt aru, kas üks naine Reformierakonnast on ka aus või irvitab ta lihtsalt. Kui ütles: (alustada muutumist) ISEENDAST!?

Ehk oli Reporteri video "kallutatud" või kontekstist välja rebitud, kuid see kõik oli suhteliselt vastik! Igatahes väga tugevalt tundsin õelust. Muide, Meikar oli üks väga vähestest, kes (küll enne valimisi) julges sõna võtta ajalehtede pläralates. Tavaliselt haruharva keegi piuksatab vitteris või veisbookis. Kuid ausust on teleekraanil, raadios või ajalehes väga harva näha-kuulda. Ja pole mina nõus hr Meikari kõikide seisukohtadega ja arvamustega, kuid mulle meeldib ausus. Isegi kui see võib olla näiline. Aga isegi näiline ausus on parem  kui...tühi koor...

Aga olen täielilkult nõus, et " ...areng toimub siis, kui nendest kriisidest midagi õpitakse..."  Tühjad sõnad siiani?

Ehk soovitab Tarkade Kogu esimesena selgitada, miks oma pere (parteigi on ju teatud mõttes pere?) liikmed naeravad ja alavääristavad esinejat? Ja ehk on õige soovitus, et isegi kahtluse korral peaks keegi tagasi astuma? Või peaks looma Eetika Kogu?


Martin Roll (11.06.2012 07:38 ) Teata sobimatust kommentaarist
Uskumatud matsid. Kastivabrik. Sm Klaara Kukk ka kohal. Sm Tasku – Valdo Randpere – oleks võinud pärast laval laulda. Seda ta teeb hästi. Aga muidu… libedik-pugedik. Metsatöllus pettunud. Kas tõesti raha nii vähe, et enam üldse ei vali, kellel esineda.

Päris tabav, eks? Kas "Viini Postmark" andis ka omal ajal kellelegi mõtlemisainet või....

ja siis (10.06.2012 23:04 ) Teata sobimatust kommentaarist
Atonen imestab “siiralt”, et miks ta küll erakonna sees probleemidest ei kõnelenud. Kogu see erakond ongi suur rahapesumasin. Seda see vilistamine ka näitab. Ka seda, et musta raha ja selle eest teenuste pakkumine on selle erakonna jaoks normaalne ja nad ei saa üldse aru, et midagi oleks valesti.

Eks ta olegi loomulik. Nad ju tulnud meie seast, kus samuti varastamine jm on suhtelislt loomulik ja hukkamõistu ei pälvi. Ning sisemisele kõnelemisele probleemidest ei reageerita. Või naerdakse...

 http://www.ohtuleht.ee/480438

Kas keegi on ka õpetaja Laur?

Kindlasti mitte hr. Kilk. Aga huvitav intervjuu. Ausus või valetamine?

 http://www.ap3.ee/article/2012/6/10/video-reformierakonnas-valetatakse

*******************

Hoopis teine tase. Ehk mõtleks?...

 http://arvamus.postimees.ee/872010/mart-laar-krugman-ilves-ja-kompleks

Hr. Mart on nii naljakas mõmmi ja poliitik. Aga teda alati huvitav kuulata ja mõtiskleda....

*************Kas Postimees ei kannata välja arvamuste tulva? Seesama naeratus, seesama aususe jutt ja ma ei saa arvamust avaldada muidu kui blogis? Sest mul pole vaja muid arvutituvastamise meetodeid! Aga arvamuste puudus (ehk vaikimine) tähendab nõusolekut? Tundub, et tuleb oodata Päevalehe kõnet ja ikkagi tellida ajaleht, mis võib inimese arvamusega veidigi arvestada? Või olete valmis minema kõik vaikivasse ajastusse? Isegi breiviklus ei aja teid millessegi kartma?
http://arvamus.postimees.ee/872250/andrus-ansip-poliitikas-on-valdav-ausus

Huvitav, palju on jäänud peale neid päevi inimesi, kes veel usuvad, et valdav on ausus? Sellised sõnavõtud panevad isegi lollid amokki jooksma....

**********************

 http://www.postimees.ee/872998/leib-reformierakond-jattis-kasutamata-hea-voimaluse-mainet-parandada

Millise sõnumi saadab selline käitumine tavakodanikule? Loomulikult sellise, et "MEIE OLEME TALLINNAST, MEIE MAKSAME", ehk siis MEIE oleme kõige paremad, teeme kõik õigesti, oleme eksimatud, oleme hommikune päike kuldse viljapõllu kohal, maailma naba ja universumi keskpaik. Ülejäänud rahvas on eksinud hinged, kes tegelikult ei tea , mis neile parem on!
Kindlasti on see erakond oma valitsemisaja jooksul teinud hindele viis palju asju, kuid avalikud nõmetsemised, teise arvamuse omajate mõnitamine ja taoline suhtumine rahastamisskandaali on nende maine ikka väga alla viinud!
Ja kui päris ausalt öelda, siis mina küll ei tea, mis selle erakonna mainet veel parandada suudab! 
 

mömmik9 minutit tagasi seltsimees ilona leib teenib oma igapäevast leiba tegelikult sotside mainekujundajana.

See siin on kooliõpikunäide vasakpoolsete räpasest mainekujundusest: sotside palgalised propagandistid esinevad meedias kõiksugu kõlavate nimedega "ekspertidena" ja leitavad nii ekspertarvamuse pähe sotside propagandat.

Ehk siis neile, kes üldse aru ei saa - ilona leib on sotsialistliku partei palgaline propagandist, kes meelega eksitas meedias inimesi, esiendes tartu ülikooli nime kasutades sotsialistliku partei propagandaga. Enne teda on seda võtet kasutanud kõiksugused keskerakonna ja rahvaliidu pläralõuad, kes ka esinesid kas tartu ülikooli või tallinna ülikooli õppejõududena, aga esitasid klassikalise sitaloopimiseaaria keskerakonna ülistusooperist "ja edgar valgel ratsul lendas eestimad päästma", kus sm. savisaart taevani kiideti ja eestimeelseid erakondi virtsaga krohviti. Lähemal vaatlusel selgus, et kõik need "õppejõud" ja "majandusprohvessurid" olid tegelikult keskerakonna liikmed või palgatud poliitjutlustajad. Nüüd on sotsid kesikutelt teatepulka üle võtmas venemaa hampelmanina eestis ja ka räpased propagandavõtted on kenasti selgeks õpitud.
 
Mõmmik on päris huvitava arvamusega välja tulnud, millel ka mingil määral võib tõepõhi all olla. Mina ei teeni leiba mainekujundajana, vaid olen lihtsalt inimene. Inimene, kellele ei meeldi lausvaled ja teistele sülitamine.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar