Blogiarhiiv

esmaspäev, 7. november 2011

FOX CRIME ESTONIA

Tulen aü kohtumiselt. Nüüd tean, miks ma ei seedi Sopranosid ega Dexterit. Jurist, advokaat jt on head vaid senikaua, kuni nad on heade poolel. Poolte määramine muidugi keeruline, mina lähtun vaid põhimõttekindlusest ja selgrootusest. Loomariigis muide, oli 7 köidet. Neist 3 oli selgrootutest. Kas inimeste hulgas sama?

Fox Crime kanalil enamus seriaale headuse poolel. Vahel kellegi müüdavus ajab lihtsalt närvi. Noh, kui film hästi tehtud. Elu ongi hästi tehtud film. Seega...

Kui filmid mõjutavad mõtlemist, siis armastusfilmid mõjuvad ikka hästi ja positiivsed kangelased ka. Dexter ja Sopranod on kellegi kinnisidee ja tahtmine heroiseerida kurjust. Nagu meil lollust kipuvad heroiseerima Saan, Kilmi, Maimik jpt. Hiljuti oli jutt Saani naisevõtust. ja mainitud sõnu "suurprojekt Kevade". Kuidas endast lugupidav ajakirjanik nimetab saasta "Suurprojektiks"? Nägin katkendeid sellest ja see on veel rohkem klassikale ja inimväärtustele näkkusülitamine kui miski muu! Prosta, käsikaamera filmitud kinokiimlemine!!! Millel pole ühtki grammi sarnasust kunsti ega kinoga!

Suursaast vahel isegi "kultuuriarvustajate" kiidulauluks. Ju on püünel arvustajad, kes arvavad, et nad tegijad. Nagu DeJotid muusikas ja rullnokaga kriitikud EE-s. Häbi on tunda, et neile isegi makstakse pläkutamise eest!

Kahju, et Fox Crime ei näita Nero Wolfe, vene Holmesi ja meie Kättemaksukontori vahvat sarja. Sopranode, Dexteri ja muu paha auraga sarjade asemel...

3 kommentaari:

  1. Sama lugu siin.
    Vaimuhaige film sai esikoha:"kus rivaalidest saavad kaasosalised kuritöös ja neil tuleb oma saatus üksteise kätesse usaldada."
    http://www.postimees.ee/704292/eesti-film-sai-mainekal-poola-festivalil-korge-auhinna/

    VastaKustuta
  2. http://www.hot.ee/eurovisioon2010/eurolaulud/gerli_padar_partners_in_crime.html

    VastaKustuta
  3. Tänud!

    Kunst kuulub rahvale!
    Aga ootaks ikkagi kunsti, mitte väärastunud asjade kiitmist.

    VastaKustuta