Blogiarhiiv

pühapäev, 15. juuli 2012

Plärala ja elu


Täna oli kuskil uudistes juttu üle-eestilisest matkarajast. Mees, kes matkade organiseerimisega aastaid tegelenud, rääkis kuidas 21-aastane mees hoiab ühes käes avajat ja teises konservi ning....mõistus ongi otsas! Ja eelkõige peaks põhjus olema reaalsest elust võõrandumises ning soovimatuses elu mõista.
Vahel juhtub seda vist päris paljudel...

Inimene, kes looduse asjade vastu veidigi huvi tundnud, saab asjadest aru. Mõni aga, kes pole enda harimisega eriti kaugele jõudnud, ei saa aru, kui lollisti ta end pläralas väljendab. Anonüümset pläralat tõesti vaja, sest mõelda, kui lollisti oma nime all mõne kirjutise järel võiks end tunda!? Olen end natukene looduse keerukusega kurssi viinud ja juba sellel tasemel veidi ärritab lahmiv ning asjatundmatu suhtumine. Ega see siin pole õpetamine, pigem mõstisklus ja selle kõige eneses analüüsimine. Miks ikkagi nii on?

sdf
15.07.2012 11:23
Oi kuidas eurooplased nutavad ja kadetsevad et neil pole rabasid :D

Muust nad ei mõtlegi kui saaks ainult rabasse!

Kohatult välja kukkunud iroonia!? Sest võib eeldada, et vähegi mõtlemisvõimeline eurooplane naudib tõesti meie matkaradadel viibimist. Ja väga paljudes kohtades on loodus tõeliselt ära nuditud, olgu tegemist siis Hollandi soode, Taani metsade, kellegi õgvendatud jõgede või muuga. Pole minul vaja pikalt selgitada, mida selline vaikus, puhtus ja puutumatus hingele anda võib, kuid need, kes seda mõista ei suuda, võiksid tõesti kirjutamata jätta...

kaks mõtet
15.07.2012 11:29
1. hävitades looduse terviklikkust (kasumit taoteldes) hävitame iseennast kui inimest = hävitame end kehaliselt (materiaalselt)
2. kuigi vastu stalinlikke ja brezhnevlikke suuniseid, loodi kaitseala ikkagi nõukogude ajal = pole sugugi kindel et kapitalismi kehtides sood oleks soodeks jäänud
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -6 -1  +1 +6
assa
15.07.2012 13:09

----kuigi vastu stalinlikke ja brezhnevlikke suuniseid, loodi kaitseala ikkagi nõukogude ajal ----

no, eriliselt laksuv naer publikus!

1) kes okupatsiooni ajal nõukogude võimu käske ja keeldusid eiras või selle vastu töötas, oli riigivaenlane ja saadeti Siberisse

2) just nõukaajal hakati kohe MASSILISELT soid ja rabasid kuivendama.

Moskva käsk: meie ei palu loodust, vaid meie võtame looduselt!
Loll publik sel juhul. Siberisse satuti muide ka mitte millegi eest. Aga, assa, mõtleksid ise, mida kirjutad? Just nimelt, massiliselt kuivendati, see oligi nõuka aja mõtlemine ja kui sellises stagnatsioonis keegi suutis luua looduskaitseala, oligi see teatud mõttes vastu nõuka aja suuniseid! Ja sellised kõvad mehed, nagu Henn Vilbaste, olid need, kes mõistsid, et looduselt peab paluma. Ja mõistma. Ning oma panuse andma. Et jääksid sood, rabad ja metsad. Jõed õgvendamata. ja muudki. Kasvõi osakesel Eestimaast. Tänaseks oleme palju targemaks saanud ja teame, et loodus ja selle seosed veel palju keerulisemad ning nüüd ei ohusta loodust mitte mitshurinid ja lõssenkod, vaid raha ja võim. Mis tegelikult veelgi hullem, sest kui enne kujundasid loodust ümber teadlased, kel oli justkui üllas eesmärk, siis rahal pole mingeid eesmärke.

inimene
15.07.2012 12:39
Me kaitseme kägu ja kajakat, sitasitikat ja koera, musti ja juute, kõike mida vaid.... aga mitte ainult kõige tavalisemat Eesti inimest, kes on võibolla väha suures sõltuvuses ühe lugupeetud Hr Vilbaste või mõne muu taolise "tsinovniku" järjekordsest kaitsmise tahtest.

Mõelgem korra sellele!
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -13 -1  +1 +17
loll jutt
15.07.2012 13:46
oman sellel alal maad ja olen väha õnnelik, et ma seal piirangute tõttu midagi teha ei saa, sest ka naabrusse ei saagi hakata keegi tekitama mingit ridaelamulaata vms. Ainus oht on see, et see koht on rahvusvaheline looduskaitseala ja võibolla hakkab ligi tõmbama liiga palju/looduskaugeid inimesi. Ja hr Vilbaste on sealne kaitseingel, nii et kes ei le käinud ja ei tunne kedagi, ei ole mõtet arvamisega kiirustada


Näed, inimene võtab sõna! Saamata aru, et sõltuvusse langeme siis kui Vilbaste taolisi "tshinovnkuid" enam poleks. Keda sa, inimene, ise kaitseksid??

 tere
15.07.2012 12:47
meile on niivõrd tähtis mida mingi välismaalane meile ütleb. enesehinnag on üldiselt eestlastel väga madal. välismaa onu jutt on kuld. samal ajal kellele me seda maad hoiame???? välismaa penskarile kes tuleb siia korra 5 aasta jooklsul kolmeks päevaks?
MEIE ELAME SIIN IGA PÄEV JA SEE ELAMINE PEAB OLEMA ELAMISVÄÄRNE! sakslasel pole raba , aga ta elab paremini omal maal need 360 päeva ja siis tuleb viieks päevaks vaatama kuidas siis INDIAANLASED ELAVAD kes ei luba miski teha oma maal , AGA NENDE LAPSED MILLEGIPÄRAST TRÜGIVAD LONDONISSE TÖÖLE JA ELAMA.

Samalt IP-aadressilt on siin varem kommenteerinud ka tere(11:42 15.07).
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -6 -1  +1 +11
TCO
15.07.2012 15:48
Ja mida sina selle rabaga teeks?
müüks neile penskaritele või muudele kes tõmmavad selle paljaks ja jätavad siia augu sulle milles oma elamisväärtusi nautida.

Ära süüdista loodust,oma elamisväärtusetus elus.
Kui sinusugse mõttemaailmaga inimesed ennast sinna mülkasse uputaksid oleks minu elu küll elamisväärsem,vähemalt ei satuks sinusugustega suhtlema kunagi.

haige inimene selline!

Samalt IP-aadressilt on siin kommenteerinud ka TCO(15:40 15.07).
teata ebasobivast kommentaarist -2 -1  +1 +3
tere
15.07.2012 21:50
minu elu ma arvan on elamisväärsem kui sinu oma. ma vaatan kuida s teised siin maal üritavad hakkama saada. uhkustada mingi rabaga on totter.
meil on 10% territooriumist kaitse all. palju veel vaja on puukallistajatele?
Raba (ja ka metsa ja maa) mahamüümise asemel tuleb müüa toodet. Sedasama, mida me metsast ja rabast saame.
Kuid kindlasti poleks see elu SIIN MAAL ELAMISVÄÄRNE, kui elu kujundavad tere-taolised inimesed. Ja laste trügimine kaugetele maadele - kas selles süüdi looduskaitsjad? Pigem ikkagi sinusugustest, tere, võrsunud eluvõõrad inimesed. Ehk ongi süüdi see, et me ei oska olla enam puukallistajad? Kui oskaksimegi, siis mõistaksime, et rabaga võibki just uhkeldada. Sest paljud puud rabas sinust tunduvalt kauem elanud ja pole kellelegi liiga teinud ega teiste arvel elanud.

***********************************

 http://eestimaablogi.blogspot.com/2011/06/tallinna-soidu-voimaluste-parandamiseks.html

Lugege veel.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar