Blogiarhiiv

pühapäev, 26. juuni 2022

2018 kadunud postitused - Jõgeva linn.

 

 
Jõgeva on linn, kuhu paljud ei satugi. Nagu Põltsamaa, Paide ja mõni teine.  Palju sõltub asendist, aga lisaks pole neis linnades ka midagi väga erilist. Õigemini, erilist on kõikjal, aga vähe ja pole ligitõmbav. Jõgevamaa ise on küll, kuid Jõgeva pole suutnud isegi ennast Jõgevamaa tuuritajale atraktiivseks ööbimiskohaks suutnud muuta. Pidevalt "otsitakse visiooni", aga samas tundub see tühi jutt, sest kõrvad igasugustele ettepanekutele on nagu vaiku täis topitud. 
Samas on siin linnal oma võlu. Töökohti muidugi vähe ja tööle sõidetakse (suuresti autoga) Tartusse jm. Ühistranspordi kasutatavus  pole väga paha, aga hõre rongide sõiduplaan, just tipptunnil, tõmbab sõidusoovi maha. Vaja oleks Tartuga (kuni Elvani) oma linnalähitsooni ja rööbasbusse. Loomulikult selle heaks ei ole meil siiani mitte midagi tehtud. Nii pole ka ime, et Jõgevalt siiski kolitakse minema ja peale poliitikute siin süüdlasi otsida ei maksa.
 

 
Betti Alveri muuseu ja veel mõni koht linnas - nendega üksi turiste ei meelita. Muuseum mulle aga meeldib. Ilus hoone, väga koduselt võib seal olles ennast tunda.
















 
Infoekraan polnud siis nähtav, pole ka täna. ja rongiaegu siin ei näe, mine kõmbi aga perroonile. Koomiline, aga nii see on. Eks selle muutmine tänapäevasele tasemele ole ka töödnõudev, seda aga kardetakse nagu tuld.





 
Linnas liikudes sattusin aga huvitavasse poodi.







 


 
Ja söögile peab mõtlema. Seekord ma siiski siin vist ei söönud.





 
Muidugi on ka Jõgeval huvitavaid ja eripäraseid maju.













 
Suur-kirjurähn on aga ka linnase üsna tavaline. Väikelinnades muidugi.









 
Veel üks jalutuskäik Pedja jõe äärde ja seejärel Spordikeskusesse öömajale.







 
Rongide pildistamiseks on liiklus siiski üsna tihe.









 
Täna muide oleme seisus, kus sellist valguse raiskamist me küll ei vaja. Viaduktilt tuleks lambid ära koristada ja võimalusel vaid kõnniteedel midagi väga säästvat tagada.

 
 
Tabloo, vales kohas ja tegelikult mõttetu raharaiskamine - infot rongide hilinemise vm kohta ei võimalda edastada. Ja nii juba aastaid.



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar