Blogiarhiiv

pühapäev, 9. juuli 2023

LUS-i suvepäevad 23. Aiandisse ja aeg otsad kokku tõmmata.

 

 
Blogi arvutiversioonis näha paremal SILDID. Juhul kui otsite midagi konkreetset, näit Tallinna Muuseumid, Järved, Kohila vm, siis klikake. Esimese postituse lõpuni vaadanud, klikake all paremas nurgas VANEMAD POSTITUSED ja teema jätkub.
 
 
Kolmas päev viis meid ka aiandisse ja lilleilu selle sees oli ilus boonus.
 



 
Kanarbiku sorte.










 
Mõnest vihmasabinast looduseuurijad ennast häirida ei lasknud.




















 

























 
Näe mis kena ajahamba poolt puretud talu... 



























Head LUSi liikmed,

 

7.-9. juulil peeti Räpina Aianduskoolis 40. looduseuurijate päeva. Toimusid ettekanded kohaliku looduse kohta, erinevaid liigirühmi tutvustavad töötoad ning õppekäigud loodusesse. Osalejaskonnaks olid peamiselt looduseuurijate seltsi liikmed, kelle seas on nii mainekaid loodusteadlasi kui ka harrastusuurijaid. Samuti oli osalejate seas Aianduskooli töötajaid ning Eesti Looduskaitse Seltsi Räpina osakonna liikmeid.

 

Esimene töötuba algas juba reede õhtul, kui Ain Piiri eestvedamisel tutvuti ööliblikatega ning käidi neid ka lilleaias otsimas. Jaan Kivistik tutvustas mõisapargi tuntumaid ja vähemtuntud taimi (nende seas harilike liikide kloone ja mutante, näiteks hariliku vahtra sort „Paldiski“) ning põnev retk kestis hiliste öötundideni.

 

Laupäeval kuulati ettekandeid, kus teiste seas sai kohaliku looduse tutvustamiseks sõna Räpinast pärit tuntud ökoloog Anneli Palo. Töötubades uuriti koos Henn Timmi ja Helle Mäemetsaga vee piiril leiduvat elustikku (peamiselt taimi ja selgrootuid), Annelie Ehlvest Tartu loodusmajast oli üles seadnud põneva tigusid tutvustava töötoa, Ain Piir ja Villu Soon tutvustasid nii päevaliblikaid kui kimalasi. Järgnesid õppekäigud Krõnstali metsa ja Meelva rabasse. Päev lõppes looduseuurijate seltsi 170. juubeli piduliku tähistamisega Sillapää lossis.

 

Looduseuurijate päev on traditsiooniline sündmus, mida on korraldatud erinevates Eesti piirkondades alates aastast 1931. Tänavune looduseuurijate päev oli järjekorras 40nes.

 

Looduseuurijate päev on ka varem Räpinas toimunud, kuid aasta oli siis 1976. Korraldajad tänavad Aianduskooli ja Sillapää lossi personali lahke vastuvõtu eest.

 

Pildigalerii koos rühmapildiga on leitav siin: https://photos.app.goo.gl/QERfrcpJXBqCCU9x8 

(fotod: Ain Piir). Samuti on manuses Anneli Palo ettekanne koos Räpina piirkonda tutvustavate linkidega.

 

Lugupidamisega

Hannes Rohtsalu

Teadussekretär

55525188

www.elus.ee

 
 
Aitäh piltide eest, Ain Piir!





 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar