Blogiarhiiv

esmaspäev, 11. juuni 2012

Kapitalistide propaganda?

Mis paganama propaganda see aeg-ajalt käib? Pole tööpuudust? Ja üks mehitamisetibi julgeb oma arvamust maailma nabaks pidada?
http://www.e24.ee/872164/g4s-eestis-ei-ole-toopuudust


«Pigem on küsimus selles, et oleks keegi, kes tuleks ja tööd teeks,» kommenteeris Tuisk.
Inimeste leidmine on muutunud keerulisemaks just viimasel aastal. Töötajate palgasoovid on kasvanud viimase poole aastaga. Kui kuus kuud tagasi lepiti 2-eurose netopalgaga tunnis, siis tänaseks on palgaootus juba üle kolme euro.
Kuna inimesi ei jagu, otsib ettevõte töötajaid lisaks tööportaalidele ka kauplustes ja ühistranspordis olevate kuulutuste abil. «Teeme reklaami nii suures mahus selle pärast, et meil on vaja väga palju inimesi, nii et tööportaalid ainuüksi ei toida ära. Ja kuna me võtame tööle väga erinevat rahvast, peame mõtlema selle peale, kus see rahvas käib ja selgelt on inimesi, kes onlineportaale ei kasuta,» selgitas Tuisk.
Ja kuigi nõudmised ei ole kõrged- kandidaat peab olema 19 või vanem, keskharidusega ja kriminaalkorras karistamata, siis huvilisi ikkagi ei jagu. «Eks see turvatöötaja amet ole võimalus neile, kellele erialane haridus puudub ja kes ei ole väga spetsiifilist ametit pidanud, eks ta suures osa teenindaja töö ole,» märkis Tuisk.

Üks väheseid üllitisi, mis nõuavad täispikkuses avaldamist, et ei tekiks valearusaamu...

Ma ei mõista, kas tegemist roomaaegse orjandusliku ühiskonnaga? Turvaja töö ka ikka veidi ohtlik, ja selle eest pakutakse 2 eurot? Pr või prl Tuisk, kas ka Teie netopalk on 2 euri?  Või makstakse teile lisatasu selle eest, et Te lolli juttu ajate? Kas saaksite ikka söönuks sellise palga eest? Paljasjalgsena võite ju ringi kolada, aga tühi kõht ajab vargile ju?
 Talutav (!) palk tänapäeval on ehk 10 euri tunnis, sest Teie 2 euri tähendab alla 400 eurist palka kuus. Ja Teie loodate, et mingite juudaseekklite eest tehakse kellegi jaoks tööd? Normaalsest palgast ma ei räägigi.. Muidugi, saab ju pakkuda sandipalka kui riik ei karista pätte täie rauaga ja/või inimesed on sunnitud ellujäämiseks pätt olema.

Millist kvaliteeti Te ootate? Et selle näruse palgakopika eest töötav inimene jääks ausaks? Või on Teile ükspuha, et natuke lollina laenukoormuse all ägav töötaja töötaks kahe koha peal ja mõlema koha peal varastaks tööandjat nii kuidas jaksab? Sellised turvatöötajad on Eesti elu reaalsus! Nõudmised pole kõrged? No minge otsige omale tööjõudu Viru vangla ukse ees ja kaotage nõue, et ei tohi olla karistatud!? Sest kuigi ma arvasin, et soovite töötajaid, siis Teile vajalikud "huvilised". See on tööturg või? Teie haige lähenemine tähendab veel seda, et telliksin Teilt koduvalve? Peaksin või?

Nii et, kas Te ise teete tööd või olete muidusööja? Küsimus saab vastuse siis kui olete nõus kahe euri eest "tööd" tegema. Seni olete vaid tööandja orjapreili....

Ja see peaks olema riik, mis peagi jõuab viie rikkama riigi hulka!?....

Või ongi see mingi unenägu, mille järgi inimene ei saa enam varsti aru, kus ta on ja KES ta on? Või on ühel ajal koos partei suvepäevad ja kilekotiga rahatooja seminar? Täiesti kohutav on ju selline riik!? Või olen mina tundlikuks muutunud?

Ja miks Te otsite igal nädalal üle 100 inimese? Makske neile PALKA, mitte abiraha ja Teie töökoha võib ära kaotada. Sest värvata pole enam vaja ja töötaja võib tööandja peale kindel olla. Ning ellu jääda....
 **********************
Asi läheb tõesti üle igasuguste piiride! Või on otsitud nüüd kokku firmasid, kelle austus oma töötajate vastu ongi nii väike?

 http://www.e24.ee/872726/statoil-haid-klienditeenindajaid-on-alati-keeruline-leida

http://www.epl.ee/news/eesti/taismahus-maxima-tootaja-meid-koheldi-kui-orje.d?id=56400616

http://www.rajaleidja.ee/elle-putsepp-kaupluste-tooajad-voiksid-olla-luhemad/

2 kommentaari:

  1. Juhtivale raudteeettevõttele paras paariline. Mäletad Sõõrumaa arvamust inimestele suuremate summade andmisest: "Anna ahvile loomaaias miljon. Vaata, mis teeb?" Siis meenuvad veel Sõõrumaa ja mõnede teiste ärimeeste kuulutamised "Meie läheme kohe Eestist ära ja teie jääte geniaalsete ärimeesteta, kui astmelise tulumaksu teete" jne. Ehkki Sõõrumaa enam turvafirmade omanik ei ole, lööb tema pärand ikka aegajalt välja. Viimasel ajal aga on tunne, et tulebki sotse valida, et astmeline tulumaks tuleks. Ja "Meie maksame miinimumpalka - kui ei meeldi, meil on järjekord värava taga" suhtumisega omanikud ärimehed võiks juba täna kohvrid pakkida ja Aserbaidzaani kulda otsima minna. Ruttu ja kohe! Eesti ei vaja selliseid ahvikuningaid. Ja artikli plärasas on mitusada sissekannet, 99% põlastav naer - tundub, et ahvikuningate aeg hakkab Eestis ümber saama.

    VastaKustuta
  2. Tänud, Soobel!

    Pean tunnistama, et sul paganama õigus! Ehk ainult selle koha pealt, et astmelist tulumaksu ma ei poolda. Kõigilt võrdselt - see kõlab uhkemini. Võrdselt selles mõttes, et protsentuaalselt. Lihtsalt tuleb tulumaksu tõsta, minimaalselt tagasi algsele tasemele...ja siis vaatame edasi. Oma panuse peame kõik andma ja meil pole viga mitte suurtes maksudes, vaid väikses palgas...

    Sõõrumaa vist taas turvaäris tagasi muide. Ja loll, kes ahvile annab. Sugulustunne?

    Paraku tulebki selliste firmade palgaarusaamu põlastada ja mina ei taha küll oma koju turvameest või turvafirmat, kus selline töötab, kes teises töökohas silmagi pigutamata varastab tööandjat, kollege ja riiki.

    VastaKustuta