Blogiarhiiv

teisipäev, 27. november 2012

Saarlased Sadama turul


Küll on kahju, et ei teadnud sellest laadast. Tõsi küll, ega lehest ka sisu lugeda saanud, sest Meie Maa artikkel tasuline. Ju siis ajaleht ahne, nagu mõned müüjadki? Ei jõua leida ja otsida pidevalt infot toimuvast. Aga mulle meeldis Sadamaturu perenaise vastukirjutis. Üldse, kui palju on ettevõtteid, kus keegi pläralas sõna võtab ja "asju" parandab? Ülivähe. Ega siin blogiski looda, et EVR või keegi teine kommenteeriks. Kui isegi ei peeta niipaljut loomulikuks, et kirjadele vastata.
Sadamaturule aga taas üks punkt juurde!


 1

26.11.12, 14:46
Kallid saarlased! Täiesti arusaamatu, kust ja kuidas olete jõudnud arvamusele, et Sadama turg on turistilõks ja kullaauk. Jah, tänu asukohale käib meil ka soomlasi, kuid igapäevaselt on me põhiline toiduostja ikkagi tallinlane, just selline, kes otsib ehedat ja head toidukaupa õiglase hinna eest.
Nimetet üritusele tegime teadlikult reklaami/jagasime infot justnimelt tallinlastele mõeldes ning vaadates läinud nädalavahetuse kolmandiku võrra suuremat käivet Sadama turul julgen väita, et reklaamist oli ka kasu. Kui kohale tulnud külastajad jätsid tavapärasest kolmandiku võrra rohkem raha Sadama turule, mis igapäevaselt niikuinii avatud on, kuid keegi Saare kauplejaist pidi koju minema kurva näo ja müümata kaubaga, siis... teeb arukas inimene sellest ise järeldused. Egas kaup ise ennast ei müü, müüvad rõõmsameelsed ja hakkajad tegijad. Klientide huvi oli suur, seda näitas ka tavapärastest nädalavahetustest oluliselt suurem ostude arv.
Võrdlus Soome Mardilaadaga on veidi nihkes. Sadama turule mahtus lisaks igapäevasele kaubale napilt 15 Saarte kauplejat, Mardilaat Soomes on aga iga-aastane suurüritus.
Vastuseks Juhanile on väga hea meel teada anda, et tegime edaspidise kauba müügi osas kokkuleppeid mitme toreda kauplejaga, kelle kaupa loodame peatselt Sadama turul ka igapäevaselt müügis näha.


Esta

26.11.12, 20:11
Kahjuks ei saa ma artiklile ligi, kuna ei ole Meie Maa tellija ja ka siin pakutud artikli ostmise variant ei toimi, kuid midagi on selles artiklis ja ka pildi all olevas tekstis valesti, sest kui ajakirjanik minule helistas, väljendas ta kohe, et olevat kuulnud rahulolematust. Mina aga väljendasin hoopis vastupidist, et olen reisi ja kogemusega väga rahul ja ka turg ise ja eriti turu töötajad jätsid väga hea mulje. Oma kauba müügile ma ei ole pannud suuremaid lootusi, kui see oli. Kiitsin ka Saare Mahe ja Karen Alllase algatust koos sinna minna, sest Saaremaa väiketootjad peavad tegema koostööd ja tutvuma erinevate turustamisvõimalustega.Ka aeg oli väga õieti valitud.Tundub aga, et artiklis on kelllegi teise eelnevalt väljendatud pahameel või hoopis artikli autori vale arusaam meeleoludest laadal minu kraesse keeratud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar