Blogiarhiiv

reede, 10. august 2012

VIP-konnadel suurem ellujäämislootus?


Rohukonn Pranglilt. Mügarik võib viidata vigastusele. Foto: Kadi.

Niitsin muru ja pidin kümneid konnapoegi kõrvale tõstma. Üks vana konn ukerdas ise ja siis ootasin. Mismoodi riik ootab? Uks miljonitest uuringutest toimus konnade rändeteede kohta. Kestab vist mingil määral siiani. Kuna siinkandis Keila jõe lähedal samuti üks teelõik, kus erinevatel aastatel erineval arvul konni teed ületab ja neist tuhanded ja tuhanded autorataste all hukkuvad. Siis on ju hea teada, et tänu uuringutele saaks need konnad päästa. Nii uurisingi. Ega siis uuringut tehtud ju raha kulutamiseks vaid ikka konnade pärast!

Kui te mõtlete riiklikke ressursse, siis ma pean kahjuks möönma, et selliseid ressursse eraldi kahjuks hetkel ei ole. Konnadele mõeldud meetmete rajamine on hetkel võimalik ainult suuremate teeprojektide koosseisus ning need üldjuhul rahastatakse suures ulatuses Euroopa vahenditest.   Kui kohalik omavalitsus ise leiab, et ta soovib omadest vahenditest kohalikul teel rakendada meetmeid (ehitada näiteks tunneleid), siis see on omavalitsuse otsustada.

Nii siis on. Uuring tehti, raha toetamaks tee-ehitusel natukenegi konnatunnelite rajamist,  ei ole!? Kui siis ainult suurtel teedel, millele "brüssel" lähemal. Niisugune siis ongi meie looduskaitse? Ja veel räägitakse ökoduktide rajamisest..... Endil ei jätku raha väikeste torude paigaldamisekski, aga lõhume Eestimaa kindlasti suurprojektide tegemistega tükkideks!? Nojah, iga konn juba ei köhi...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar