Blogiarhiiv

reede, 2. september 2022

Viljandi kui kõige fotogeenilisem linn Eestis, 2. osa.

 

 
Need "võllapuud" nagu rahvas neid kutsub, on aga küll väga ebaõnnestunud disain.
 

 
Kuigi enim meeldivad mulle puumajad ja kivide puhul põllu- ning paekivist hooned, siis loomulikult võivad ka teised olla väga kenad ja erilised.


 
Üks asi, mida Viljandis aga pole või on väga vähe, on avalikud veekraanid.  On küll poliitikuid, kes kõvasti ennast reklaamivad, aga tegelikult tükati siin ei nemad ega ametnikud küll tööga toime ei tule. See, et  palju on aga lilli, on siiski imeilus ja selle eest saab vaid kiita! Mõni lilleäri saab igatahes väga priskelt tellimusi!

 
Kindlasti võivad viljandlased olla  kindlad ühes asjas - nii palju ilu üheski teises Eesti linnas ei ole. Olen puhkamise ja ehk ka elukeskkonnana seadnud esimesele kohale Haapsalu, seal on Romantikapealinna aura juba nii eriline, smutyi merelahed ja palju muud. Kuid Viljandis on vaadata ja pildistada siiski rohkem.


 
Keskväljak on aga tibake liiga lage.





 
Kuigi mingis osas siingi õnneks puid on istutatud.


 
Küll aga saaks me kõvasti säästa, maksumaksja rahakotti, kui sellist postide "merd" ei oleks. Ja nagu pimedal ajal mõnel pool näeb, suudavad ka väikesed lambikesed majadel kõnniteed väga edukalt ära valgustada. Ehk et ka valgusreostust oleks vähem ja kulud võivad olla isegi üle 10 x väiksemad.



 
Muidugi võivad ka postid olla mingis mõttes põnevad pildistamise juures, aga rohkem on neist siiski tüli kui kasu. Igas mõttes.


 
Nagu kõikjal linnas, polnud mul silmi suurt millegi muu kui vaid pildistamise jaoks!

















 
































 
Perenaist oodates tegin niisama aega parajaks.



 









 
Ülimalt mõnus majutuskoht!








 
Seljakott tuppa jäetud, oli muidugi mõnusam jalutada.







 
Aga linnas muidugi ka selliseid maju, enamasti kaasaegsemad, mis pole just kõige ilusamad. 








 





 
Siin olen kord ka pitsat söönud ja tõesti, või olla ongi linna parim pitsa. Maja igatahes ilus!





 
Apteeke on siin aga liiga palju ja pole siis ime, kui hinnad aina kasvavad. Oleme vist ka apteekide arvult suhte elanike arvuga liiga esirinnas, igatahes kliente neis vahel pole mitte ühtegi!






 
Bussid aga tõesti vurasid aina ringi. Viljandi nagu teistegi linnad üks suurimaid probleeme ühistranspordis on see, et bussid ei läbi linna. Maakonnaliine mõtlen. Tahab mõni poliitik või ametnik tõesti väita, et "ida poolt" tulevad sõitjad ei tahaks Männimäele sõita või vastupidi? Või et Mustla reisijad ei tahaks rongile minna? Mage, väga mage linnavalitsus, Viljandi vallavalitsusest rääkimata. Lükati asjad ÜTK kaela, et ise olla puhtad poisid? Ei, see on ka teie ülesanne endiselt, nii et varred alla ja tööle!









 










 
Väga tublid, et vähemalt bussijaama reisiraamatukogu tehtud!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar