Blogiarhiiv

teisipäev, 26. aprill 2011

TORE EELPUHKUS!

Puhkus päris lähedal ja seda hea tunda. Ainult, et head hetkel pole midagi. Kolmandat päeva jalg paistes. Spetsialistid ütlevad, et see podagra. Mul pole eluski olnud podagrat, hõikas sellise arvamuse peale Milord! M-Klubis muidugi. Ma hõikaks ka. Aga mine sa tea. Nüüd tundub igatahes, et talgutele minemisega on jokk!

Eks siis vaatan vanu dokfilme ja Sherlock Holmesi, (seda õiget ikka, vene oma Livanoviga) ja igasugu filme kohe. Kuigi vaikselt loodan, et saab nii palju korda, et saaks kaasa lüüa. Eks näis.

Ja ka õue on hea vaadata, sest ilm suht mõnus paistab olevat. Vahepeal siis peab binokli järgi haarama, kui keegi mööda lendab. Vähemalt linnulaulu kostab kui aken lahti teha.

Aga uuringuid... Täna kirjutati taas arengukavadest. Põlvamaal.

http://www.maaleht.ee/news/uudised/kylauudised/polvamaa-arengukonverents-ootab-kaasa-motlema.d?id=44683789

On tore, et kutsutakse kaasa lööma. tõenäoliselt küll eriti kodanikuühenduste mõtteid ei arvestata. Ja kui arvestataksegi, siis ega arengukava(d) pole ju kohustuslikud Ametnikele ei lugemiseks ega veel vähem täitmiseks. Sellest on nüüdseks ikkagi nii palju kirjutatud, et keegi ei peaks seda minu leiutiseks pidama. Kahju on sellest küll! Sest kui üritatki midagi tõepoolest paremaks muuta, siis sumbub see ikka Ametnike "töölaudadel". Näiteks on tegelikult ka Pulli peatus. Aastat viis tagasi sai seda vaikselt aetud ja nüüd lõpuks valmis. Ja ikkagi (Sindi ajaleht või kuskil mujal kirjutati) tuli peatuse ehitamine ühele Sindi Ametnikule "rõõmsa ootamatusena". Muidugi ei saagi abilinnapea või linnapea olla kursis kõikide asjadega. Et aga selliseid asju ei teata...? Muidugi võis sõnastus ja muu sumbuda ka infomürasse, aga selline mulje jäi küll.

http://www.ohtuleht.ee/377962

Üllatused on ju toredad! Ometi...kas see tähendab siis, et Sindi linnaametnikke see viis aastat peale kirja kordagi ei huvitanud rongipeatus oma külje all? Kas "bussiliin", mille teemadel palju suhelnud mitmed inimesed, peaks tehtama ilma linna osavõtuta, soovideta ja vaid teiste vaevarikka töö tulemusel? Kas siis peatuse juures parkla ja bussipeatuse ehitusel ei võiks linnavalitsus oma panuse anda? Või Sindi elanikud kohe kindlasti ei kasuta seda parklat?

Siis pole ime kui Orava, Vastse-Kuuste  jt peatuste juures jäetakse arengukavade jms ettepanekud arvestamata. Polegi ime, vaja juba tõesti teha uusi kavasid. Loomulikult ei jõutagi kõiki plaane rakendada ja täide viia, aga...

Kui mu plaanid talgutel kaasa lüüa lähevad nüüd vett vedama, siis peakski eelpuhkusel ehk "sinisel lehel" olles oma mõttetalgud korraldama, tegema kokkuvõtteid ja , kus või milles veel väikegi lootus midagi muuta, siis tegelemagi selles suunas!?... Veidi mõtisklema ka kuidas kirjutada. Sest oma üllatuseks olen avastanud, et kirja stiilist sõltub väga palju. Kui keegi öelnud, et kiri peab olema väga põhjalikult ette valmistatud, viidetega varustatud jna, siis, mida see annab. Kas vastus tuleb kiitev ja õhinal asutakse ettepanekut ellu viima? Või tuleb vastus sama kantseleilik, sisutute viidetega ja ... midagi ei tehta? Kui halb on "stiil" kus sisukalt, põhjalikult ja näiteid/põhjendusi tuues probleemi lahatakse? Kas siis tuleb vastus, kus tänatakse ettepanekute ja (ühistranspordi) olukorra pärast muretsemise pärast, ning... nii see asi jääbki? Või vastus sama sisukas, selgelt lahti seletatud võimaluste/võimatuse olemasolust ja tõesti hinnatud pingutusi... Sest olen paljude tuttavate puhul kuulnud seda, kui hea on saada inimlikult tõsist vastust tõstatatud küsimustele. Ja selline suhtumine polekski ju nagu palju nõutud või kuidas!? Siililegi selge (löö serviti!?), et Ametnikel ON tööd palju. Aga HEA tulemus tulebki vaid SUURE tööga!? Ka see on siililegi selge!

Muide, M-Klubi mehed võtsid valimisteks vapiloomaks sipelga. Et pidi usin töötegija olema olema... Eks ta vist õigegi! Sest vaevalt et sipelgad pesa ehitades mingi osa kaugemale teeksid kui vaja on. Ikka läbimõeldult, ikka läbimõeldult....

2 kommentaari:

  1. Kuidas nii juhtus, kust see podagra veel tuli??Millest ta tekib?Igal juhul soovin kiiret paranemist, hoian pöialt Teile ja palju päikest!!Naudin alati Teie blogi jutte, päris pönevaid asju siin alati lugeda.

    VastaKustuta
  2. Ah ei tea, kust ta tuli. Nagu Toots ütles: tervis ka viletsavõitu sellest ilmast-ilma tampimisest mööda raudteed. Jah, pole salata, maksti ju hästi... Tegelikult makstakse nadilt,väga nadilt. Aga aitäh muretsemast!
    Tore, et meeldib!
    Päikest!

    VastaKustuta