Blogiarhiiv

esmaspäev, 7. mai 2012

HAAPSALU RAUDTEE - RISTI

Risti vana hea tuttav koht! Ja jaama ülesõit oli selline, kus ülesõidu valvur kahe vändaga pikki tõkkepuid üles-alla väntas! Sellist pole ma mujal näinudki.

See raudteemaja on ilusti korda tehtud või õigemini tegemisel.

Selles majas olev kauplus aga kuulus - just siit ostis tegelane filmist "Keskpäevane praam" hiljem saatuslikuks saanud suitsud-tikud. Muidugi ka õlle ja leiva, mida kopikate vähesuse tõttu mitu korda pooleks lasi lõigata...


On jääräime hooaeg! Ja hea, et kohati leidub kalamüügikioskeid. Muidugi võiks valik alati parem olla...

Endises kaupluses (või oli see söökla?) aga tegeldakse käsitööga ja seltsieluga. Maja ehituskvaliteet muidugi selline, et pikka iga sellele hoonele ei ole, tehtud ju nõuka ajal ja koosneb põhiliselt suurtest akendest ning olematutest seintest. Kuid käsitööhuvilisi jätkub ja lausa niipalju, et vahel masinatest puudus. Vaipu koovad ka lapsed!
Kohapeal ka näitusi ja käsitöö müük!






Ristil siis ka küüditatute mälestusmärk ja samas filmiti ka filmi "Inimene, keda polnud olemas".














4 kommentaari:

  1. Mõned päevad tagasi lugesin Postimehest mingit artiklit seoses Kinorongi sõiduga. Seal mainiti ära fakt, et filmis "Suvi" tehti võtteid ka Risti raudteejaamas. Tõsi-filmis nähtud raudteejaam tõesti Kaareperet ei meenuta.

    VastaKustuta
  2. Tänud, Anonüümne!

    Võis olla küll! Eks muidugi info olemas kui otsida ja tegelikult ju Eesti filmides üldse palju raudteed.

    VastaKustuta
  3. Tundub et on mälestusi mida vaadata! Käisin ise ka ristil 9aaastat tagasi jaanitulel kunagi, seal polnud helistamiseks levi. Haapsalus ringi eriti vaadata ei saand sest aega ei antud selleks, kuigi tundus olevat pönev koht!

    VastaKustuta
  4. Tänud, Pirtsu!

    Mälestusi muidugi väga palju. Sai ju Haapsallu päris kaua sõidetud.

    VastaKustuta