Blogiarhiiv

reede, 11. märts 2022

Otepää, laskesuusatamise MK etapi eel. 2022.

 

 
Olin juba sel treeninguajal väga vaimus ja nii oleks tahtnud vaatama jäädagi. Paraku KiKaRa juhtimise all on endiselt piirangud ja ei mingit vaatamist. Aga feeling oli hea juba nii kohal olles. Praegu, kui vaatasin tänast sõitu, oli tunne nagu olnuks seal plangu taga, lähedal, aga....
 
 
Alustasin ringkäiku siis bussijaamast ning vaade külaliste vastuvõtule ei olnud hea.



 
Esimesena sattus silme alla muidugi tuubirada. Otepää reklaamis, ka laskesuusa omas, peaks loomulikult olema viide perepuhkusele - kui kõik ei lähekski perest võistlusi vaatama, siis väiksemate jaoks on tuubirada juba piisav tõmbenumber. Seekord oli ka pakett müügil, ööbimisega Tartus, kuid millegipärast ei olnud sama Pühajärve spaaga? Selliste pakkumistega tuldaks palju rohkem. Teleülekandes oli siiski näha, et tribüünid olid rahvast tulvil, kuid kindlasti oleks tulnud rohkemgi pealtvaatajaid. Ehk piletiostjaid ehk Otepääle raha toojaid.
Ka pole siiani Viljandi - Rõngu - Palupera Jaam - Otepää - Põlva tasuta bussiliini, seotuna Paluperas rongidega, seegi on vallavalitsuse tegemata töö. Pole isegi Palupera Jaam bussipeatust!

 
Ilm imeline ja vaated imelised!  Omal ajal oli kõvasti kaklust puude mahavõtmise pärast sellelt mäelt, kuid minu arust on see hõredate puudega hoopis efektsem.



 
Turismis on ajad praegu nagu on ja ega välismaalt tulijatega on veel pikka aega keeruline. Seda enam on vaja mõelda kohalike peale, aga eks meilgi läheb raskemaks, kui sõjapõgenike tõttu kulub väga palju nende aitamisele. Aga aitama neid peab!





 
Ilma sel päeval võiks aga mainima jäädagi, see oli lihtsalt nauding!




 
Tööpäeval muidugi oli mägi klientidest tühi.  Siiski, kui tahta, oleks kliente rohkem, praegune olukord on riigi tegemata töö.

 
Kogu libeduse kõrval (ka tuubimäe parkla jääs) oli kena näha, et keegi kuskil oli inimestele mõelnud, väljapääsus libedust kartma ei pidanud. Küll aga meenus mulle Otepää tänavate seisukorda nähes paljude soov 4-realisi rajada ja seda ajal kui nii linnades, nagu siin ja ka väljaspool teed vajavad hädasti raha.

 
Restosse ma sööma ei pääse endiselt.



 
 
Vaatasin huvi pärast majutuse hindu. Nädala sees sattus esimesena ette Nuustaku Villa, Pühajärve Spa ja Tehvandi hotell. Vaid Tehvandi hotelli puhul oli hind sama nii 2 täiskasvanu puhul kui ka kolmekesi, lapsega. Pühajärve spaas oli aga hinnaerinevus märgatav.




 
 
Vallavalitsus aga tegi oma margi täis - olgugi, et see pea kõikjal Eestis nii, aga siin, suurearvulise külaliste tuleku eel pidanuks ka tööd tegema. Isegi sel päeval saanuks paljutki veel muuta, aga ju on valimiste-eelne ind raugenud, lubadused ja kisa on kadunud....
Häbi, väga suur häbi.... 
Mitte ühtegi töötegijat ei märganud, aga valla hange ei peagi seda ehk ette nägema?

 
See kõik ei seganud mind muidugi pildistamast kogu seda ilu. Mis sest, et käies pidin olema vägagi ettevaatlik.





 

 
Huvitaval kombel oli nii tuubimäel kui staadionil kõva muusika ja suuresti väljamaised lood. Mingil hetkel oli siiski ka õed Kõlarid kuulda. Ekraanidel aga vähemalt võistluste eel võiks Eestit tutvustavad videod joosta.








 
Staadionil oli muidugi vägev olla1

 
Kui nüüd tagantjärgi vaatan võistlusi, siis hing kisub krampi, nii oleks tahtnud vaatama jääda.


 
Vaadates oli küll tunne, et libisemine on siin super! Usutavasti on ka kogu võistluste korraldus väga hea!





 










 
Krevett? Kus on Peipsi kala?

 
Teenindajad olid aga toredad ja lahkust täis! Edu neile!

 
Muide, mis jääger? Kus on Herbert, Pirita vm kohalik kraam? Vanakas muidugi oli, aga mina jään siinkohal karmiks - ei mingit võõrast kraami, limonaadist liköörini!






 
Üks kaader juba selline, et ossa raks, kuidas naudiks!


 
Tuuli on fantastiline! Kusjuures klõpsisin pilte niisama, umbes. Aga imeline, et neid vaadates avastasin, et just tema oli mulle "ette jäänud". Soovin talle edu mõttes!
 


 
 













 
Toitlustusega tundus asi küll hästi olevat. Kuidas linnas peale võistlusi, ei tea muidugi.

 
Kõva soola najal oli ka tribüünidel jääst jagu saadud.





 
Jõhvikad muidugi puhas naturaalsus.




 
 
Krõbe tursa praad oli ikka väga hea! Koos kõige juurdekuuluvaga - puhas nauding!
Eesti reklaamimiseks on sellised võistlused supervõimalus ja seepärast võiks muidugi kõik toidupakkujad kasutada vaid eestimaiseid tooteid.Ma ei peagi siin otseselt turska silmas, kuigi ka selle asemel saab meie oma kala pakkuda. Seda enam, et pole meie ahven jm kalad teragi halvemad! Ja sellepärast mulle ka jõhvikad hapukapsa juures väga meeldisid. Näha, sest kala juurde ma seda küll ei võtnud, aga sibul, kaste ja salat olid vägagi sobivad.






 
Vägev! Muide, Värska kandis tehti ka limonaade, aga nüüdseks see vist hääbunud. Eks suuresti tänu sellele, et ketid ei tule kohalikuga kaasa.









 
Mõnel pool oli hea käia, aga enamasti pidi väga ettevaatlik olema.

 

 









 
Muide, meil räägitakse palju vanade majade renoveerimisest ja energiaklassi tõstmisest. Kuidas uutega on?
 







 
Rahvale tehtud keskväljak. Suveks vist? Eks tänavu on siinkandis ka lund vägagi palju, aga kas talvel siia tuldaks kui olekski puhas?







 
Äge hoone!



 




 
Kohalik MK maskott vist, seal tagaplaanil.

 
Bussijaam ja Omniva. Hirmpalavus oli muide, päike lõõmas läbi klaasi.

 
Bussiliiklus on siin aga ääretult nadi!



 
Aga et aega oli, jalutasin veel ringi. Imeilus!


 


 
Ja tuubimäele olid juba ka kliendid jõudnud. 



 
Bussidki vurasid vahepeal ette, aga bussiliiklus on siin veel s.... , kui tänavate hooldus. Aastate jooksul muide pole Otepää vallavalitsus kunagi kirjadele vastanud. Ükskõiksus on hullumeelne!






 (Täna, laupäeval, vaatan taas ülekannet ja kõik on võrratu ning ääretult liigutav! Muidugi ka see, kui kuuled, et ollakse korralduse ja kõige muuga rahul. Ikka soovid ju olla parim ja Eesti on oluline! Igal juhul saab tegijatele suure kummarduse teha!)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar