Blogiarhiiv

neljapäev, 19. mai 2011

MÜÜA METT, KARDULAT, MAASIKAID, MAHETOOTEID,ISTIKUID JA IGATSUGU AIASAADUSI KOHE...

Kui ikka vaadata, et siia (blogisse) jõudmiseks vaja osta kanu, siis müün ka muud. Aga mitte siin! Vaid külaturgudel ja mujal üle Eesti. Mis sest, et mul aiamaa pisitilluke, see-eest ostaksin igatsugu asju kohe. Nii et, müüjad, ootan teid müüma teede äärde, rongipeatustesse kaasa arvatud. Ja ostjaid ootan ostma.

Ja kui juhtub siinseid kirju lugema mõni huvitatud müüjatest, kirjutage!. Eriti need, kes kuskil teeääres müüa soovivad! Head ideed ja arvamused teretulnud.

Nüüd aga lähen aiamaale...

************************************

Kahjuks pilte vähe: http://www.tartupostimees.ee/?id=443756

Ei puuduta ma siin ei Kilki, Tartu vaksalit (kuigi kaubateede asemel võiks olla külaturg) ega müüjate ülemeelitamist. Küll aga jäi paar asja silma.

Turul peaks rohkem käima ja just vaatlemise mõttes. Pildi järgi raske hinnata, kuid veidi häirib nagu kerge raha lootus!? Vabandan kui eksin! Need letid on tõesti vaid letid? Nimelt: ligi 50 kr meetri eest tähendabki meetrit! Kui tuleb tubli müüja, rendib müügipinna, ükskõik, ütleme 2 või 3 meetrit. Tegemist tubli aiapidaja või muidu maamehega. Võttis kaasa mitu kasti kartulit, kurki - mida iganes. Letile mahub4 või 6 kasti, kõigis erinevad tooted. Tunni pärast otsas kõik! Kuigi müüa võiks päev läbi. Tooks kaasa 20-25 kasti? Leti all pole riiuleid, kus neid tagavarakaste hoida!? Ega ma ei eksinud? Järelikult, et turu omanik ei kannataks rahapuuduse käes, üritab ta tagada, et too maamees oma kastid ära mahutaks ja rendiks selleks 10-20 meetrit? Ja maksaks päevas mitte 100 vaid 1000 krooni?

Milline tuleb siis kilo kartuli juurdehindlus? Ja kas ja kuidas ja mida tullakse müüma?
Milline on siis see äri? Palju tahaks üks "suur" müüja, kes võtaks vahendaja rolli ja ostaks talumehe kauba omale, oma statsionaarsesse boksi? Tahaks kurgi saada talunikult 1 krooniga kilo, nagu kokkuostjad Peipsi ääres? Ja müüks... 25 krooniga?
Ega sellised arvestused pole päris laest võetud. Mulle meeletult maitseb värske hapendatud kurk. Mullu ostsin kurki Kiisa kioskist - 60 kr/kilo. Balti jaamas Kaubajaamas samasugustest tünnidest 120 kr/kilo!!! Tänavu muide ikka sama hind! Ülim ahnus rentija ja rentniku poolt?

Üldiselt võikski Ühispeatustes ja mujal olla sama süsteemi platsid. Multifunktsionaalsed. Et võib olla kiosk(id) või müügilet(id)t. Et saaks parkida  autod ja teenusbussid. Et vajadusel võiks korraldada või simmani! Just selline plats ja selliste võimalustega, mida küla vajab. Ja mis kliendid/külalised tooks.

Et siis kohalik ja möödasõitja võiks osta kurki 2 x odavamalt. Ja kardulat. Ja mett. Ja...hapendatud värsket kurki...

4 kommentaari:

  1. Öige-rahvas marss kohe müüma, kauplema ja ostma kodumaiseid tooteid!!!

    VastaKustuta
  2. Tere! Tulge müüma Viimsi turule, Kaluri tee 5 :)

    VastaKustuta
  3. Aitäh! Ostma tuleks küll, jätan meelde.

    VastaKustuta