Blogiarhiiv

reede, 4. november 2011

PÜSTI TÕUSTA, KOHUS TULEB!

Do Zdravstvujet sovetski sud - samõi gumannõi sud v mire!

Seda irooniat mõistab vaid inimene, kes kursis nõuka elu ja filmiklassikaga. Nüüdseks paigas ka see,et kes pole kursis töötegemisega kohapeal, võib ikka esineda ja esindada keda tahes. Jõudsin koju, maale, tuba niiske ja külm, kütan kaminat. Hunnik kirju postkastis. Küll on tore kirju saada. Vahel miski ajab masendusse, aga meil pole ju muud kui õitsev eurokommunism!?

Mul täna pikk puhkepäev, mis algab peale kella 12, rong peale 13, koju jõuan peale 14, ja homme tööle peale kl 12, rong peale 11, äratus peale kl 10....

Saite aru? Paber näitab, et aina maga ja jaluta ja lõõgastu, aga tegelikkuses aeg aina kaob... Vaidlesime sõidus kolmekesi reisijate vajaduse üle ja selle üle, kas õnnestub meelitada inimesi autost rongi (või bussi), arvamusi seinast seina. Meist (mõelge ise, kes on MEIE) ees lätlased, kreeklased (käsi pesen tööandja vedelseebiga kui võimalik), soomlased, putin ja krt teab kes veel. Häbi, kui kuuevarbaliste ja teiste naabrite ees me äpud (või häpud, nagu kirjutas keegi pläralas). Me isegi ei suuda jõuda kokkuleppele, kas õige "äpud" või "häpud", mei ei tea kas suurim sõber Äpu või Häpu!? Jagelevad inimesed. Jagelevad narkarid ja hip(p)hopparid rongis, jageleb tööandja ja töötaja, kes ometi peaksid olema lojaalsed reisijate ja riigi ees, jageleb kohus, sest keegi kirjutab sellise teksti et isegi peademagoog edgar midagi ei mõika... Kuhu me jõuame?

Samal ajal kirjutab postkasti keegi vinguja! Kelle silmis vinguja, kelle silmis tubli noor inimene?

Mul oleks selline ettepanek või soov, et kuna ma ise elan Lehtses, siis võiks minna rong ka päeval Tallinnast-Tapale näiteks kell 11 või 12. Ja nädalavahetuseti minna kell 12 või 13 Tapalt-Tallinnani. Ma ei mõtle kiirrongi, sest see ei aitaks ikka väiksemaid kohti. Nädalavahetuseti pole võimalik mitte kuidagi Tapalt/ Lehtsest Tallinnasse saada. Isegi kiirrongi ei lähe Tapalt. Ma arvan, et on palju inimesi, kes oleksid sellega nõus. Räägitakse küll, et meie õhk on nii saastunud ja sõitke ühistranspordiga, aga inimesed ei saa ju rongidega sõita, kui päeval ei liigu mitte ühtegi rongi Tapalt/ Lehtsest Tallinna või Tartu. Ma ei vingu lihtsalt niisama, vaid ma tahaks midagi oma kodukoha heaks ära teha ja siin elades ma näen, et busside ja rongide liiklus ei ole kõige parem :)

Inimene muretseb. Nagu muretseb firma omanik, tööandja ja töötaja, ametnik ja reisija.  Kõik muretsevad millegi pärast (Normalne inimene ehitaks oma maja merest kaugemale...?)
Täna õhtul reisijat ootab helge tuleviku nimel ees ebameeldiv üllatus. Peaaegu sama ebameeldiv kui hinnatõus! Täna selgus, et Elektriraudtee meist, Edelaraudteest pikalt ees. Noh, et juba kolm korda tõstnud hinda!. Aga Elektriraudteel selle eest ka vagunis info nädalavahetuse ebameeldivuste kohta. Mujal ehk info OLE kohta või "Ostke raamatuid raamatukauplusest", nagu oli nõuka aja tipp-vinüülplaadil "Oh issand" või "Terekest kah", HOIDU RONGI EEST! Hoidu jah, sest inimlikkust ülivähe järgi jäänud. Täna vaieldes selgus, et reisijad loodavad vist rongile eelkõige kui kõige ohutumale raudruunale. Võiks jah kui kuskile ei paigaldataks säästufoore ja seniseid keegigi puhastaks ja reguleeriks...

Sest oleme lätlastest maha jäänud (ja siis kui kasutusele tuli Valgevene meetod ja Moskvasse kaebama sõitsin, sest riigin raha lasti ametnike poolt taevasse) ja need kuuevarbalised sõidavad juba üksinda, meie aga veame abisid ehk nõunikke kaasa, nagu Riigikogus) ja on aeg edasi minna. Nõus, on aeg! Kuid kui loed kirju, mille koostanud justkui suurim Demagoog, siis ununeb OLE, ohutus ja raha. Lugesin tänast kirjadelaviini ja olen õnnetu, et keegi mainib sõna "ohutus", samal ajal kui olen aastaid öelnud, et Ülemistel näeb ainult ristmike LED-foore, mitte aga MEIE foore (seljataga tuhanded reisijad nagu ütleb 1 vedurimees) ja ohutus kellegi arvates tagatud!? Lagedil paigaldati "säästufoor", mis valgustab vaid UFO-sid! KORDUVALE teatamisele, et see valgustab vaid Lagedi tähistaevahuviliste katuseid, ei ole reageeritud!? Mis saab siis, kui meil juhtub Belgia õnnetus? Mis siis saab, kui kannatavad meie INIMESED?

Olen väsinud ja kellegi paljumakstud juristi poolt koostatud teksti lugedes võidakse valge mustaks tembeldada. Süda käheb pahaks! Ja kui head või halvad inimesed helistavad ja muretsevad? Või "muretsevad"? Kõik see masendab, nagu masendavad ebaõigalaselt süüdistavad reisijatest teenindajaid, kes tahaks ühe nädalakese ka talvel puhkust, sest raske on olla meele järgi kõigile - reisijatele, tööandjatele, sisekontrollile, inspektoritele....

Tulin koju puhkama ja panin kohe hea videoplaadi mängima - friigid Jethro Tull ja Turetski koor! Turetski (kes vist venevastane gruusia turetski?) ja koos nendega laulab iidol Kobzon, kes vashistide keelt vihkas ja soeng kui ulmefilmis... Kobzon laulis saksa keeles... Kas nõuka võim oleks lubanud sellist püheadusevihkamist?

Ütlen ausalt, et kõrini sellest kui purjus emme tuleb sõimama vedurijuhti, või machomees sõimab südamlikku teenindajat.  Kõrini sellest, et inimlikku pensioni saan ainult põtrade juurest, kuhu ma ei viitsi minna, sest olen natsionalist. Kõrini sellest, kui reisija on õnnetu, sest kellegi rahakoti ja isikliku (taluvõi)võileiva nimel peab ta külmetama (rongijaamatulevreisijaonkohalpaarminutitennerongi!). Ma teen parem kardinaalse elumuutuse, kui sülgan näkku õnnetule reisijale...

Täna lihtsalt tunnen, et on kõrini lollist riigist. Ehke ma ei viitsi minna soomeriiki inimlikku pensioni välja teenima, sest tahaks inimene olla Eestimaal. Aga palgast jätkus vaid märjavõitu puude jaoks, mis juba tükk aega põlema ei lähe! Muidugi lähevad ikka, aga kuivama pidanuks need aastakese rohkem...
Kui kellelegi ei meeldi selgroogsus, olgu siis pundis rootutega! Kui vaja, lähen metsa ja jään ellu kuuse all! Peaasi, et ma ei pea laulma laulukaare alla selgrootutega ega taldrikutäie sooja supi pärast selga kõverdama. Muretsen Lõuna-Eesti pärast, aga ei lähe kaasa mõttetute niinepuude loogikaga. Häbi, et me riik on mingi saasta pärast valmis kokku leppima pajuokstega. Viskan kaminasse kasvõi valimisliiduprogrammi paberil, aga naudin sooja....

Muide, Panen siia ehk ka head pildid ja lingi Turetski koorile, kus lauldakse kasvõi kliendi huvides koos kobzonidega. Fantastiline, kus vene taustaga superisiksused jäävad iseendaks.... Kui leian, panen selle siia üles...

Kamin mul köeb, aga niisked puud vinduvad, sest sellise palga juures ostsin õigel ajal puud vaid siis, kui sain Aasta Vedurijuhi tiitli ja sellega kaasneva preemia. Nüüd puud healt omakülamehelt, aga kuivada pole jõudnud...

Millal tasun memmevaeva....

.
Miks Turetski saab Kobzoniga kokku, aga eestlane vihkab eestlast?

***************'

Vaatasin ja kuulasin Balti keti lugu! Ilus ja samal ajal kurb praegu mõelda,
et sellest ühtsusetundest pole enam midagi järel...

10 kommentaari:

  1. Elu meie riigis on käest läinud, kas töesti oleme varsti enamus kuuse all sest palgad nigelad ja tööandjat ei huvita töötaja heaolu nagu ma blogi omanikust aru sain??
    Me sageli huvitume teiste heaolust, kui mönel pole sellest ei sooja ega külma-lihtsalt trambitakse peal täiega-sageli vastavalt kuidas tuju on, olen ise ka seda tundnud mitmel töökohal!!!
    Miks paljud siin Eesti riigis vastu ei hakka ega streigi nagu Kreekas???- vastus: sest eestlane arg ja kardab enda töökoha pärast!?

    VastaKustuta
  2. Turetski koor täitsa andekas-sattusin ise ka kogemata samale loole peale netis mingi aeg. :D Päikest!!!

    VastaKustuta
  3. Üks muure jäi blogi omanikule rääkimata! Nimelt olen ka väga tihe rongiga söitja, aga piletite hinnad suht kummalised, eriti Edelaraudteel - 0,86 ; 0,96 ; 3.71; 2,79 ??? Sageli olen tähele pannud, et teenindajad lausa hädas peenraha tagasi andmisega - 1, 2, 5 sendiseid eriti anda ei taheta ja teinekord ega köigil olegi anda- aga palve siit ülemustele tehkem hinnad ümaramaks!!!??
    Teie igapäevane reisija.

    VastaKustuta
  4. Edelaraudtee pidas kinni lubadusest "Hinda ei tõsta!". Tartu rongide hinnad olid enne ümmargused - 105 Ekr, 125 Ekr ja 155 Ekr.

    Eurodes tuli 6.71, 7.99 ja 9.91. Pole tõstnud. Aga pole alandanud ka...

    VastaKustuta
  5. Ma usun et hinnatöus kunagi ka Edelas tuleb, kuna elu kallineb ja vöilevahinnaga piletid väga soodsad siiani, arvestades inimeste käitumist rongides personali suhtes oma matsliku olemisega!! Vaevalt köigil täpset rahagi oleks tulevikus pileti jaoks-vahel pole mönel raha üldse.

    VastaKustuta
  6. Aitäh kõigile!

    Palju tõde siin ja kohati ka valu. Sest rahaga on nagu on! Edelaraudteele peab au andma, et euro hinda ei tõsta. Aga ei langeta ka ja muide, ka palka ei tõsta!

    Hinnad võiks olla ümarad (kogun euromünte aastate kaupa ja on näha, et mõni riik mõnel aastal juurde verminud vaid teatud sente!) Tähtsaim aga, et hinnad võiks olla inimlikud! Me ei ela ju kuu peal!

    Muidugi on hirm, et head hinnad toovad rongidesse vaid matsid! Kuid uued rongid oma kohviautomaadivalmidusega vaid süvendab sellist suhtumis! Üks vanamoor lubas vedurijuhi ja teised ka maha lasta, sest rongijuhid ei peatu Jänedal uue platvormi juures. No mida krt me teha saame, kui uus platvorm valmis aga mitte kellelegi teadaolevatel põhjustel seda kasutada ei tohi!
    Inimlikkus jääb meil puudu! Mitte midagi muud! Ehk olen tõesti vinguja, aga hing valus!

    VastaKustuta
  7. Pole hullu, ka matsid saavad ühel päeval oma karistuse, nii et paljudel oma päev tulemas!!!
    AGa teile positiivsust ja palju jöudu juurde!!!

    VastaKustuta
  8. Tänud!

    Sellest soovist on kasu. Ja matside koha pealt kah. Aga mida tunneb laps kui selja taga üks narkar peksab teise nägu, et too ära ei vajuks? Hullem veel, lapse ja emme järgi oli näha, et nad polnud enne vist rongiga sõitnud. Ükskord tulevad ja saast on kohe kohal, elu saast, mille eest ehk last hoitakse! Kas nad niipea tulevad sõitma? Tundsin, et varsti lähen lihtsalt neid välja viskama, aga õnneks läksid nad maha. Küll Kiisal ja nagu aru sain, ilma rahata. Kuhu, miks, ei tea. Kuni jälle kellegi vara kallale...

    VastaKustuta
  9. Arvata on et sellised idiodid ajavad tigedaks, pole hullu nad ju ka kellegi pojakesed,-küll ema käest saavad raha juurde vöi siis nagu mainisite teiste vara kallale minnakse ja siis tulevad uued sigadused. Selliste üle möistab kohut vaid köige körgem meie kohal, kuna kinnipidamisasutusedki selliseid ei muuda!!!

    VastaKustuta
  10. Tänud!

    Paha on, et enne õiget aega jõutakse vahel paljudele liiga teha...

    VastaKustuta