Blogiarhiiv

esmaspäev, 16. juuli 2012

Vahi kuradit!


Vanatühja ma nüüd küll ei näinud, aga vanduma paneb küll! Mis see nüüd on, ülbus või Ülbus?


http://www.maaleht.ee/news/uudised/arvamus/elu-maal-ei-ole-kitsa-ruhma-huvi.d?id=64665602

Märkasin pealkirja juba varem, aga ei viitsinud lugeda. Ega seal midagi uut nagunii pole, tundsin kohe nii. Ja tõepoolest, kui sellise arvamuse kirjutanuks Litsmetsa Leida, oleks olnud normaalne maainimese mure maaelu pärast. Aga selle kirjutaja kas teate, kust? Swedpank`ist! Otse selge, et see pole tavainimese arvamus, vaid kerge äriettevõtte katse näidata ennast paremast küljest kui nad on. Kuid häbitu on see käitumine küll.

Praegune murekoht on maal asuvad ettevõtjad ja elanikud – neile eluks vajalikud teenused kaovad, kuna pole kasumlikud. Kuid me vajame kindlasti maal elavaid inimesi, kes hoiavad sealse süsteemi toimivana, tagavad selle elukõlblikkuse ning toodavad vajaliku toidu. Poes oleme harjunud vaatama hinda ja ostma selle järgi, tootja asukohariik on teisejärguline. Kuid kas oleme mõelnud ka sellele, et äkki ühel päeval ei saa enam piiri tagant odavaid toiduaineid osta, sest mingi suurema ootamatuse tõttu tarbivad nad seda seal ise?
Millest alustada, et elu maal edeneks? Avalikus ruumis liikuv info võiks rohkem keskenduda positiivsetele sõnumitele ja vähendada linnakesksust. Seeläbi leiaksid ehk paljud julgust, et siduda oma plaane maaeluga ja ajada oma äri linnadest väljaspool.

Üks oluline asi, mida inimesed maaeluga sidudes vajavad, on mis? Pangaautomaat. Ja kes neid likvideerib? Teadagi...
Lihtsalt ülbus või lausa kahepalgeline ülbus?

************************

19. 07. 10225

 http://www.epl.ee/news/majandus/swedbanki-esimese-poolaasta-kasum-on-eestis-poolteist-korda-suurem-kui-latis.d?id=64695772

2 kommentaari:

  1. Maaelukene kipub jah kaduma kui me seda ise ei säilita-eks möni ajab oma taskud teiste arvelt täis ja maainimene vaadaku ise kuidas hakkama saada??? Öudne on möelda selle peale et peab teise arvelt rikastub keegi! Meie noored kolivadki välismaale elama ja tööle kuna siin kaob köik vaikselt juba-kuidas aga meie noori kodumaale tagasi saada?? Töökohti vöiks juurde luua, samuti normaalsed palgad millega oma pere elatada-kas 300euriga saab maal enda pere lastega elatada?? Meie inimkond vöiks nagu maaelu säilitusele möelda, sest linnas pole enam midagi teha. Päikest teile!!

    VastaKustuta
  2. Tänud, Pirtsu!

    Sul õigus. Liiga palju vaid kasumile mõtlemist paljude inimeste puhul, aga maaelu võib olla imeline. Vaeva tuleb muidugi näha.

    VastaKustuta