Blogiarhiiv

pühapäev, 19. juuni 2022

Iga kuu kolmas pühap Nõmme hoovimüük + Raudteepood ja turg

 

 
Eile kirjutasin Nõmme grupis Hoovimüügi päeva kohta nii: 

Kuigi olen üsna palju netis, siis alles täna sattus üks postitus ette. Nüüd grupis lapates, leiab "altpoolt" veel mõne. SEE ei ole reklaamimine. Olen aru saanud, et väga paljud ei tea, kuidas FB-s info levib!??
Postitades kaob postitus grupis "allapoole", kui seda ei kommenteerita või ei laigita, seega on heade, toredate ja asjalike asjade puhul see ju oluline, eks?
Iga KOHVIKUTEGIJA võib loomulikult teha ka OMA postituse, aga tasub ju kokku leppida üks PÕHIPOSTITUS, mille all iga tegija ka oma kohvikut, menüüd jm lähemalt tutvustab? Iga kommentaar toob postituse jälle esile, iga laikimine samuti. Esitab keegi küsimuse, jälle sama. Ja nii oleks põhiosa INFOST ühe postituse all, leitav ja pidevalt esilekerkiv?
 
 
Ja kuidas kohale? Ikka rongiga. Kuna suuremalt jaolt ikkagi tegu taaskasutuse ehk hoovimüükidega, siis säästsin jalgu ja pikka ringi ei planeerinud. Aga igal juhul tahtsin natuke näha. Postitus FB-s aga üsna infotihe mineku ajaks, kommenteerisid nii teisedki, kelleni viletsa info tõttu teave alles nüüd jõudis. Aga lisanduski selle all ka müügikohtade inf, nii et igal juhul selline ürituse info jõuab kohale siis kui on üks postitus ehk kogukondlik päris ARUTELU! Loodan, et see annab ka edaspidiseks ideid.


 
N.ö. optimeerisin kogu ringkäigu. Et esimene koht oli kohe jaama lähedal, siis loomulikult sinna!

 
Igati tore koht ja tegijad. Muide, lastele töökasvatus? Olekski ju hea, kui meil oleks hoovikohvikud lubatud pidevalt, ilma suurema bürokraatiata ja seal võib  oma pere lapsed vabalt tööle "sundida"!? See oleks ju igas mõttes tore!


 
Hommikusöögist (parim kraam turult) ei saanud siiski loobuda, seega nii vara palju näksimist ei ostnud. Aga natuke peab ikka panustama. ja kui rabarberikook väga hea, siis ega küsimusi tekigi, kas süüa või mitte süüa!

 
Külalisi nii omasid kui võõraid! Tublid, et tegite sellise päeva!



 
Küll aga seekord siia kohvikusse ei läinud. Kuigi see kuuldavasti ongi üks parimaid, vana kooli tooted ja tõelisest toorainest. Mitte ersats.

 
Plaan aga oli sel korral ka siia minna. Et näha, kas omanikevahetuse järel asjad edenevad. Õnneks jah, kaupa nüüd juba rohkem, aga kindlasti veel pikk tee minna. Nõmme turulgi vist pole nt Treppoja kastmeid jm? Tootjaid igatahes meil ülipalju.

 
Hindade üle võib alati arutada ja vaielda, aga inimesed, kelle jaoks oluline kvaliteet, püüavad kasvõi vahel osta midagi head.


 
Salatid muide alla 8-eurose kilohinnaga, see peaks küll hea hind vist olema? Ega ma tegelikult hindadest väga midagi tea.

 
Aga need võiks vist kodus olla küll, hoolimata hinnast? Süvahavva talu toodete kvaliteet igatahes teada.






 
Ja mõtle, kui olnuks Raudtee poe ees hoovikohvik? Nt kalavõileibadega?





 
Loomulikult andis käik võimaluse ka Nõmme erilisust pildile püüda, kogu oma värvide ja varjudega. Lõhnu pildid küll edasi ei anna...
 

 
Ime, et Eesti Raudtee siin veel kõike tarastanud pole! Signalisatsiooni ja tõket on ülekäikudele muidugi vaja. Kui loete, et EVR muretseb ohutuse eest, siis ärge kõike tõena võtke.



 
Eramajade üks ilusamaid variante - kahevärvilisus! See sinine-kollane on super!




 
Muidugi on Nõmme kirjuilmelisem, maju väga erinevaid. Päris kolemaju aga vist pole veel Nõmmele väga jõudnud?

 
Väga äge!








 
Eino Voitki ehted!
 

 
Üle pika aja ostsin ühe põnevama õllegi kaasa. seda enam, et hinnatõus siia pole veel jõudnud ja seega lahkesti soodsalt pakuti.









 





 
Rohepööre. Ega selle niitmisega kõikjal tõesti kiire pole. Me ei oska ettegi kujutada, kui paljudele mutukatele see elu pakub. Tapame ju neid niigi kasvõi liikluses miljoneid päevas. Oma väikesel maalapil.





 
Nonii, siin see "kurja juur" ongi. Ehk nägin siinse inimese postitust esimesena ja nii seda infot otsima hakkasingi. Ja ülitore, kui tuled, koogisöömisest janu ning sulle pakutakse karp arbuusitükkidega. Niisama. No seda ei kohta iga päev! Aga väikse ostu tegin ikka ka.

 
Ning kõik olemine igati nunnu!



 
Perenaisi oli suuremaid ja väiksemaid.







 
Tõsiselt ajahamba poolt puretud...

 
Parkla?


 
Nõmme "keskus" muidugi midagi väga ilusat pole. Huvitav, nii tiheda liiklusega koht, mis juhtub peale platsi ümberehitamist? Laiemad autoteed? Kallis ja uhke maa-alune tunnel jalakäijatele? Või võimalikult inimkeskne roheline saareke?


 
Ohoo, raamatukapp!

 
 
Turukaubandusega hoone sees on aga midagi väga mäda. Väiketootjaid ja kaupu nii et tapab, aga müüki pole. Kõrged linnapoolsed rendihinnad? Kõrgepalgaliste poolt määratud?



 
Turu viljade letirida muidugi kena. Kuigi suuresti sarnane kaubavalik, mis eeldaks kliendimassi. Massi aga pole, seega on ka lettide efektiivsus nõrk. Ja muide, kui ikka Võiste tomat on vaid 1 euro odavam, talutomatist, siis on asjad ikka väga sassis.



 
Talu kohupiimatoodete pood, palju parimat kaupa! Ostsin vorsti ja Saaliste kotlette lõunaks ning veel miskit.






 
Muidugi ei saa ka siit niisama mööda.




 
Rongi ootamas.

 
Ja lõhna ka tuppa... 

Kuidas teil hoovimüügi päev läks? Arvamusi palun kommentaaridesse!

 

 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar