Blogiarhiiv

pühapäev, 18. juuni 2023

Ööbussid ja Telliskivi Jämm.

 

 

 
Telliskivi on jämmi poolest uus vanalinn. Siingi oli muusika sees mürts ja kärts, ehk see ka üks põhjus, miks siin vaid õues üks hirnuv ehk lärmakas seltskond. Muusikat võiks hoopis olla?






 
Aga mu põhieesmärk oli pilk ööbussidele peale visata. Et öösel peaks sõita saama, olen juba väga palju aastaid rääkinud, eelkõige trammide ja trollide poole pealt. Bussid võimaldavad muidugi kaugemale sõita.

 
Maakonnaliinide bussipeatustes saab aru (osaliselt), et saab küll sõiduplaane ootekodadesse paigutada, Tallinna linn jäärapäiselt aga kõikjal riputab need mingi posti külge. Vähe sellest, et pole korrektne, vaid ootekojas peaks olema veel teinegi, infostend.




 
Varem kohale jõudes jääb mulje, et sõitjaid ei tulegi, kuigi rahvast siin muidugi liigub väga palju.



 
Aga esmamulje petlik, sõitjaid oli iga suuna bussidesse. Ma ei hakanud ootama, et minna vaatama, kui palju oli väljujaid Balti jaama saabudes, aga küllap on neidki. Linnavõimud raporteerivad edukast projektist ja eks nii suuresti olegi. Tõsi, kuigi turvaväljakutseid ei olevat olnud, siis lauslääbakil sõitjaid siiski leidub. Aga parem need ju koju viia, kui uulitsanurkadest kokku korjata.
 
Sügisel jätkata? Peaks, aga seda juba vähe teises laadis ja linnaläbivate bussiliinidega. Vähemalt kord tunnis. Soovitavalt võimalusel nii, et ühine aeg oleks kesklinnas, kus saaks siis ka ümber istuda. Tõsi, see tähendaks seal veidi pikemat seismist.



 
Ööronge ei näinud...


 
Parema aparaadiga või vähemalt kolmjalaga võiks muidugi üsna ilusaid öiseid pilte teha.

 
Kuskohast aga öösiti see tümakas kostab? Just siit, turu alalt. Ega siin suurt midagi ette võtta pole ja eks seepärast ka linn selle teemaga ei tegele. Kui just ühel õhtul linte ümber ei tõmba ja politseinikud spaleeri - täna öösel Jämmi ei tule! Siis hakkaks omanikud ehk ka ajusid liigutama? Miks ei võiks neis kohtades hoopis muusikat kuulda lasta? Omanikud ei saa erinevusele pihta ja arvavad, et teised tuleb tümakaga surnuks lüüa?

Paljusid see kindlasti ei häiri, aga ma ei tuleks siia vist sööma (jooma) ka siis kui oleks nälga suremas. Ka öine lõõgastumine eeldaks nautimist, selle kära sees seda teha ei saa. Lakkuda ja prassida küll.






 
Öö oli muidugi ilma poolest suurepärane.


 














 
Hea, et siin majade allkorrusel olevad kohad öösel pole avatud.

 
Ohoo, Kolm Lõvi ikka tegutseb?




 
Ja vist ainuke baar siinkandis, kus head muusikat kostab ja üleliia kõvasti muidugi mitte. 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar