Blogiarhiiv

teisipäev, 17. juuli 2012

ERM ja raha.


Rahaküsimus alati oluline. Ma ei pea praegu silmas mõttetult kallist kolakat, vaid hilisemaid tulusid-kulusid. Eestis on ruumipuudus ja muud probleemid paljude muuseumide jaoks. Avatud alal (nagu Tabivere - Äksi piirkond) on alati võimalus muutuda üheks tervikuks nii sealolevate turismiobjektidega kui leida võimalusi teiste muuseumide juurdetekitamiseks, nagu Geoloogiamuuseum oma kogudega, sealhulgas puursüdamike hoidlad.

http://www.epl.ee/news/arvamus/ulle-puustusmaa-muuseumi-suur-kulastatavus-ei-ole-alati-tema-tugevus.d?id=64679686

http://www.loodusajakiri.ee/loodus/artikkel2072_2046.html

Lisaks sellele, et iga muu atraktsioon meelitab kohale lisakülastajaid, on oluline ka teine tahk. Kooseksisteerimine annab võimaluse teadlaste paremaks koostööks ning võimaldab paremat ruumide kasutamist. Kindlasti on vajalikud ka ruumid seminaride, sümpoosiumite jm tarvis. Kui aga selle n.ö. kasutajaid on suuremal arvul aladelt, siis on ka ülalpidamine tulusam.

*************************

KM-lt pole vastuseks ühtki piuksu tulnud, räälimata asjalikust vastusest. Mingit usaldust see KM-i vastu ei tekita. Ju siis pole oluline raha (riigi ega maksumaksja oma), tähtsam on vaid teha ära see, mis pähe võetud...

***********************

18. 07. 10225

Kas ERM-i ähvardab sama olukord? Ja kus?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar