Blogiarhiiv

neljapäev, 28. juuni 2012

Hea tööandja.


Kas selline sõnapaar kuulub anekdootide valdkonda, a la "neeger päevitab"?
Tegelikult tean küll mõndagi head tööandjat! Nii et ironiseerida ma siin ei kavatse. Ja on hea lugeda kui keegi kinnitab, et ta on aus ja maksab kõik maksud jne.

http://www.epl.ee/news/online/tooandja-emad-kasutavad-lapse-hoolduslehti-kurjalt-ara.d?id=64605984

Paraku taandub kõik see "hea kuvand" hoopis halvemaks, kui mõelda meie palkadele, hindadele ja seadustele. Kui ikka tõesti jääd haigeks ja siis esimeste päevade eest ei saa midagi, hiljem mingi osa - millise augu jätab see pere eelarvesse? Eriti kui samas ei suuda me konkureerida ümbrikupalkadega , mis tõenäoliselt tähendab väga väikest palka paraku. Ja millest siis pärast maksta oma makse ehk kommunaalkulusid jm?

Muidugi, enamus tööandjaid siin on "verimejad ja diktaatorid" - silme ees vaid kasu ja kasum! See väljendub ikka ülimalt paljudes asjades, kaasa arvatud paindliku tööaja puudumine - nii peab peale kellegi pensionile minekut vms, tegema lisavahetusi ja seda isegi nii, et ei saa KOJU mitmel ja mitmel päeval! Vähe sellest, tal tuleb veel mitmeid öid "tühjalt" kodust eemal viibida! Kas peaks eeldama kojuigatsustasu? Ja ollakse siis veel lausa "solvunud", et töötaja ei soovi tulla asendama haigestunud töötajat. Ja seda muide ka suvisel ajal kui hiljem (tööandjal?) on pruunim jume.... See siis võrdlusena tööandja arvamusartiklile.

Ehk ikka põhjus mitte ainult tegevjuhis vaid üldises eri astmete juhtide suhtumises? Mitte et ma väidaks, nagu oleks kõik töötajad väga tublid ja püüaks ihust ja hingest anda endast parimat. Kaugeltki mitte! Loodreid ja teiste arvel viilijaid tunnen ka üksjagu, nii et tean, et sellest artiklis paljugi tõtt. Valusat tõtt...
Nagu ka selles artiklis...

http://www.epl.ee/news/eesti/igal-aastal-kaotab-too-mitusada-noort-ema.d?id=64603372

Kui meil soositakse pensionäride töölkäimist, siis mida peab tegema noor ema kui ta ei saa last ka vanemate juurde jätta?

Taas jõuame ikkagi riigi vildaka poliitikani. Nagu enamuse asjade puhul...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar