Blogiarhiiv

esmaspäev, 20. august 2012

Infosulg.


Asi on palju hullem! Ja ei kasutata kompleksset lahendust.

http://www.postimees.ee/944994/edelaraudtee-jattis-reisijad-infosulgu

Esimese sammuna peaks kehtestama põhimõtte: Pühede-eelsel päevak KEHTIB REEDENE sõiduplaan ja pühade ajal PÜHAPÄEVANE. Ning kui seetõttu võib mõni rong "tühjalt sõita", näiteks nagu Koidula rong, mis pühapäeva hommikul pole käigus, siis lihtsalt see pannakse käiku, sest eelmisel õhtul ta Koidulasse ju läheb. Mitte ei võeta eeldatavalt käigus olevat rongi ära!

Teiseks, info muudatuste kohta keeruliselt leitav.

Kolmandaks, info peab alati olema ka peatustes ja rongides.

Tartus, Ülemistel ja mujal vaja ka teavitust valjuhäälditest. Tihti inimesed ootavad isegi valel platvormil! Ka Tartus oleks ehk mõttetu ootamine tollel reisijal ära jäänud ja saanuks minna varem bussijaama.


Kes siis valetab? Reisija või kommunikatsioonijuht? Reisija väidab, et 6.45 rongi peale oli umbes 50 inimest ootamas, kommunikatsioonijuht aga, et 2! Vaevalt need 48 kell 6.30 7.45-st rongi ootama tulid. Keegi räigelt valetab! Häbi!

See muidugi ei välista, et mõlemad udu ei aja. Tavaliselt kipuvadki pooled alati asju enda argumendi suunas kallutama. Sellistel numbrilistel vastuoludel on kõige kindlam võtta kahe keskmine. Perroonil ootas hommikust rongi täpselt 26 inimest. Muidugi kommunikatsiooniviga tuleb arvestada. Tunnistaja oli ise kohal, aga kommunikatsioonijuht sai raudteejaama töötaja kaudu infot, millest mina lugesin välja, et 2 inimest käisid temalt küsimas, kus rong on. Siis veel lõustaraamatust lugesin ühe pahura kliendi häda, et perroonil ootas koos temaga umbes 20 kaasreisijat. Niimoodi tuleb õigeks numbriks hoopis 24,33 reisijat.

Kas eelneva valguses saab öelda, et keegi räigelt valetab, häbi?

PS! See oli kõigest mu hommikukohvi kõrvaline kerge vaimne harjutus.

Väga hea arvutus ja osaliselt vastab mõttekäik reaalsetele oludele.

Kuid tausta ilustreerib hästi siiski tänane uus sõiduplaan, mille kohta jagatakse siiski vanu voldikuid.

*********************

Täiesti tavapärane on ka info killustatus. Sõiduplaanivoldikus ja ka peatustes pole diiselrongide hulgas isegi Tallinn - Peterburi rongi.

2 kommentaari:

  1. Tartu jaamas ju kaamerad üleval, seal peaks näha olema neid kahte ootavat reisijat, või 50-t... Ja kas Peterburi rongi minnes saabki üldse piletit osta?

    VastaKustuta
  2. Saab! Aga ega tea, kas kaameratele vaid raha kulutatud või näitavad nad pilti ka.... Aga tegelikult, kas kedagi huvitab ka, palju ja kas üldse reisijaid olu?

    VastaKustuta