Blogiarhiiv

kolmapäev, 11. mai 2011

SÜVAHAVVA

Õhtu hakul jõudsin Süvahavvale ja sain öömajale Süvahavva Loodustallu. Koht väga kena, Võhandu jõgi väga lähedal ja ringi vaadata küll ja küll. Ööbisin Metsamajas. Et ööd külmavõitu, siis tõi lahke perenaine majja ka küttekeha. Plaanis neil siiski ka burzhuika sisse tuua tulevikus.

Panen siinsete mõnede piltide juurde numbrid, et perenaine või Peep saaksid ehk mõne asjaliku ja toreda lühikommentaari lisada. Kasvõi ehitusaasta või muu kohta.
Pean kindlasti lisama, et Metsamajas ööbimine oli pagana mõnus. Ei telekat ega raadiot, ainult vaikus ja küünlavalgus. Ja muidugi kaks sõpra ukse taga, kes väga heal meelel jagasid minuga minu viinereid (mulle nagu eriti ei jäänudki) ja üks neist mängis hea meelega keeglit ja palli. Teine tundus küll kui kohtunik kõrval jooksmas...
Kusjuures nende aktiivsus ja osavus oli eriline. Üks neist ei väsinud toomast palli, puuhalgu või voolikujuppi. Ja oli eriti tähelepanelik, et sa ennast ei väsitaks. Hooga tulles võis pall eemale veereda ja kohe toodi see uuesti jalge ette. Ning kui tegid näo, et ei viitsi või ei märka, siis võttis viivitamatult palli või palli uuesti ja viskas selle varba peale. Korduvalt. Ja ikka haigele varbale...
Teine oli aga nagu parim kohtunik, jooksis kõrval ja ülivalvsalt kontrollis sõbra poolseid reeglite täitmist. Muidugi ka pärast valvasid pikalt ukse taga, et külaline ennast turvaliselt tunneks...
Tõelised turistimagnetid ja sõbrad!
Metsamaja juures oleks saanud ka lõket teha, aga kõik ümberringi kuiv, seetõttu loobusin. Muidugi oleks see olnud tõeline nauding öös...

http://www.youtube.com/watch?v=8or0RkUcTIc





Teeme Ära talgulised. Koristati lehti, võeti võsa, toimetati sepakojas. Pärast söödi talgueinet ja joodi juurde imehead teed! Seda siis koos väikeste mõttetalgutega. Loodan väga, et neil inimestel täituvad soovid, sest selliseid käsitöö ja ka siis sepatoodete ning muu müügikohad peaks meil kindlasti olema. Omajagu aitaks kindlasti toodete levikule ja käibele kaasa müügikohad lähimates Ühispeatustes.


Vahepeal peab mainima, et tõenäoliselt on küllatki oluline maanteede mustkatte alla viimine. Heameelega ei sõida keegi mööda kruusateid. Nii rännates näeb ikka kui oluline see oleks. Hiljem sõitsin rattaga ka Tartu maanteel ja võin öelda, et pole seal olukord sugugi nii hull kui lobby-tööd tehes üritatakse näidata. Kui ehk jalgrattateed välja arvata. Õigemini nende puudumine. 






Kolasin muidugi ka Võhandu jõge pidi veidi. Kui istusin puutüvele jõe kaldal, siis nautisin lihtsalt vetevoolu ja looduse hääli. Ja ei kulunud kümmet  minutitki kui mööda lendas ka jäälind. Ja kuigi mööda sõitis päris palju kummipaate, ei häirinud see looduse nautimist. Pigem on see osa jõe juurde kuuluvast. Kui aga kohalik "Vana Sepa Lonkava Lamba Pood" (vms) valmis, peaks kuidagi ka neid paaditajaid püüdma hakkama!? Siin hea kui keegi mõne hea ideega välja tuleb. Kas siis võrguga, õngega või millegi muuga?
Koht nauditav. Bloggeri probleemide tõttu hetkel aga osa pilte ja teemasid blogist kadunud... 

***************

15. 05. 10224

Proovisime ka Süvahavva kohvi, tehtud võilille juurtest, sigurist ja tammetõrudest. Mustalt ehk harjumatu ja õige natuke kibedavõitu, koore-suhkru lisamisel aga päris nauditav! Ehk saaks teha ka viljakohvina samade lisanditega?
Muide, selle sepalambapoe valmimisel tasuks ehk müügile võtta ka Kõlleste kommimeistrite taruvaigu-, õietolmu- jt shokolaadid? Mis samuti ju äärmiselt maitsvad!


*************************

Tänud Peebule, kelle kommentaaridest saab siis veidi lisainfot piltide kohta!

22. 05. 10224 lisatud.

3 kommentaari:

  1. Juba pildid kutsuvad Süvahavva looduse ilu ja vaikust nautima, ma pole ise sinna sattunud kunagi, aga töesti tuleb minna!Kutsad eriti armsad truud mänguhoos valvurid.

    VastaKustuta
  2. Nii.. Neeme palvel siis piltidele kommentaare. esmalt penid: kollane on Sipsu ja kirju on Rotu. Villavabriku masinatest järjest: villa seguhunt (hundihammastega trummel räsib villad kohevamaks), järgmisena kolmest kraasmasinast viimane - heidemasin (varasemates masinates ühtlaseks kraasitud villavatt kraasitakse veelkord ja lõigatakse-veetetatakse heideks mis järgmisel pildil lõngaks kedratakse, siis on kolm pilti vesiveskist mille vahele on jäänud üks pilt lõnga hasplist (käsitsi vändatav kerimistrummel mille abil saavad valmis lõngavihid). Kõige lõpus aga ajalooline (ca 1980.a.) töö normide tabel.

    VastaKustuta
  3. vigade parandus: heidemasin lõikab-veeretab valmis heide.
    Lisan selgituse hoone kohta mis osa voodrit kaotanud: sellest peaks saama külamaja.

    VastaKustuta