Blogiarhiiv

laupäev, 24. september 2022

Algab sügis! Ka toidulaual.

 

 
Ega mu eelistused palju muutu. Aga võiks ju panna üles ilusaid pilte heast toidust?
Ploomid Kollane Munaploom, Renklood Haritonova ja Victoria.
Parim sült Vorstiabist!
Kartul Läti Varajane (Kollane) ja mingi sort, millest olid väikesed jäägid järgi.
Vimmakala. Tomat (vist Cindel)
Mida veel tahta?

 
Mõnel puhkepäeval lähen välja sööma. Raudtee Bistroo Balti jaamas võiks öelda, et hiilgab küll veidi võõramaiste, kuid samas koduste toitudega. Puder ja salatid pea alti head, tuttava maitsega, kuigi lisanditega on ka erinevad kotletid vm.



 
Kuidagi nadiks on see postitus jäänud. Olen ju ikka iga päev söönud, kuigi pildistanud pole, aga ega igapäevane polegi nii põnev. Täna tuli aga pitsa isu ja LaLa Pizza pakkus sellist. Tõsi, soolaseened siin peal on juurde ostetud ja eritellimusel lastud lisada. Mmmmm...
 
Kuigi pilte siin vähe, ei tähenda, et ma sügisel nälgiks või paastuks. Tervise huvides peab muidugi vahel tagasi hoidma, nt et aristoraatide haigus jälle välja ei lööks, nagu üle pika aja juhtus!
 
 
Seeni ma väga tihti ei söö, aga hea, et turul on üks lett, kus saab "paraja portsu" vajadusel osta ja neid saab üldiselt ka usaldada. Pean silmas mitte seeni vaid neid, kes selle leti omanikud - esimene Balti jaama poolt tulles. Olen muide paar korda ostnud törtsukese, et siis LaLa pizza kioskis lasta tellitud pitsale lisada. No ei osta ma ju ometi shampinjonidega, eks?


 
Sellist pakkumist ma mööda ei lase...

 
Vahel on hea ka pidulaualt midagi näksata, olgugi, et osa kodus tehtud, mitte tellitud. Vaagen ikka ju uhke?

 
Kooki söövad teised...

 
Hinnatõusud ja sügis muudavad turu avaala ilmet.

 
Põhjala Deli pakub juba ukse tagagi oma valikut!


 
Täna ostsingi.Korraks tekkis mõte vaadata, kas ehk sealt midagi tööle homseks lõunaks osta. Kuid armastan rohkem lihtsaid koduseid toite, guljashi jm. Siiski, et mõnel toidul peale soodusekleeps kirjaga "Aita päästa toit", siis ... ostsin. No ei taha tõesti, et nii palju toitu läheks prügikasti ju! Kuskilt uudistestki lipsas läbi taas see teema, ketid pidid osa toidupangale annetama, osa läheb aga biojäätmetesse või prügimäele. Kurb. Muidugi, osalt neil ka õigus, ehk et raske prognoosid, mida ostetakse, mida mitte, aga nende poliitika paaniliselt vältida tühje kohti riiulites aitab ju ka kaasa? Veel hullem, suureks põhjustajaks on ka marketite endi rohkus ja ka liiga "laiutav" sortiment"!

Ja kuigi ütlesin, et pole ma väga tordisoolikaga, siis marjad tarretises koogi peal need, mida ma vahel siiski söön. Ja määriti kenasti pähe. Nali naljaks, nii ahvatlevalt särav teine!

Miks esimest korda paaliat? Korzhets telekas uues sarjas paaliast rääkis ja jutuks see tuli töölgi. Nii lubasingi endale ühe Leoki Kala toodangu purgis ja Peetri Kalaäris suitsetatud, üsna hea ja kena väljanägemisega paalia.
Vasakul paistab aga pildistamisel "nurka jäänud" vee- ja gaasinäitude arveraamat. Enam-vähem kulub neid nagu ikka, vaid hinnad tõusnud.

 
Nostalgilised toidud pole mitte ainult nostalgia pärast head, vaid sageli ongi vanade retseptide järgi toidulauale mõeldud toidud. Nii ostsingi ühel päeva retroviinereid ja Toome salatit.  Väga head olid!
 

 
 
 
Vahel harva tekib ka õlleisu. Näis, palju ära sellest joon, aga poolkannu oli üsna mõnus.

 
Kuninglikust suitsukalamäärdest rääkimata.





 
 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar