Blogiarhiiv

neljapäev, 5. juuli 2012

Varaste streik?

Päris kummastav! Mõistan väga hästi töötuse probleemi, eriti Lõuna-Eestis. Südamest on kahju peredest, kellel pole tööd ja ollakse igatpidi suhteliselt väljapääsmatus olukorras. Tänasel päeval toimuv on aga tõestus paarile vanasõnale. Näiteks "Igal oinal oma mihklipäev" või "Suur tükk ajab suu lõhki. Oleks inimestel niipalju mõistust, et käiakse toomas kütust üle piiri oma tarbeks, poleks sellest vast ju midagi. Kuid minna välja selleni, et oma petureisi tituleeritakse töö tegemiseks...

Homme keskpäeval plaanivad kümned kütusevedajad Eesti-Vene piiril protestida teist nädalat kestva tolliametnike jäiga käitumise vastu, kuna lisakütuse maksustamine on võtnud neilt tulusa töö.

Võrumaa mees Rein on ülepiiriäri ajanud viimased kaks aastat. Alguses tuli kütust kundedele koguni 200 kilomeetri taha kohale viia, nüüd on äri end hästi sisse töötanud ja kunded tulevad ise tema juurde.

Jah tänavale tulevad vahel igasugused jüngrid, mingite vähemuste esindajad ja püüavad selgeks teha, et nende pere- ja ühiskonnamudel ongi ainuõige viis täisväärtuslikuks eluks jne. Tavaliselt see tekitab vaid vaenulikkuse kasvu, aga see selleks.
Kas aga on siiski normaalne ja protesti õigustav käitumine, kui varastad küll justnagu ainult riiki, aga keda varastad tegelikult? Suures osas ju iseenda peret! Küll toetuste jm kaudu. Ja mitte ainult. Mis palka saaks tahta kohaliku tankla, külapoe müüja, kui ostetakse ainult salakütust, -viina ja -suitsu? Kas mingil määral tööturgu ei mõjutagi see, et mõnigi töökoht jääb loomata?

Kui on tahtmine protestida, siis tehke seda. Aga ausa näoga ja asja eest! Kas kohalikud kütusevedajad tulid kokkuhoitud maksude arvelt Tallinnasse õpetajate streiki toetama? Kas natukenegi öeldakse oma arvamus välja õigel ajal ja õiges kohas? Vaevalt. Kardan, et pigem mitte. Ja nüüd tagantjärele kisa tõsta?...
Tavaliselt on kõige suuremad kisajad need kõige suuremad petised ja vargad. Vägagi tihti. Nii et sorry, ma ei saa kaasa tunda...


Ühes kuus käib ta kütusehõngulisel tööpostil keskmiselt 40 korda, puhastulu ühe tiiru pealt 38 eurot ehk umbes 1500 eurot kuus. Suur summa mitte ainult Lõuna-Eesti, vaid ka pealinna kohta. «Aga on siis parem, kui olen riigile koormaks, nurun töötu abiraha ja virelen?»

...

Ei ole ime, et lõunaeestlaste seas on ühtäkki väga populaarseteks sihtpunktideks saanud Leedu ja Poola, Tallinn ja Helsingi. Tegelikult öeldakse sageli sihtpunktiks «kogu Euroopa Liidu ruum» hoolimata sellest, et kodune garaaž võib olla Luhamaa piiripunktist 20 kilomeetri kaugusel Obinitsas. Poola juttu tolliametnikud muidugi ei usu.

Mehi ärritab seaduse puudulikkus, topeltmoraal ja see, et tolliametnike jaoks on alanud uskumise ja arvamise, mitte faktide ja tõendite aeg. Näitena üks vestlus piiriületaja (PÜ) ja tolliametniku (TA) vahel.


Aga keda ärritab seaduste rikkumine ja peredele toetusrahade mittejätkumine? Kus oli siiani see viha seaduste puudulikkuse ja topeltmoraali suhtes? Või on topeltmoraal lubatud ainult petturitele? Neile, kes kütust veavad või kilekotiga raha parteikontorisse toovad???

Aga sobiv pilt on valitud!

hlbq1
Juba sellise särgi eest tuleks tegelast peedistama hakata. See siin ei ole NSVL.
Ma arvan, et see särk on meelega irooniaks selga pandud koos mütsiga. Peedistamine oli NSV teema.
siis rahul, kui tema suhtes ka irooniat kasutatakse, nagu ühele cccp fännile kohaselt
Näen seda meest iga päev. Ta elab minu kõrval. Ta kannab CCCP-i riideid iga jumala päev! Keedaks kohe kaussi kui seadus lubaks. Ise elab ta Tartus. Midagi teha ei viitsi siis undab oma Fordiga üle piiri edasi tagasi. Tema on küll kõige kehvem näide "äärealast". Ma ise olen pärit Luhamaalt. Ma tean mis seal toimub. Nii et koristage selle Tartu venelase pilt siit viisakast väljaandest ära. Ma pidin pikali kukkuma kui täna Selveris seda jobu Postimehe esikaanel nägin.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar