Blogiarhiiv

esmaspäev, 19. november 2012

Silmaring.

Mida enam "suplen" (miks surfan?) meedias, pläralates ja FB-s, seda enam torkab vahel silma inimeste silmaring. Alustades "nagu-tamisest" kõnekeeles ja lõpetades kitsa silmaringiga. Viimane ei pruugi alati isegi olla just kitsas silmaring, vaid oskamatus mõnda asja külge märgata või asjaga veidikenegi kursis olla. Pean ka mainima, et paljude tuttavate ja vähemtuttavate arvamused FB-s ning ka pläralates on minu jaoks igal juhul silmaringi avardavad ja küllap nii ka paljudele teistele. On aga ka inimesi, nagu üks tuntud "uurija" või mõni "kahtlaste inimlike väärtuste" eest võitleja, kelle suutmatus midagi taibata võib lausa ärritada. Järjepidevalt aastate jooksul tambivad nad ühe ja sama malliga oma üksikuid tõekspidamisi, süvenemata vastaspoole arvamustesse. Isegi siis kui vastaspool on püüdnud pikalt-laialt ja põhjalikult selgitada omi seisukohti.

Meedia tase tihtipeale pole parem. Paisatakse välja mingi uudisklipp, kust ei saagi selget sotti, milles asi, millised tagamaad jne. Rääkimata piltidest artiklite juures.

http://www.tartupostimees.ee/1045452/linnakodanik-voitleb-tosina-joeaarse-puu-eest


Eesti riigi reaalsus
19.11.2012 11:29
Idiootidega võitlemine on üldjuhul mõttetu...aga meie riigis ongi võimu-ja rahahüsteerias väänlevad idioodid saanud otsustajateks.

Kui valimas saab käidud, siis nagu idioote ei vali....aga kuidagimoodi nad võimutoolidele roomavad
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -3 -1  +1 +12
asdf
19.11.2012 11:44
Inimesi tundmata nende kõikide sildistamine ja idiootideks tembeldamine - see näitab küll sinu taset ja intelligentsust.
teata ebasobivast kommentaarist -8 -1  +1 +1
 
Tõepoolest, kirumine, lahmimine, sülgamine - see on omane isegi mõnele meie poliitikule. Eriti üllatav on kohustuslikus korras raamatukogudele suunatav kultuurileht, kus pea igas numbris on just seda tatipritsimist, samas kui nimekirjas pole ajakirja "Kultuur ja Elu". Pidev, ülevoolav kõige ja kõigi sildistamine näitab tõesti teatud taset!
saatana siqitis
19.11.2012 11:37
Jätame korra kõrvale põhimõttelise küsimuse, kas need puud peaks maha raiuma või mitte ja keskendume vormile.
Minu meelst on saanud täpselt selline kõikvõimalike detailplaneeringute, projektidega ning muu sellisega seotud probleemid Tartu linnavõimu väga hästi iseloomustavaks omaduseks. Eriti just see korduv teema, et vastu võetakse alati üks ning reaalselt ehitatakse teine asi.

Fakt tundub praegu olevat see, et Tartu linnavõimul ei ole seadusega ettenähtud luba selle asja ehitamiseks ning enda õigustamiseks püütakse vibutada mingisuguse esialgse projektiga, kus polnud ehitatavat platvormi isegi peal (sic!)
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +16
Eestima Blogi
19.11.2012 12:26
Absoluutselt!
Meil ongi kombeks, et tehakse mingi eskiis ja püütakse esitada seda projektlahendusena. Kui aga "teine pool" peab seda kooskõlastama, siis pole tal tegelikult "pilti" silme ees! Ja enamasti ei oska ametkonnad ENNE lahenduste väljapakkumist osapooli kohale kutsuda, et leida parim lahendus.
On veel üks pisiasi. Vaateplatvorm kindlasti oluline ja head lahendust pooldan ikka. Kuid ÜKSKI ametnik ei tohi unustada ala põliselanikke, olgu nendeks siis inimesed, loomad või puud. Ükskõik kes või mis. On selge, et tavaliselt on just puud need, mis takistavad vaadet. Vaateplatvormi olulisim osa ongi vaade. Kuid tark inimene oskab siduda platvormi puudega just nii, et vaade jääb heaks, aga puud pakuvad ka varju. Võrdluseks võin tuua teatud mõttes parima ooteplatvormi Eestis - Lohu. Seal jäeti kasvama olemasolevad puud ja tulemus on super nii mugavuse kui visuaalse ilu suhtes.
teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +1

Siin olen põhilise ära öelnud juba pläralas. Kas targad arvamused tulevad kõik saatanast? Igal juhul on arvamus äärmiselt tabav ja selline suhtumine kipub omane olema üle kogu riigi. Asi polegi isegi mitte selliste asjadega tegelejate protsendis, vaid süsteemis, mis on lubanud sellisel suhtumisel muutuda võimutsevaks. Ja mida kauem me laseme sellel trendil vohada, seda vähem on lootust asjade PAREMAKS muutumiseks. Sama asi toimib ju ka ooteplatvormide renoveerimisel. Kuigi, peab au andma, et EVR Infra on muutunud, suudetakse avatumalt suhelda omavalitsustega. Küll aga ei osata neid mõista ega kuulata ja raiutakse enamasti ikka oma. Kui palju ametnikke on sellega seotud, et suruda läbi oma plaan, mis seotud millega? Kokkuhoiuga? Ükskõiksusega? Kannatamatusega? Projekteerijad, liiklusosakond, osakondade juhatajad ja kes kõik veel. Kas tõesti on võimatu mõista, mida vajavad inimesed? Või Tartu näitel vajavad inimesed kesklinna, EMAJÕE kaldale vaid äripindu ja ehitisi?
kuidas saaks toetada?
19.11.2012 11:38
puude allesjäämist, ma mõtlen?
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +16
REKLAAM
aitäh,
19.11.2012 11:44
Kulbok, kui saaks, aitaks!
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +18
 
Tubli, hr Kulbok! Ja ongi oluline see, et eestlase jaoks tähtsa Emajõe kaldad ei oleks röövkapitalismi pärusmaa. Aga vaateplatvorm hea koha peal, koos loodusega - parim, mis võiks tulla!
--
19.11.2012 11:49
krt., puu kasvab 100 a, arhitekt saab aga mõne aasta pärast sule sappa, koos oma parteikesega.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +13
linnakodanik
19.11.2012 11:59
Kaldaäärsed puud on yks osa Tartust ja need peavad alles jääma! Minu arvates on vöimalik veel teha sellist vaateplatvormi projekti, kus on arvestatud kasvavate puudega. Ja pealegi on need suured puud yheks kaunistuselemendiks ka jöeäärsele alale. Kalle Kulbokile jöudu ja jaksu öigete ideede eest vöitlemiseks!
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -1 -1  +1 +12
nujah
19.11.2012 12:11
muidugi on - eriti väärt on kaldaaegsed paplid, mis tiblad lasid hoolimatusest ülisuureks kasvada, ni iet jõgi välja ei paistagi - need on selgelt linna sümboliks kujunenud - kui hooldamata pargiarhitektuuri suurepärased näidised. Samuti on laia võraga puud kaldapealsel, mislasevad hakikolooniatel võimalikele jalutajatele permanentselt pähe lassta, mistõttu jõeäärsed puiesteed on põhifunktsiooni täitmiseks - jalutamiseks -praktiliselt kasutamatud. Kül laga varjavad nad Emajõge kiivalt võõraste pilkude eest.
teata ebasobivast kommentaarist -5 -1  +1 +3
Helmut
19.11.2012 12:08
Kui nende puude allesjätjad ka ise teaksid, millistest puudest on jutt, võtaksid nad oma tooni märkimisväärselt maha. Mulle tundub, et neid puid ei ole keegi sinna istutanud, vaid et need on suurteks puudeks kasvanud isekasvanud vitsad, mille eest võiks aastakümnete tagust täitevkomiteed noomida küll. Nüüd kaitseme prahipuid, mida keegi isegi hooldada ei julge, sest mine tea, millal mõni puukallistaja noomima ei hakka. Terve see Emajõe äär on vanu, väsinud ja vettevajunud suure puu mõõtu puitu täis - oleks aeg veidi suuremeelsemalt suhtuma hakata ja mitte nendes kasimata puude küljes rippuda. Tartu väärib paremat.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -5 -1  +1 +4
Eestimaa Blogi
19.11.2012 12:30
Vabanda, Helmut, noomima peaks sind. Vanad ja soliidsed puud on kauem siin elanud kui meie ja nende olemasolu tähendab alati suuremat liigirikkust. Tunne huvi Eesti Looduse või Loodusesõbra vastu, vaade elule võib kõvasti muutuda kui suudad puude tähtsust hinnata. Ja vaade pole vaid vaade platvormilt, vaid nagu silmaring.
Samalt IP-aadressilt on siin kommenteerinud ka Eestima Blogi(12:26).
teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +0
 
Tore. Helmut`ki ütleb heast südamest, kuid kahjuks olen ma selles arvamuses pettunud. See just näitabki, et loodusest üldse ei hoolita. Muidugi peaks kohta hooldama ja püüda puid ka veidi kasida. Kuid kui me enam "puude küljes ei ripu", mida siis? Ripume raha ja betoonkolosside küljes?
siililegi selge
19.11.2012 12:14
et Euroopa Liidu muidu saadud raha tuleb omadele jopedele kantida.
Seda parki oleks vaja lastega vanematele ja selles piirkonnas elavatele vanematele inimestele.
Siiani ei ole seda isegi koristada suudetud, omadelt ei saa ju midagi nõuda. Hooldusautod on muru segi keeranud, niidetud muru vedeles suvi läbi kõnniteedel, ainult paberitükke on miongi mees tõesti ära korajnud. Muidugi on osa pinke juba mitu aastat kadunud.
Emajõge ei ole enam 20 aastat puhastatud, see on sodi nii täis, et vesi isegi ei virvenda enam, veetaimed on poole jõeni kasvanud, mootorpaatide kihutamist ei ole piiratud, iga söökla on ehitanud oma paadisadama ja nii ikka edasi. Jõgi kuuluvat Eesti riigile, aga kas linnavalitsusest on keegi mingi kirja riigile teinud jõe puhastamise kohta.
Sellist platvormi ei ole vaja mingil juhul ehitada, kui praegu on selle pargi vallutanud päevasel ajal joodikud ja kodutud, siis ööseks jäävad sinna jaurama ööklubidest väljujad.
Sealt läheb läbi paljude tavaliste inimeste kodutee, park peaks jääma ikka ka nende kasutada, kordan, lastega jalutamiseks,. üliõpilastele suhtlemiseks, mitte läbustamisks. Atlantise juures ju kaldapealne ja platvorm on, kas tõesti peab ka ööklubil Tallinn oma park ja platvorm olema.
Ühtegi puud maha saagida ei tohiks, see on kuritegu, mille eest tuleb vastutus võtta. Seda ei maks lootagi, et valgustust listaks, selleks ilmselt Euroopa Liidu raha ei mõeldud ei olnud, ka ei panda pinke juurde.
Huvitav, kes selle riigihanke siis võitis, kellele raha läheb selle viimasegi segikeeramise eest. Et see Silöd ometi maha ei rahune, pidu ju imikuga kodus olema.

Väga hästi öeldud! On see ka saatatanast või võiks ametnik siit tõeteri kõrva taha panna? Või ei luba seda kilekott ülemuse kontori nurgas? Vahur Kersna teeb imeilusaid saateid pinkidest, nendest kilekottidest saaks aga vist terve Eesti pinkidega katta. Parkidest alates ja raudteejaamadega (mitte vabaajaveetmiskohtadega) lõpetades.
Ja ametnik, kes sa sa seda blogi harvemini või tihedamini loed, võiksid olla just see eeskuju, kes parandab minu vigu või ehk ka valearusaamu ja ka siin saab seda teha. Sest Sa pole vaenlane vaid sõber! Peaksid ju olema? Või soovid tõesti olla samasuguse silmaringiga nagu paljud Sinu ümber?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar