Blogiarhiiv

laupäev, 10. juuni 2023

Väiksel Viigil ja mujal.

 

 
Ring tuli üsna pikk ja tagasi majutusse jõudes olid jalad üsna rasked. Aga hea ju et siin pinke nii palju, et istu kuidas jaksad.
 


 
Õnneks ei näe siit ka Krimmi holmi oma  mustade kolemajadega. ikka klassika, ikka värvid, ikka ilu!


 
Nüüd arvutisse postitas ajas see pilt aga ennastki pisut muigama. Ikka tahaks rohkem detaile, see punakas aed tundub aga justkui pildi alusraam. Ja ikkagi mulle meeldib.


 
Väike Viigi kohvik. Olen siin korra-paar käinud, aga millegipärast satun ikka harva. Kuigi söögid olid head, maja imeilus ja vaadet aina naudi

 
Bernhard Laipmani mälestussammas.



 
Muidugi on vanalinnas ka kõnniteed kitsad, aga ega see suurt sega, ise käin suuresti autoteed pidi. Sest kiirused väikesed ja eks ma ikka tule varakult eest ära. Sõiduteel vahel ka parem pildinurka leida.





 
Mulle see krunt meeldib. Maja vaja lammutada, aga arvatavasti sobiks enim just selline siia uuesti. Mitte kahekordne? Aga maitse asi. Igatahes on see majavanake ikkagi sümpaatne.



 
Teelehe õied nii uhked!





 

 
Vahel saab kõige ägedamaid pilte just nii - kuskilt vahelt või kõrvalt paistab teine maja, siis kolmas, mõni "võõras" korsten või hoopis kirikutorn, Haapsalu pits vm.





 
Kes siin külalisena ja kingitust lähitulevikus vajab, siis igal juhul tasub siinseid tegijaid toetada. Hing, mis paljudes asjades on, on hiina nänni jaoks tundmatu asi.


 
Ja väga palju ei jaksa ka süüa, kuigi siin ju nii palju häid kohti!

 
Kuigi juba juuni, siis kohvikukülastajaid ikkagi vähe. Eks põhjuseid palju, alates ettevõtete poolt eelkõige põhjustatud hinnatõusudest (Eestis üldse, mitte vaid Haapsalus) kuni majutuseni välja. Rong võib siin väga erinevalt mõjuda, täpselt raske ette öelda. Iseenesest võib see tähendada hinnatõusu söögikohtades, kuigi kliente oleks palju rohkem. sest nõudluse-pakkumise suhe pidavat hinna tekitama, aga seda mõistetaksegi sadat pidi? Majutuste hinnad ei ole ka just kõige madalamad, mida muudaks rong? Võimalus õhtul tagasi sõita võib ju siiajääjate arvu vähendada? Teisalt, mida rohkem siia tullakse, seda enam tahetakse ka veidi pikemaks jääda? Kindlasti muudaks siingi asju ettevõtjate jaoks kardinaalselt 4-päevane töönädal, aga see vist veel utoopilisem kui rong?

Ja siiski olen kindel, et rong ei muuda siin mitte midagi halvemaks. Kui ikka mitu korda päevas saab tunniga Tallinnast siia? Kohalike võimalustest pole üldse mõtet rääkida, see oleks teine maailm!



 
Ka marketeid on õnneks Haapsalus parajalt või veidi üle selle.



 
Siin varjus istusin ka kohe mõnuga.


 
Huvitav, et bussiliiklust linn paremaks ei taha muuta?



 
Kindlasti oleks siin veel ilusam kui igal majal oleks valgustid. Haapsalus on oma stiil ka olemas ja mõnedel majadel ongi valgustid. Ehk jõuaks kunagi nii kaugele (arenguastmele), et tänavalt need postid enamuses ära kaoks?


 

 
Alati jääb silm ka nii ägedatel tellistel peatuma.

 
Nii kitsas kõnnitee ja veel need postid....















 
Käpalised on kaitse all ja neid nüüd küll korjata EI TOHIKS!?










 


















 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar