Blogiarhiiv

pühapäev, 15. mai 2011

ELU JA FILM...

Polnud vahepeal telekast midagi vaadata ja panin Eurovisiooni peale. Torkas silma üks detail, kui naisõhtujuht andis meessaatejuhile piki lõuga. Show ju, aga millegipärast häirivad sellised labased naljad. Pole ju tegu ameerika halva komöödiaga (milliseid muide tonnide viisi näitab meil Kanal 2)!?

Just enne aga vaatasin Fox Crime kanalit. Mulle meeldivad krimkad ja sellelt kanalilt võin vaadata pea kõike. Muidugi välja arvatud pätte heroiseerivad ja vastiku laadiga Sopranod ning Dexter. Parimad klassikalised krimkad on siiski Nero Wolfe, Holmes (Livanov), Midsomeri mõrvad, CSI, NCIS jms.

Täna aga vaatasin sarja Rush - Kiirus. Ka tõeliselt hea sari ja mõnevõrra erinev teistest krimkadest. Kaks seeriat oli jutti ja kuidagi ei saanud vaatamist pooleli jätta. Hea film paneb emotsioonid käima, mitte ei paku ainult ilu, põnevust, nalja... Palju on räägitud filmide (ka multifilmide) ja üldse meedia osast inimeste teguviisides. Kindlasti on elu vägivaldsemaks muutnud paljud saated. Ameerikalik elulaad... Kui mõtlen filmide peale, mida sai lapsepõlves vaadatud, siis oli mõju küll! Olgu siis tegemist sõja-, indiaani- romantika- vms filmidega.

Ometi on meedia ka kasulikumat poolt välja toonud. Vaatan vähe, kuid vahel siiski politseisaateid ja muidu ka artikleid kõikvõimalikest kuritegudest. Üllatama paneb, et reaalsus me elus paneb paljusid mõtlema äraspidiselt? Meenutagem või viimatise "Piusa lahingu" kommentaare või teisi mõrtsukate, muude kurjategijate lugude kommentaare, kus on palju haletsejaid ja "mõistjaid". Millest tuleb selline "humaansus"?

Tänases Kiiruse ühes seerias oli tegemist abielupaarist snaiperitega. Film põnev! Kui üks (endine kiirabimeedik), kes tulistas just meedikuid ja politseinikke, kätte saadi, küsiti vaid, miks ta seda tegi. Hea näitleja - see on hea filmi tunnus ja kui vaid hetkelise näo nägemine tekitab tugevaid emotsioone... Topiti autosse ja...tulistamine jätkus! Film muidugi! Kuid elus kipuvad asjad vägagi sarnanema filmidest pärit "hulgitapmistega". Vahel filmi sisse elades võtan seda kui...mida teeks või ütleks või mõtleks kui oleks nii!? Kuigi tulistamise põhjust otseselt välja ei toodud, siis oli aru saada, et tegemist vaid mingi vihaga töö ajast. Aga sellist "ära pööramist" jälgides (koolitulistamised!?) tuleb küsimus: kas selliste kurjategijate puhul piisab eluaegsest vanglakaristusest või isegi surmanuhtlusest? Vahel tundub küll, et surm peaks olema kannatusterohke ja piinarikas. Mida pikemalt, seda parem!

Aga õnneks see vaid film! Meist kaugel! Või ei ole enam nii kaugel? Mis aitaks selliseid asju ära hoida? Mis hullem, kas külmaverelised mõrtsukad või neile kättemaksu ihkajad?

Mis põhjustas Piusa mõrtsuka väidetava viha ametnike vastu? Miks ei võetud midagi ette enne kui oli teada varasematest tulistamistest pidude ajal? Kas naabrid teatasid sellest kellelegi? Kui ei teatanud, siis miks? Kas on juhtunus kaassüüd mitteteatajatel? Kas Piusa mõrtsuka poeg, kahtlustatav ulatuslikus RELVAäris, peaks "tajuma" kannatusi rohkem, et isa tegevuse tagajärjel kaks haavatut ja üks pere ilma isata? Relvaäri! Relvad... Mis põhjustavad tõenäoliselt kellegi surma?

Eurovisioon jätkub. Rumeenia klipis näidati aga taas tublisid grafiti kunstnikke! Neid nimetatigi kunstnikeks! Või tegemist siiski kuritahtliku teiste vara rikkumisega? Millest tuleb selline haige mõtlemine neil "kunstnikel"? Tähelepanuvajadus sama tasemega inimeste hulgas? Kuigi 99,9 % neist on andetud pläkerdajad. Tahaks nagu olla keegi, aga tase ei võimalda?
Grafiti teemaliste artiklite puhul ujub seda saasta pooldavaid kommenteerijaid aga välja kümnete viisi. Kas peaks nende (pere)vara katma samasuguse kunstiga? Kümnekordses ulatuses? Pean silmas neid "kunstnikke"! Aga kas pooldajate mõtlemist muudaks kui nende kodu näeks välja samasugune?

http://www.tartupostimees.ee/?id=437884 Süüdimatud? Konfiskeeriks auto ja paneks müüki, raha aga avariides kannatanud lastele?

http://www.valgamaalane.ee/?id=436318 Kes on normaalne? See kes tahab elada puhtas keskkonnas või mingi saastas elav tühikargaja? Kas lubaks tolle tühikargaja õue või kodu maast laeni prügi täis tassida? Mina küll tassiks!

Quo vadis, Eestimaa?

*****************

Aga hetkel vaatasin Castle`it. Tõeliselt hea ja ka südamlik!

15.05. 10224

*************************

NO KURAT MIS TOIMUB???

http://www.tartupostimees.ee/?id=438356

Lasti vabaks kogu see punt? Ja täna lasti vabaks? Ootame, et homme sõidaksid kellegi surnuks???
Selline .... riik ajab küll juba marru!!! Miks kurat ei saaks sellised hoobilt autost ilma jätta, neid endid saata kinnimajja retside juurde kohe peale tabamist, ilma et lastaks välja magada? Ma ei seedi ropendamist ilma tõsise põhjuseta, aga praegu..... Või mida peaks sellistega tegema? See on see leebe karistuspoliitika ja võltshumaansus! Kes vastutab meil seaduste täitmise järelvalve eest, tuleks hommepäev sel tagasi astuda!

************

17. 05. 10224

Sari "Eluaegne" tasub vaatamist. Ülikõva tase. Ja pahad saavad palga. Efektselt!

**************

Palju toredaid roolijoodikuid...
http://www.virumaateataja.ee/?id=440154

Aga palju inimlikke kommijaid!
Teatasite kommentaari ebasobivusest.
Kontrollime Teie teadet esimesel võimalusel.
põhisüüdlane juht
17.05.2011 13:35

Edu kõigile selles õilsas ürituses ,aga tahaks teada kui palju on lubadeta juhilt kahjusumma välja mõistetud ,või on kuritegu meie seadusandluse järgi juba aegunud?
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -1 -1  +1 +146
kus seda kurja tegu näed
17.05.2011 13:46
sõita oskav peen kutt püüdis tappa kõiki ,ei see nüüd taunimist väärt asi ole.
Tal hea meel veel tänasel päeval.meenutab ja tunneb end õnnelikuna.
Samalt IP-aadressilt on siin kommenteerinud ka ega ometi kena meest ja(13:44).
teata ebasobivast kommentaarist -21 -1  +1 +13
sipsomaatik
17.05.2011 14:16
Kelle skalpi sa tahad, sõbrake... purjus ja lubadeta juht võib teinekord olla päris tore (hea) inimene .... Tegi vea mida ise rängalt kahetseb elu lõpuni, ei paneks kohe risti. küllap loll jutt suhu tagasi, aga mõtelda tasub...
teata ebasobivast kommentaarist -88 -1  +1 +9
REKLAAM
Liberaal
17.05.2011 14:55
Löö kriminaalasja number 1-08-6817 kohtulahendite registrisse http://kola.just.ee/ ja saad näha kuidas Eesti Vabariigis kriminaalidega ringi käiakse. Vihapurse on kindlustatud.
Lühidalt, vend sai 3 aastat, olles ise katseajal röövimise eest. 2 aasta pärast lasti vanglast välja ja seda vaatamata 13le distsiplinaarkaristusele. Need kopikad mis riik endale välja nõudis jäävad ka maksmata sest nõue aegub. Kannatanutele pole midagi isegi välja mõistetud.
teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +84
imps
17.05.2011 15:01
No kui see purjus ja lubadeta mõrtsuk on muidu päris tore ja hea inimene, siis loodetavasti ta on võtnud ka oma südameasjaks seda peret omalt poolt toetada nii palju kui suudab, sõltumata sellest kas ja mida kohus talt välja on mõistnud või millise karistuse määranud. Ainult kahetsemisest on vähe. Peab vist üldse olema täiesti süüdimatu psühh, et purjuspäi laste vigaseks ja surnuks sõitmist mitte elu aeg kahetseda.
teata ebasobivast kommentaarist -1 -1  +1 +48
TE
17.05.2011 15:14
Inimesed, mitu juhiluba juhil teie arvates olema peab? Kas ühest ei piisa?
teata ebasobivast kommentaarist -6 -1  +1 +8
asjast
17.05.2011 15:43
kohtulahendid on eestis avalikud, väike lõik kohtuotsusest, kes roolijoodikut kaitsevad:

"14.05.2009 on kinnipeetaval 37 401,30 krooni. Vangistuse ajal toetab kinnipeetavat
rahaliselt ema sõbranna. Kinnipeetava toimetulekuoskused on kesised. Kinnipeetava
jaoks on probleemiks alkohol, kuid ta on sellest aru saanud. Joobes ärritub kiiresti
ja muutub agressiivseks. Kinnipeetav on motiveeritud probleemiga tegelema ning
programmides osalema. Kinnipeetav on keeruline ja egoistlik isik, kes teistega ei
arvesta. Vangistuse ajal on rikkunud vangla korda. Kinnipeetav on kõrge
enesehinnanguga, enesekindel. Kinnipeetav ei tunne oma käitumise piire, lubab endale
palju, ei oska olla kannatlik, ei talu enda kohta kriitikat, ei kannata vaidlemist, läheb
kergesti endast välja, kasutab füüsilist jõudu, kakleb. Kinnipeetaval esineb
impulsiivset, mõtlematut käitumist, probleemi lahendamise oskused kesised. Reaalset
vanglakaristust kannab kinnipeetav esimest korda, kriminaalkorras karistatud kahel
korral. Uue kuriteo pani toime katseajal."
teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +25
to asjast
17.05.2011 16:13
Ehk siis seda küürakat parandab vaid haud.
 
 Ma ei tiriks siia blogisse väga kommentaare, aga ehk peaksid needki säilima!? Teema mõtiskluseks...
 
Ja siin on -/+ üheselt mõistetavad. Need pole seadusetegijate ja karistusemäärajate hinnangud, vaid justnagu tõestavad karistuspoliitika inimvaenulikkust!? Selles mõttes, et normaalsete inimeste suhtes inimvaenulikkust!?
 
Siin mainitud ka teemat, mis samuti äärmiselt aktuaalne. Näiteks kui keegi mingil moel teistelt välja petnud suured summad, siis kohtus määratakse tagasimaksmise nõue või kuidas see terminite järgi on. Aga mitte keegi siin riigis ei seisagi selle eest, et see nõue ka täide viidud saaks!?
Ja taas tuleb meie hulka korduvalt karistatud pätt ning alustab uuesti...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar