Blogiarhiiv

reede, 10. märts 2023

Balti jaama turg ja minu lemmikud.

 

 
Otsustasin ühe tuuri turul taas teha, üsna kokkuvõtliku. Maitsehinnangud lähtuvad minu (meie) tähelepankutest.
A-Vorst on firma, kel turul oma lett ja väga tore on näha, et ka teiste toodangut müügil. Olen seal üsna mitmeid asju ostnud ja alt pole ühegagi läinu. Et aga keeduvorst on paratamatult mu lemmikuid, siis ma ei mäletagi, millal seda viimati nt Selverist ostsin. No ei hakka ma ju Rakvere omi ostma, kui mul on Peetmarki (Tapa Vorstitööstus) vt firmade tooted? Tegu on kindlasti parimate valikutega, vaid Kehtna Mõisa omi pole siin kuskilt saada.
 

 
Vahel midagi väga erilist soovidest ostan aga siit, pelmeenid erilise sisuga ja väga head, ei vaja keetmisel isegi soola lisamist.
 

 Ka Mulgi Lihakarbist ostes puusse ei pane, seega "saepuru" ei saa! Vahemärkusena - rohepööre tahab tuua ka tõelise saepuru söögilauale! Mingi õli vm näol, mis peaks palmiõli jms asendama. Aga see on teine teema, marketist võib "saepuruvorsti" saada küll.

 
Itaallaaste letist olen vaid ühe korra Mortadellat ostnud. Väga hea, aga hinnad ei vasta sisule - ülimalt kallis lett! Minu arust põhjandamatult kallis.

 
Mihkli Lihaäri aga samuti üks meie lemmikkohti


 
Kõik on hea, aga ühed mu lemmikud on vürtsikad kanatiivad ahju pistmiseks. Ja seejärel põske. Ka shnitsleid jm ostame ikka siit, vaid hakkliha alati ühest letist "seljataga".



 

 See lett on uus. Ma ei oskagi midagi kommenteerida, sest no ei kisu mind aasiapäraste jm toidu manu. Bataati siiski vahel söönud ja üsna maitsev, aga ikkagi. Kel isu selle järgi võib see muidugi päästev koht olla, müügil eirnevaid asju.

 
Siin aga on head ja proovitud kraami küll ja veel!



 
Kookidega lood nii, et need on nii "sisukad ja tummised", et annab alles ära süüa! Aga loomulikult tõsiselt kvaliteetsed!



 



 Tulin ringiga tagasi ja pildistasin ka just äsja letile jõudnud uut kaupa.

 
Hetkel postitust tehes joon jõhvikamorssi. kange ja hapu, aga see-eest puhas värk! Ja kuna nagunii mahlajookidest saab suhkru kätte, lisage siis morsile ka.




 
Ka mandariine ja apelsine pole ma amuu poest ostnud. See siin ainuke lett, kus seda teen. mahlased ja väga maitsvad.



 
Ühes Mimino letis on ka palju kaukaasiapäraseid maitseid. Aga päris lemmikuks mulle need kujunenud pole, kuigi olen proovinud ja kurta pole ka põhjust.

 
Ainus kartulisort, mida ostame, oleks veel Andot ja Adrettat siin saada.

 
Ka tomateid ma hilissügisest suveni turult ei osta. Seekord ühe sellise siiski huvi pärast võtsin. Ostsin tähendab.

 
Härjapea taluletis on ka palju head. Üks imelisemaid asju näiteks maasikasiirup.




 
 
Kuslapuu moos ja mahl siiski veel proovimata.



 
Kalevi poodi tasub magusasõprade kõrval minna ka neil, kes mahlu armastavad, sest Põltsamaa kraam siin vägagi soodsalt.


 
Muidugi on ka veinidega nii, et KUI ostan, siis mats ja maakas nagu olen, ikka eestimaist ja kodust.


 
Kui vanasti oli turul hunnik selliseid lette, siis siin nüüd vaid kokku 4-5. Enamasti ostan asju Balti jaama poolt tulles esimesest ja teisest letist - ammu teada kindel värk!


 
vahel ka limonaade ja kindlasti kuni suveni tomateid omas mahlas. Seda päristomati maitsega.


 
Üsna populaarsed on ka täidetud paprikad j, mina paraku paprikat süüa ei saa. 



 
Shrub, käsitööna valminud kvaliteet, kripeldab ka. Ehk peakski ostma? Proovides sain aimu, kui hea see on. Itaaliapäraseid pastasid jm ma siiski hinnata ei oska.


 
Vorstiabi aga aitab alati! Tõsi, parimat sülti pole ammu saanud...










 
Ärge ehmatage, purgis küll, aga mitte "poe oma". Ehe näide vahest suurtööstuse ja kodukauba tegijate vahel.





 

 
Väga hea!

 
Veel proovimata.

 
Laupäeva hommikuti tuuakse otse ahjust Siidrimõisa suitsuliha, kahes variandis. Imeline, muud öelda ei saagi!

 
Need on aga veel proovimata.



Ja õunamahlagi ostan enamasti siit. Kui ikka isu tuleb, siis mitu kruusi läheb esimese raksuga.

 
Vahel ostan aga lõuna siit. Kodune, kui maitsetelt mitte päris eestipärane, aga peaasi, et maitsev ja toitev.





 
Austreid pole ma siiani julgenud aga süüa, koht tundub igatahes üsna populaarne.

 
Kellele aga meeldivad sprotid ja sardiinid, leidke see lett ja nt Maseko tooted.

 
Kaks lemmikeltti, Peetri Lõheäri ja Kalamajakas.  Üsna erinev sortiment, seega saab osta kord ühest ja siis teisest või hoopis mõlemast


 
Imelised suussulavad suitsukilud!


 
Vendade Leokite (Paadi talu) angersäga ja paalia on tõelised hõrgutised.


 
Jahutatud paalia praegu ehk väikesevõitu, aga ahjukalana kindlalt tipp!

 
Kusjuures, kes tahab värskelt purustatud pipart toitudele, siis meil ei suudeta neid ära kiita. 


Üks asi jäi pildistamata, aga see juba külmkapis olemas. Parem kui igasugune forell või lõhe!

 
Kalamajaka erinevad fileed aga korduvalt jõudnudnii supi sisse kui pirukasse, aga ka lihtsalt praadimiseks.



 
Ja gurmaanide jaoks on siin kaks head asja - ehe siig ning lepasuitsu krevetid. Viimaseid sööd vaid mõne ära ja juba on hetkeks naudingust küll ja veel.



Ja kui on ikka jääräime ja meritinti, siis värskelt praetuna on needki imelised (minu jaoks eelkõige räim, aga paljudele meeldib ka tint).

 
Vist populaarseim burger siin kandis üldse.



 
Munade valik on väga hea.


 
Ja juustletist üks mu avastusi, eestimaine brõnza - väga hea juust!

 

 

 

2 kommentaari:

  1. Tunduvad väga head ja maitsvad kodumaised tooted!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud!
      On küll. Mis näitab, et saab küll sodi asemel head toitu teha.

      Kustuta