Blogiarhiiv

teisipäev, 1. märts 2022

Armastan ronge ja need viivad mu kolme meheni köögis... Aug 2020.

 

Neljapäev, 20. august 2020

Ma armastan ronge ja need viivad mu kolme meheni köögis!


Vahel kohtab aruteludes inimesi, kes nagu bussi- nii ka rongiliikluse puhul jäävad kuidagi hätta. Nimelt, kui jutuks Tallinn - Haapsalu raudtee, siis teisi kohti nende vahel ega lähedal ei märgatagi. Rohkemgi veel, mõni arvab, et Haapsalust sõitjaid ei ole rongide jaoks piisavalt, saamata aru, et rongid liiguvad ikka kahes suunas!
Ärge pöörake neile tähelepanu, Haapsalu raudtee tuleb! Õigemini, Rohuküla raudtee. See aga tuletas meelde mõnda hiidlastki, kes ka jätab teadlikult argumendid kõrvale ja ei pööra neile tähelepanu, tehes asja mõtet maha. Võid neile kõigile kui tahes põhjalikult selgitada ehk põhjendada, aga kui kuskil midagi jääb väheks, siis jääb.
Eks ka otsusteajate poole peal ole erinevaid inimesi. Kuid mina ei kahtlegi! Kahju on vaid kaotatud ajast, pikast ajast! Sest isegi Turbas ringi käies on tunda, et rong on andnud neile midagi täiesti loomulikku! Vana, justkui unustatut, aga mis tegelikult on neis ikka olnud olemas. On andnud elamisväärt kodupaiga tunde!


Tänane aja tähtsus selgus rongiga Turbasse ja tagasi sõites. Kiirelt (kuigi remondigraafik ja saaks pea kaks korda kiiremini) ja mugavalt, koos heade ja abivalmis vagunisaatjatega! See kõik tähendab seda, et samal päeval jõuad veel üht-teist teha ja see on üks rongi olulisi plusse!


Võib olla tõesti juhtub aga nii, et sügisel saame häid uudiseid? Kui head need on, sõltub poliitikute sirgeselgsusest. Kui ei ole piisavalt head, tuleb hakata tegema otsuseid järgmisteks valimisteks. Tee on ees. Mitte sein on ees, nagu Vitamiin laulis. Seinu on maailmas ennegi lammutatud ja meil on aeg lammutada poliitikute ükskõiksuse sein.



Muidugi peaks lõppema ka aega, kus ikka ja jälle kõigepealt teeme ja siis kaevame ja lõhume. Nii on ka raudteel.



Polnudki rongilt kaugele minna, kui oli värav õu, hea menüü, igas mõttes ja kolm meest köögis!
















Pildi räägivad enda eest, neid maitseid mina kirjeldada võhikuna ei oska. Lipsti läksid need alla ja järgi jäi vaid puhas nauding. Ei seganud ka China Cargo lend Frankfurti! 



Õnneks olin varane ja esimene tellija! Sest püüdsin hiljem küll selgeks teha, et kalapuljong pole suurem asi ja ei tasu riskida selle külalistele pakkumisega, lihtsam oleks purki panna ja ma viiks ära! Aga ei läinud läbi ja teisedki said sest osa!





Naudi vaid olemist! Rohelus, imeilus taevas ja imeliselt maitsev söök!





Ja juba toodigi praad!



Muide, asja juurde käis ka imehea rabarberimorss. Allahinnatud, sest nii odavalt ei tohiks müüagi!








Magustoiduga olid aga imeliku lood. Nimelt, ma ei sööpeas kunagi magustoitu, pole maias! Vahel harva mõni maitseb ja julgen üldse proovida. Siingi oli plaan mitte süüa. Aga siiski võtsin. Jamaks läks siis, kui otsustasin võtta teisegi portsu! Sest seda ei ole ilm veel näinud!






Külalisi aina lisandus!





Kolmel mehel köögis olid käed tööd täis!



Kui aga küla peal pilti teha ja keegi soovib ka, siis saab ikka! Turba inimestel üldse läheb kenasti, sadi ju ka rong tagasi! Kuigi tänaseks pidanuks selle saama ka ristilased, paliverelased, haapsallased jt.



Ohoo, Turbas on kohvik! Selle ees ühes autos olid ka iga sõitja näod parajasti burgeris! Tore!


Mitte selles autos, mis otse poodi sõitis....



Tagasi minnes jäi silma suur ehitus. Usun, et tegus vallavanem tagas nüüd Turbas ka mitu joogiveekraani, sh Turba jaamas! Trassi kaasajastamisel on see ju loomulikust loomulikum!


On aeg minna, sest kohti laua taga soovivad teisedki. Head isu ja ilusat pühade jätku! Ja suur aitäh meestele köögis!










Hea kui järjest näed korda tehtud hooneid!



Ja rongidele minejaid!  See annab aimu, et mu vaev pole olnud asjatu ega mõttetu! Kindel, et ilma HRT tuhandete sõpradeta seda ei oleks!





Inimesed ootavad ja vaatavad. praegu sinnapoole kuspoolt tuleb rong, aga nende selja taga on teine pool, kus seda samuti oodatakse. Härrad ja daamid poliitikud, kaua te nalja teete?











Tagasiteel märkasin, et Saue vald pole ikka veel suutnud Laitses bussipeatust perrooni kõrvale suutnud teha! Turba pidavat küll olema vallavanema sõnul issanda poolt unustatud kant, aga kas Laitse bussipeatus on vallavanema poolt unustatud?  Või niisuguste pisiasjadega ennast ei vaeva Isamaa poliitikud? Liiga nähtavaks muutub see ühistranspordivaenulikkus?




vasalemma ülesõidul pole aga ikka veel tõkkepuid! Küll aga jätkub Eesti Raudtee ametnikel aega minu peale nina kirtsutada!


Kuid rong on elu!





Kas Toompeal saab teha nägu, et rongiliiklus pole oluline? Saab kindlasti kui ise eelistatakse autot ja enda huvides raisatakse sadu miljoneid!


Tallinna jõudes nägin linnapea Kõlvarti algatust! Igati õige tegu tegelikult, sest mittelooduslike jäätmete jõudmine merevette on kohutav! Tunnistan, olen ka ise suitsetajana konisid visanud siia. Aga no ei ole Kõlvart tänaseni ju ka piisavalt tegelenud sellega, et prügikaste linnas oleks rohkem, pigem on vastupidi! Uued ilmuvad vaid hangetega, mujale juurde ei panda!



Aga aega oli. ja miks mitte sõita trolliga, mille juht imetabaselt sujuvalt sõidab terve liini? Vast päev läbi, sellise raske töö puhul!









Lasen end lõdvaks....
Kuid mainin tagantjärele, et Elamusspa on hinda väärt! Palju on vaeva nähtud klientide hea tunde nimel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar