Blogiarhiiv

reede, 17. märts 2023

Jõgevalt Mustveesse ja tagasi.

 

 
Enne Mustveesse sõitmist peab ikka Jõgevale jõudma. Otseühendus Tallinnaga on ju nadi ja siiani pole ka korralikku juurdevedu tehtud. Nii Jõgevat kui Rakveret silmas pidades. 

 
Muidugi pildistasin natuke aknast vaateid. Tamsalu.


 
Veskijärv. Eesti Raudtee pole siiani siia peatust teinud ja pole ka Kiltsist busse ega Rakkest, mis puhkajaid Äntu järvede äärde tooks.





 
Ära sa mini! Jõgeva bussijaams uus tabloo, aga muidugi ei kajasta see ronge. Milleks poolikut tööd teha? Tore on muidugi see, et edastab ka infot, nt muudatuste kohta, see on tubli tegu.


 
Bussiliiklus Jõgevamaal üsna tihe, v.a. puhkepäevadel ja pühade ajal ei sõida bussid pea üldse.
Uus, VPÖV - Veel Pimedamate Ööde Valitsus, kaotab tõenäoliselt tasuta bussiliikluse, sest aferistidelt on raske tarku tegusid oodata!? Aga ehk ollakse nii palju inimesed, et suudetakse liinivõrku paremaks muuta? Jõgeva vald ei suuda ega taha ja seda näeme siingi piltide juures. 
Hakkaks tööle? Esimese asjana Jõgeva bussijaama nimi on vaja muuta Jõgeva Jaam.

 
Laiuse mägi paistab.

 
Kui Jõgeva vald piirdus Aia ja Pae peatuste loomisega linnas (tubli tegu, vaja vaid liine sealtkaudu lisada), siis Jõgeva Keskus, Tähe ja Jõgeva Alevikutee ( või Jõgeva Silla) peatusi pole siiani. Mida maksab postide püstipanek? Kindlasti vähem kui vallavanema palk? Ei olegi vaja esmalt teha taskuid, sest aasta võiks olla katseperioodi, juhuks kui ma eksin ja sõitjaid ei lisandu. Aga vaevalt et ma eksin? Jõgeva Silla peatus peaks olema siin, ringtee ja silla vahel.

Kes vallavalitsuses suudab natukenegi aduda? Inimene alevikust tahaks sõita Mustveesse, Kuremaale, Palamusele jm ning ta peab kõmpima paar km bussijaama, et siis koduuksest rõõmuga mööda sõita?
Bussid siia suunda peaks sõitma Jõgeva Jaam - Jõgeva Keskus - Piiri - Tähe - Jõgeva Alevikutee (Silla) marsruuti pidi.

Kui kaua veel mökutatakse? Tänavu on liikumisaasta, võtke vallaametnikud nööri otsa ja proovige alevikust tulla bussijaama või katsetage mõnusa ukse ees bussile istumise asemel Tähe tänavalt lastega bussijaama minna ja siis ukse eest mööda sõita? Iga päev, ehk ka töölesõiduks?

Kiitustväärt on aga see, et Jõgevamaa ÜTK püüab busse rongidega siduda. Rongide sõiduplaan juba muutuski, vaja oleks muuta ka neid busse:

188, väljumine Mustveest 6. 50 asemel 6. 45, saabumine Jõgevale 8.20
161, Jõgevale saabumine 13.30
209, Jõgevale saabumine 15. 15.35 asemel 15.28.
238 Jõgevalt kl 13.45 asemel 13.55
218 kl 19.25 asemel 19.40.
Kõik liinid Jõgeva - Piiri - Tähe - Jõgeva Alevikutee peatustega.


 
Pedja jõgi. Nagu ikka, meeldib mulle ka bussisty pilte teha. Esiistmed küll sageli blokeeritud, aga häda korral saab ka kaugemalt, mis siis et pildid vahel vildakad. Vaated ja emotsioon maksab ka midagi.

 
Talvelõpu mustrilised põllud.


 
Laiuse. Bussiliiklus siin on mingis mõttes liigagi hea. Selge see, et dotatsioon on kõva ja tasuta sõidu jätkamiseks peaks ehk mõnelgi pool ka veidi liine koomale tõmbama? Siin on kõige olulisem see, et vähemalt 3x päevas oleks OTSELIINID Jõgeva - Jaam - Mustbvee - Kallaste - Alatskivi - Tartu Jaam. Võib ju olla ka Tartu jaamast Alatskivini kõikide peatustega ja edasi ehk kiirliinina? Sest ülioluline oleks Alatskivi, Kallaste ja Mustvee jaoks kiire ühendus Tallinnaga, vaadates välja kõige sobivamad rongiajad?








 
Ohoo, kotkaski tiirutas! Uduseks pilt küll jäi.
 


 
Ka Sadalas renoveeritakse maju ja vist on tõesti õige mõte, kui riik toetab just ääremaal seda tegevust, mitte Tallinnas, Tartus jm.




 
Külastage ka külapoodi, jäävad needki ellu.




 






 
Nagu igal pool, on ka siin ootekojad tõelised peldikud! Ilm kiskus üsna tuuliseks ja ei olnud seal meeldiv oodata. Ruumi korraliku putka jaoks õige nurga all ju küll?
 



 
Laiuse Mägi peatust pole ka siiani. Jõgeva vald vist palkab omale miski turisminõuniku, ehk on see vähe ärksam?








 
Siin majade ees peakski olema Tähe peatus. Pole kahtlustki, et suurima elanike arvuga tänava bussipeatuse üle oleks kohalikud väga õnnelikud!? Ka siin pole vaja esmalt muud kui peatuste märgid üles panna.




 



 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar