Blogiarhiiv

neljapäev, 12. juuli 2012

Peipsi kala/sibul/kurk versus Selveri palk...


Päris hea artikkel. Kuid paljud küsimused õhus...

http://www.tartupostimees.ee/904884/peipslane-elab-muugilett-tee-aares/

Erilised ootused inimestel! On kahju ja tegelikult ka häbematu kui tunduvalt väiksemate kulude (vedu, vahendamine jne) puhul peetakse loomulikuks ostjaid nöörida. Võib olla üsna kindel, et sellised inimesed just kõige rohkem vinguvadki, kui kallis on elu, aru saamata, et ise nöörivad teisi kõige rohkem!
 Omal ajal müüs Aleksander Kilter Peterburis päevaga vähemalt 400 kilo kurke. Praegu on ta õnnelik, kui saab päevas 30 kilo kurkegi möödasõitjatele müüdud. «Eks see Peipsi-äärne kaubandus kuivab vaikselt kokku. Kasvataks küll, aga kellele sa selle kõik maha müüd?» küsib ta.
Nojah. Kui isegi müüks odavamalt, ostetaks rohkem? Kui palju? Kas teeniks rohkem või saab äri kiiremini otsa? Polegi põhjust vähem küsida, kui ostjaid leidub!? Eetiline külg muidugi jääb...


Ja tegelikult panen siia ka teise artikli.. Natuke seotud ju.

 http://www.tarbija24.ee/905256/selveri-tootaja-kas-uusi-poode-avatakse-meie-tootasu-arvelt

Mis tähendab pole seotud? Et isegi kui pole kasumit, ehitame ikka? Ja kui kasum pole ahnele omanikule piisav kuigi käive aina suureneb, siis tuleb see tõmmata töötajalt? Tunnitasu 2,5 eurot on tegelikult räige irvitamine oma töötajate üle!
Aga mis teha kui leidub neid, kes asjale kunagi pihta ei saa...

12.07.2012 13:07
pets :
Keegi ei käse ju seal töötada. Kui palk ei meeldi, vahetage töökohta. Kui arvate, et suudate teha poe, kus saate rohkem palka maksta, ära virisega ja tehke ära. Lihtne. Kui Selver sul täna palga kahekordeks tõstaks aga poole aasta pärast pankrotis oleks, siis sa ikka viriseks siin, et näe mis tehti. Olge realistid ning saage aru, et kauba tõstmine ühest hunnikust teise ei loo otseselt väärtust ning selline tasu arvatavasti ongi siis õiglane tasu.
Kuhu siis Pets soovitab minna?
Selver läheks pankrotti kui palk kahekordistuks? No ei usu! Muide, tuleb meelde, et mingil ajal Luunja müüs kurki u 40 kr/kilo, kauplused 80. Tähendab, kui talvisel ajal ostad kilo kurke, siis sellest tulust saab juba ühe töötaja tunnitasu kätte!? Kas Selveris müüakse päevas tõesti ühe töötaja kohta vaid mõned kilod mõnda kaupa? Nii et omanikud ei tea, kuidas kasumiga ots-otsaga kokku tulla?
Aga leidub neid, kes arvavad, et see ongi õiglane tasu! Hariduse kvaliteeti peaks ikka tõesti kõvasti tõstma või sellise arvaja uuesti poolelijäänud kooli saatma, kuskil 5b kanti... Või peaks Selveri omanikele tegema sama palga ja boonus sõltuks töötajate või klientide nupulevajutusest? Nagu ärigeeniused oma töötajatele teevad?

Sest Maxima on oma tõelise pale välja toonud! Head töötamist väärtustatakse 10x vähem kui viletsat tööd!

http://www.epl.ee/news/majandus/maxima-tootajate-boonus-soltub-klientide-hinnangust.d?id=64670704

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar