Blogiarhiiv

neljapäev, 27. juuli 2023

Väike tiir Nõmmel ja põige Raudtee poodi.

 

 
Kui minna päeval Nõmmele, siis on üsna loomulik, et jalutuskäik algab või lõpeb siin. Kui süüa enne, siis ongi jalutuskäik kasulik, kui hiljem, siis võib tühi kõht sundida rohkem ostma, aga mõõdukas söömine on ju õigem? 

 
Mõtlesin enne kuhu täna sõita ja väike tiir teha ning kuigi kaalusin Kakumäe kanti, siis lihtsam oli istuda rongi, 10+ minuti ja kohal. Üksiti lõunagi söödud seal käies! Muide, oli üsna äge näha, kuidas pool järjekorda "kaardus" hoopis kassa poole, sest põhirõõm tuleb ju ikka pontshikutest!? Kuigi palju süüakse muidugi ka praade, pannkooke jm.
 
 
Igatahes oli tahtmine jalutada, pildistada maju ja rohelust ja ega ju Nõmmest paremat kanti selle jaoks vist polegi! Ja peame olema siin ikka väga paljudele tänulikud, et nad nii palju panustanud raha ja tööd ilu loomisse!

 
See pilt ehk maja mulle meeldib ja ehk ongi natuke põnevam, kui maja ees hoopis kaks aeda?













 
Suitsuvorstidegi valik siin hea ja hinnad soodsamad kui Vorstiabis.


 
Enne kui "sukeldun" mingisse kõrvaltänavasse, saab aimu, et ilma rongita poleks Nõmme ka see, mis ta on. Vist parima ühistranspordiga kant Tallinnas. Kui oleks veel kiirongid Haapsallu ja mõned bussiliinid juures, oleks lausa tipp!



 
Ai, see rohelus on ikka ilus! Õigemini seinast seina rohelus koos muude värvidega. Ja ka õitega muidugi. Isegi erinevad kuuseliigid on ju värvigammalt väga mitmekesised.


 
Lind jõudis muidugi varvast lasta.



 
Majade võlu ei seisne muidugi ainult majades vaid detailides. Ja siin on pea iga detail maitsekas ning kisub pilku. Aknad kaasa arvatud.





 
Huvitav, mis lademe (kihistu) paekivi see siin on?

 











 
Maja pole viltu, mina olin vist veidi kiivas...




 
Ossaa!









 
Paraku on ka maju, mis olemuselt siia sobimatud ja rikuvad miljöö. Kuskil omaette elamurajoonis võivad ka "kastid" olla omaette meistriteos, aga...
 









 
Üks nunnumaid maju Nõmmel.






 
Rahvast sõitis täna murdu!




Aga aeg minna. Mitte, et keegi sunniks. 
Ilusat suve jätku aga nõmmekatele!



 

 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar