Blogiarhiiv

reede, 29. oktoober 2021

Kevade ootel Haapsalus, Beguta lilled ja Töömess. Märts 2015.

 

Saturday, March 7, 2015

Taas kevad! Taas Haapsalus jälgi ajamas...


Laienenud ootesaalikeses (kaks korda suurem kui enne, nagu Haapsalu rongi kaalutakse siis kui reisijaid kaks korda rohkem....) infot Haapsalu rongi kohta pole. Sõitsin taas Laagrini!


Riisiperes aga rong sõitis just Tallinna poole!



Väike patseerimine linna peal.

Miskid valged daamikesed olid aias selja pööranud.






Neli vaadet ristmikult!











Peaaegu juhuslik kohtumine kohe-kohe....






Mere äärde ei jõudnudki, enne tuli Arvo ja transportis mu....




....töömessile. Rahvast oli palju, mis näitab ära, et Haapsalus on hea ja otsitakse tööd. Abiks oleks ka rong, see siililegi selge, ainult mitte Kohvikbussi-Taavile!  Seda enam, et ega ei elata ju alati töökoha kõrval!







Uuemõisa rongipeatuses. Õnneks ilmusid ka raudteetegelased, kes arutasid võimalikke toimetamisi tulevikus. Saab ju vana killustikku kasutada, olgu või kergliiklusteede ehituseks või mujal. Ning ikka parim oleks, kui tööde käivitumisel saaks vedada materjali otse punktist A punkti B! Ehk et selliseidki asju tuleb ette mõelda! Nagu oleks tänavu aeg ka võsaraadamisele mõtelda ning talvel see hakkpuiduks teha!








Käime katuseid mööda.....






Valimisplakatid kadunud, alles vaid purunenud hinged....








Teisel katsel jõudsin mere äärde! Kevadet on tunda...












































Õhtu Fotoklubis!



Pitsikeskuses.









*************************************************************************

Saturday, March 7, 2015

Haapsalust tagasi Beguta lilledega alustades...


Sattusin ka Beguta lillepoodi!




Mis mul aga siiani kahe silma vahele oli jäänud, oli see, et ka siin on majutus! Väga imeline pealegi!







Edasi veeti mind aga Rajaleidjale - noorte koolimessile. Sellest pildid panen eraldi aga üles.







Lõunatki peab sööma. Eriti hea on sellega koos ka asju ajada, et tuleviku siht ikka lähemale tuleks.



Raamatukogus sai ka istutud, seda enam, et kirjutada palju. Pealegi, natuke keeras ilma lörtsiseks. Hiljem aga Fra Maresse! Reede õhtu kohta natuke rahvast ikka liikus, kuigi võinuks olla palju rohkem! 






Peetri Pizza Haapsalus - erinev kõigist teistest vist Eestis. Lisaks pitsale saab ka viinerit-friikartulit ja isegi pelmeene! Kusjuures tegemist kvaliteetsete pelmeenidega, mitte mingi odavaima variandiga! Väga tore, seda enam, et väksemas kohas tulebki rohkem pakkuda, et klientidest puudust ei oleks! Üks lisaväärtus on sushi!


Hommikul aga ilm parem ja tegin väikesed kõrvalepõiked, et näha, kas kevadet ka maal tunda. On! 





Hea kui õnnestub vahel ka suitsupausi pidada. Liiklus tundub aga tihe olema, kas sellised variandid alati täituvust tagavad?



Vana-Pääskülas oli justnagu konveieril! Peale kaugbussi tulid peatusesse järjest kolm linnaliini, ümberistumine tagatud nagu naksti! Mul aga oli tiheda rongiliikluseni ligi pool tundi aega. 



***********************************************

Saturday, March 7, 2015

Läänemaa - töö ja kool.


Kahepäevasel valimisjärgsel "mitteametlikul visiidil" Läänemaale sattusi kahele üritusele. Et mõlemad on otseses seoses rongiliiklusega, siis püüdsin ahmida maksimaalselt palju seostest, mis olulised!


Tööpakkumisi töömessil ei olnudki nii vähe! Rääkimata tööotsijatest ja see tõestab, et Haapsalus on hea! Tahetakse siin olla ja elada ning tööl käia on hea ju kodu lähedal! Muidugi ollakse valmis ka kaugemale sõitma, kui vaid oleks millega sõita! Palgad, mida pakutakse, ei ole viie rikkama riigi palkade lähedalgi, autodele jääb raha aga vaid siis, kui söögist ja kommunaalidest jm midagi ka üle jääb! Seega on iga sent oluline. Seda valimislubaduste jagajad muidugi väga mõista ei suuda, mina aga küll!







Uurisin SOL-ilt, kas Haapsalu raudtee perroonide koristajaid ei vajata! Veel mitte, tuli jutust välja.








Töökohad võivad jääda vahel kodule suhteliselt lähedale, paraku tuleb ikkagi enamasti valida liikumisviis. Isegi ühe jaamavahe kauguselt ei sobi kõigile rattaga tööle tulek, vaja on autot, bussi või rongi! Muidugi on eriti rongi kuupilet soodsaim viis! Mugavusest ja valikuvõimalustest rääkimata! Olen sel teemal juba piisavalt inimestega suhelnud ja tean, mida räägin! Ning ollakse valmis ka kaugemale tööle sõita, seda võib näha ju ka Tapal, Raplas jm. Haapsalu ja Läänemaa pluss on aga tõesti eriline sobivus "magalaks", tegelikkuses aga kodutundeks!








Omaette teemaon kohalikud õppeasutused. Lisaks õpilastele tullakse ju õppima ja koolitustele ja muudel põhjustel ka kaugemalt! Ka täiskasvanud loomulikult. Ning mõnenädalaste kursuste puhul on rongisõit kõige sobivam! Autodega igapäevane sõitmine on ju kulukas ja eelkõige väsitav! Ööbimist aga alati endale lubada ei saa, nii rahalisest seisukohast kui kindlasti ka perehuvidest lähtuvalt!







Autode hulk aga sel päeval oli suur. Muide, kas tulnuks kõik autodega kui rong olnuks? Saanuks maaõhu puhtamana hoida!

Uuemõisa tundub aga olevat samuti hea koht elamiseks. Seda enam, et rongipeatus väga lähedal...



Haapsalu Põhikoolis toimus aga Rajaleidja. Mess õpilastele, kel plaanis minna kutsekooli või ülikooli. Ning nende jaoks on rongiliiklus veelgi olulisem!





Tartusse läheb Haapsalust vaid üks buss. Kallis ja sobimatu, rääkides Tartus õppijatega, saab aina selgemaks, et rongisõitu Tartu-Tallinn-Haapsalu (-Rohuküla) peetakse täiesti loomulikuks ja mõistetavaks! Kui andmed õiged, siis ainuüksi Maaülikoolis õpib siitkandist oma 60 inimest! See on juba pool väikseima porgandi täit! Aga on ju veel hulganisti teisi ülikoole, kus käiakse! Siin ma jätan puudutama kõige tavalisemad koolid ja nendega seotud reformid ehk siis gümnaasiumite sulgemised. Igale nägijale ametnikule, poliitikust rääkimata, kelle puhul peaks nägemisoskus lausa nõue olema elementaarne, ei tohiks kõikidele õppuritele mõtlemine isegi kahtlust hinge tuua!  Et rongiliiklusel pole justkui mõtet, sest sõitjaid ei ole! Ja isegi kui nt Haapsalus tekiks väga palju uusi töökohti, siis tahetakse ju ka siia sõita tööle, nii Ristilt kui Tallinnast!


























Päästeametki oli kohal ja andis võimaluse proovida, kuidas on seda tööd teha!




Pole piisavalt rahvast? Rongisõitjaid? Ärgu tulgu keegi mulle enam sellist lollust rääkima!
























Vahel võib tõesti ka üks pilt öelda rohkem kui tuhat sõna! Lisaks igapäevasele õpitööle on veel ühiskülastused, õuesõppimised, spordipäevad, praktikad ja palju-palju muud, mille jaoks rongiliiklus on nagu rusikas silmaauku!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar