Blogiarhiiv

pühapäev, 26. juuni 2022

2017 KADUNUD POSTITUSED - Kallastelt Mustveesse.

 

 
Enamus mu sõitudest on üsna "ajavabad". Seda, et pole sageli kuhugi kiiret, seepärast võin valida ka ümberistumisi, mis tavatarbija jaoks ei sobi ehk et võin vajadusel ka rohkem kui tunni ümberistumiseks kulutada. Aga seda enam tajun, kui ebaloogilised on liiniajad ja taipan ka seda, et muude põhjuste kõrval on olemas ametnike asjatundmatus igal tasandil ja ükskõiksus.
 
 
Tore, et teeremonte toimub, aga kahju, et paljude puudustega. Mis teada juba aastakümneid, aga...




 
Nagu korduvalt olen öelnud, on ühendus Mustvee ja Kalalste vahel ülimalt halb! Lahendused on olemas ja kõik ametnikud sellega kursis, aga mitte keegi neist ei huvitu. Mõni kohalik poliitik? Ärge tehke nalja, need tahavad vaid soojale kohale saada ja ka neist mitte keegi ei ole KORDAGI küsinud, mida ja kuidas teha.





 
Ka suuremate kõrvalteede puhul ei tehta aeglustus- ja kiirendusradasid.

 
Aga ega ma kõikse aeg teed vahi. Ikka vaateid loomulikult, sest näeb nii palju ilusat, kõike ei saa alati kahjuks pildile.

 
Peipsiäär üsna tihti vaba vaatega, ometi on ka kohalikel üsna paljudes kohtades muret nii vaate, ligipääsu kui ujumisrannaga. Paadisadamaid on aga üksjagu tehtud, kuid kahtlemata on neidki veel vaja.



 


 
Mustvee turg ei ole suur, seal kas pole ühtegi müüjat või on mõni. Aga eks rolli mängib ka kohalike elatustase ja palju toodangut müüakse kogu Peipsiveerel ka koduväravast.

 
Kalakiosk on olemas, väga osta ma pole saanud, sest enamasti kojujõudmisega läheb aega. Vahel aga siiski. Autoga, eriti kui autos (jahutusega) külmkast, tasub kindlasti kaeda.


 
Rannas oli üht-teist tehtud ja iseenesest siin jalutada üpris mõnus.



















 
Vahva muidugi kanali kalda otsas istuda ja vaadata.



 
















 
Hotell-restoran Ankur. Pea alati olen siin kalatoitusid saanud. Tasub minna.




 
Ka seekord uurisin, kas kalasuppi on. Ei ole, tellisin siis kohaprae. Ja siis selgu, et kalasupp oli pliidil. Ütlesin vaid, et mis te ootate, tassige lauale! Hea!!!






 



 
Mustvee kitsarööpmelise raudtee jaamahoone.



















 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar