Blogiarhiiv

kolmapäev, 31. oktoober 2012

Kui seda Metsa ees ei oleks...

Blogi tegin eelkõige ikka ühistransporti ja reisijat silmas pidades. Natuke ka muud. Loodust ja inimesi ja...

Aga vahepeal no kurat, kohe kripeldab kui mõnda muud aktuaalset lugu loed/kuulad. Ja ega teagi, kui siin palju kritiseerin, kus ma siis end peagi leian?
Eila sirvisun lehti ja tundsin, et vangimineku hirmus pean vist kohe positiivsemaks muutuma ja kiidulaule õppima hakkama. Kiidaks ikka kõiki ja kõike kohe, elu Eestimaal ja poliitilist eetikat ja astuks vähemuste kaitseks välja ja...
Kui ainult, teaks, kes enamusi kaitseb,,,

Postimehes
Kas vihakõnede keelamine tapab sõnavabaduse?

See siis tasulises variandis ja hea, et lehe alles hoidsin. Lugesin kohe kaks korda.
Jutt kommaritest ahjus ja muudest asjadest. Aga ärritas kurat. Nüüd ei teagi, kas praegu, enne seadusemuudatusi tohin ikka vihavaenu õhutada? See tähendab, avaldada arvamust nilbete asjade kohta ja selle kohta, et ahju saatmise asemel saadaks kellegi kappi. Tagasi? Või tagasiulatuvalt pannakse mind kinnimajja? Vaevalt, et ÜKT-ga piirdutakse..
Jutt siis plaanitavatest muudatustest, mis aitaks kaasa vihakõnede rohkuse, homode pilamise ja teiste vähemusi puudutavate asjade paranemisele.
Eelnõu järgi peab vaenu õhutamine olema ka süstemaatiline ja avalik. Vähemalt 3 korda. Kui ma siin siis kirjutan, et pr Metsa ja hr Kampuse käitumine mind häirib ja tunnest ennast pilatuna, kas siis kinni lähen mina või nemad? Avalikkus pidi tähendama, et näiteks kas midagi plangu välis- või siseküljel. Blogi mul siin ikka vist väliskülg? Muidugi võin kohe öelda, et mulle ei meeldi kui pilatakse midagi, mis kellelegi püha, olgu selleks siis Muhhamed või muu usuga seotu. Pole mul midagi selle vastu, et meie hulgas on homod. Ei tümita ma ka juute. Kellegi likvideerimist ei pea õigeks. jne...
Küll aga ma ei tea, kuidas kaitsta end ja enamust vähemuste nilbe käitumise eest ka avalikus ruumis. Üleolevate kommentaaride eest meedias. Nagu sellegi artikli juures arvab üks tuntud kodanik, et temasuguste solvamise eest on trahv 200 eurot liiga vähe. Ja tee mis tahad, igasugune sellise inimese nägemine, ülbe ja üleolev nägu televiisoris ärritab, tekitab vihavaenu! Kas aga vähemuse esindajatele kehtib plaanitav seadusemuudatus? Kuidas aga karistada Sanderit? Kas ta läheb kinnimajja või maksab trahvi? Või pääseb puhtalt, sest ta vähemuste poole peal?
http://www.ohtuleht.ee/497771

Aga ta läkski ju liiale? Mis Mets selle kohta arvaks? Kui oma nilbusi paisatakse väga laia publiku ette, lastest hoolimata? Kui tase ei võimalda aga ise aru saada, et minnakse üle piiri, siis kas ka selle kritiseerimise eest lähen kinnimajja? Nilbed naljad ja anekdoodid jäävad alles igaveseks. Küsimus vaid selles kas ja kus (millises seltskonnas, meedias jne.) üldse labasust ja nilbust välja näidata. Jah, paljud ropud anekdoodid head, aga üldiselt ikka mõtlen, milliseid tuttavatele räägin ja kas räägin. Mitmedki üldse rääkimata jäänud, mida kuulma juhtunud.

Muide, paljugi võib selleski artiklis solvavat leida. Positiivse poole pealt on seal aga tõde, mille Sander endasuguste kohta välja öelnud.
Kommentaariumides arvamust avaldavate inimeste kohta on Sanderil öelda aga järgmist: "Kui rikutud meel tahab midagi ekskremendilõhnalist nuuskida, leiab ta alati selleks võimaluse. Netimoralistide nina kisub neid alati ahnelt pasahunniku suunas ja nad ei jäta kasutamata ühtegi võimalust seda sinna toppida."

Netimoralistide nina ja muugi kisub vaatama ikka küll, miks kipute oma rikutud meelega midagi ekskremendilõhnalist nuuskima ja miks olete see pasahunnik? Kuhu ma oma nina ikka toppida küll ei kavatese. Kuigi pidasin  Sanderit paremaks, ikka inimeseks. Kui aga oled "hunnik", miks seda avalikult näitad? Nüüd ta vaid näidanud, et ega vähemused tihti piiri tunnetada ei oska küll!

Vastik, vastik, vastik....ütles jänes Pehmetes ja Karvastes. Huvitav, 3 korda ju. Kas lähen nüüd jänesega ühte kambrisse?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar