Blogiarhiiv

laupäev, 10. juuni 2023

Haapsalu jaamas ja Eeslahel.

 

 
Rongi ja bussiga Haapsallu. Väga tahaks, et Hugo Osula leiaks võimaluse aasta lõpuni katsetada Turba Jaam - Rohuküla bussiühednust 3 x päevas. Aga see nadi lootust vist. Kuigi mine tea, sest kolmikliidult lubaduste täitmist oodata on ju veel nadim? 
 
Uus ja puhas silt on muidugi hea meeldetuletus, et raudteejaam opn ikka see, kus keeb elu ja kõlavad rongiviled. Lubajaid oli palju, nüüd ollakse nagu kuldid roostikus, Võrklaev jt sellid kardavad lausa paaniliselt meeldetuletusi. Kes selliseid küll valisid? Need, kes ise töösse sama moodi suhtuvad?

 
Tänavu saanuks rong vähemalt siiani sõita, see oleks ka juba kõva sõna olnud, sest isegi Saaremaa suunalt saanuks busse osaliselt vaid siiani sõidutada. Milline rohepööre, ah?



Või hoopis MK Autobus võtaks asja käsile?
 

 
Aga liikus soomlasi, liikus õpilasgruppe. Ja õpilaste jaoks oleks see ju eriti hea võimalus, kui saaks rongiga Haapsallu reisile tulla.



 
Igaks juhuks tegi "asja" ka raudtee poolele, aga loomulikult see vaid enesepetmine. Pildistada ja siin olla oli aga ikka hea tunne.







 
Ja ma ei tee kunagi nii tööd, ei varasta ka riigilt ega maksumaksjalt ja ei saa tõesti aru vastupidisest käitumisest. Ei hakka rääkima siin 10 miljonist või hooldekodudest, sadamast jm, piisab vaid ühest näitest, kus sõna otseses mõttes varastatakse RB jaoks ühe aasta jooksul maksumaksjate taskust seesama summa, mida oleks vaja Rohuküla raudtee jaoks. Süüdimatult kühveldatakse see suurfirmade tasku ja meie ei võida sellest mitte küünemusta võrragi!


 
Oleme kaotanud ja kaotame veel palju astaid, sest ammu võinuks juba raudtee siiani valmis olla. Seda ei saagi kokku arvutada summaarselt, seda on lihtsalt elukvaliteedilt nii tohutu osa me elus! 

Ja sellist võltskäitumist on tegelikult kohutav vaadata?! Hiljuti Lauri Läänemets postitas video kuidas sõitis lapsega rongis ja rääkis sellest kui hästi saab olema siis kui veel lisarongid tulevad. Aga Rohuküla raudteest, mida ka sotsid lubasid, mitte ühtegi sõna! Täielik kahepalgelisus nagu vast omane sotside valijatelegi!? Tule mees ja sõida rongiga Turbasse ning bussidega edasi Haapsallu ja Hiiumaale, Eiki Nestorile külla?



 
Siiski, ühe rongi ootasin ära!

 
Rongijuhi abi oli ka ametis.


 








 
Üldiselt nägi vaksalis ära kõik, mis siia juurde kuulub. Peale "elavate" rongide muidugi.

 
Haapsalus veel see omapära, et peale lapsevankritega sõitjate oleks rong väga oluline ratastoolides inimeste jaoks, sest paljud saaks nii ka üsna mugavalt ise tulla HNRK-sse tervist parandama.




 
Natuke kõõlusin ka Jaama oja sillal.






 



 
Haned ongi Haapsalu pidama jäänud, vist juba mitmendat aastat pesitsevad.



 
Kujundujumine?


 
Isegi taevastiibadest keegi juhtus kohal olema.












 
Oh, see juba nagu Hiinamaa majad? Väga vinge!




 
Lahe külalistemaja.


 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar