Blogiarhiiv

pühapäev, 24. oktoober 2021

Augustibluusile rongiga. Eelmäng. Aug 2013.

 

Sunday, August 4, 2013

Augustibluusile rongiga. Eelmäng.

Tegelikult pidin ikka bussile istuma, seda teadagi miks...
Ei saa kuidagi öelda, et sõitjaid vähe. On vaja vaid mõistusega tehtud asju ja sõitjad tulevad.

Tallinna bussijaamas ekraan. Muidugi ainult reklaam, ei mingit Eestimaa tutvustamist. Raha, raha, raha... ja oskamatus näha kaugemale.


Laagriga peaks nüüd asi selge olema. Juba pea paar aastat sellest kirjutatud ning kuigi Tallinna linna transpordi üks spetsidest ei oska kirjadele asjalikult vastata ja pealekauba ka ei tea midagi, siis nüüd võtku teadmiseks: Laagris hilissügiseks valmivad tunnel ja bussipeatused mõlemal suunal. Samas meil ikka müstiline mõtlemine! Ametnik arvabki, et ta võib vastuses kirjutada: "....Marketi ja tööstuspargi rajajad olid kursis, et sinnani linnaliiklus ei ulatu!". Tule taevas appi! Kui meie ühistranspordi lipulaeva, Tallinna linna ametnikud on sellisel tasemel, siis loomulikult, ei hakkagi midagi meil muutuma!! Ja arvamus, et bussifirmad ei soovigi seal peatuda!? Millele see rajaneb?? Samale tasemele? Kui bussifirmad ei soovi reisijate heaks midagi teha või neid ei huvita piletitulu, siis pangud asjad kokku ja lasku jalga. Kas linnaametnik ei peaks hoopiski teiste ametkondadega ja firmadega koostööd tegema?  Vastasel juhul on jutt arengutest puhas pullishit....


Hiljuti  remonditud koht. Ei mingit parklat bussipeatuses!?

Aga Haapsallu jõudsin ikka. Ja kuigi uus festival silmapiiril, siis hetkel oli bluus mu hinges... Haapsalu juba ootas!




Ei saa öelda, et Haapsalu oleks niivõrd ääremaa. Kuigi selleks võib ta muutud. Üritusi aga jagub ja kindlasti jaguks ka veelgi rohkem, tunduvalt rohkem külalisi. Kui oleks taas rongiliiklus ja sellise ürituse külastamine näitas taas, et ilma ei saa! Tõsi küll, polnud Juhan-poissi ega eriti teisigi, kes ju ometi võiks siduda meeldiva kasulikuga. Tulla puhkuse ajal puhkama ja näha, kuidas kuskil elatakse!?Ja teha endale selgeks, kas raudteed on vaja või mitte. Siis lõpeksid ehk ka mõttetused Viimsi trammi eelistamise teemadel.
Nüüdseks peaks küll olema valdaval enamusel selge, et Haapsalusse oleks küllaga sõitjaid. Küllaga, et "tasuks end ära"!. Ainuüksi selliste ürituste korral oleks asjal mõte, eriti veel kui iga päeva õhtul saaks ka öise rongiga tagasi sõita. Kui see kasvõi suure osa maanteel liiklevatest autodest "raudteele tõmbaks", oleks suur asi. Seda enam, et ikka on neid, kel ei sobi mõlemal päeval kohalolek või elatakse nii lähedal, et rongiga lausa lust öösel koju jõudu koguma põigata. Rääkimata paljude külaliste jaoks olulisest võimalusest minna "majutama end" tuttavate juurde.






 


Kohvikud olid päeva esimesel poolel veel tühjavõitu, kuid hiljem ei jäänud ükski klientideta. Ja tore oli näha, et paljuski üritati ikka hästi ja kiiresti teenidada, oldi rõõmasd.
Taas uus, Raamatukohvik! 
Raamatuid võimalus nii osta (raamatupoe taassünd!) kui lihtsalt lugeda.






Kukeseene pirukas. 
Vahel olnud poleemika hindade üle. Tõepoolest, hinnapoliitika üle peaks paljud ettevõtted järele mõtlema. Tulles üks kord ja einestades, ei ole kahju selle eest maksta. Käies tihti või sattudes pikemaks ajaks, eriti mitmekesi, on see äriilm natuke liiga karm. Meie praegusele rahakotile. Pikemas perspektiivis tähendab see paarieurosest pirukast kasvu kümnete ja sadade aurodeni rahakotist välja voolamas. Lõppkokkuvõttes toob see kaasa külastuste ärajäämise kuni lausa üritusele vm eesmärgil tulematajätmise.
Sama kehtib ka festivalidel. Mõistan küll, et paljud, nagu Ristemäe talugi siin, teenivad endale raha ette n.ö. talveuneks. Ja rendihinnad võivad vägagi kõrgustes olla (häbi-häbi ürituste korraladajatele!). Ometi, 6 eurot hapukurgi kilo eest, kui värske kurgi omahind mõnikümmend senti ehk, on liig, mis liig. Või topsikuke mustikaid maasikaid paar eurot. Eriti kõva laksu paneb see peredele...







Lastega kindlasti mõnus tulla siia, kohvikusse Ehte tänaval. Ja pole vist mõtet mainidagi, et siin nagu pea igal pool, oodatakse rongi...


Just siin, võiks olla linnainfo tahvlid, kus võrdväärselt kõik söögikohad kirjas.



Aga külastada tasub ka kauplusi.








Kärme pilk veel ühte uude söögikohta - Kärme Küülik! Möllu nii, et veel pole isegi nimesilti väljas!

Üks pirukas (Teele Kohviku oma) kommipoest.





Kultuurikeskuse kohvik ja soodsad hinnad! Ruumi küllaga, ikka rohkem ja rohkem vaja külastajaid!




Linnapea Rex...



Ja sööma Taksi Pubisse. Teid oodatakse! Niisugune võlu mööda minna ei lase...

Esimene esineja minu teel oli James Dalton! Ja pean ütlema, et üks paremaid elamusi!
Aga sellest juba järgmises teemas...

ÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕÕ

06. 08

Lisaks mõned artiklid.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar